دنیای اقتصاد- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بعید می‌دانم مسائلی که وزارت دفاع آمریکا درخصوص گزینه نظامی علیه ایران مطرح کرده‌اند، با توجه به مشکلات بی‌شمار و وضعیت اسفبار آمریکا در عراق و مسائل داخلی این کشور عملی باشد.

سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: براساس آنچه ذکر شد، بعید است آمریکایی‌ها تصمیم داشته باشند خود را به معرکه پرمخاطره جدیدی که به اذعان خودشان نتایج ناگواری را نیز در پی خواهد داشت، وارد کنند. وی همچنین بررسی موضوع مطالعات ادعایی در سفر هاینونن به تهران را تایید نکرد و در عین حال خبر داد: ایران اعلام آمادگی کرده است اگر آژانس بخواهد موضوعی را مطرح کند، تهران می‌تواند زمانی را برای طرح و بررسی آن مقرر کند.

سخنگوی وزارت خارجه دیروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با تایید برنامه سفر دوم اولی هاینونن معاون البرادعی به تهران، بار دیگر تاکید کرد: ایران مسائل مربوط به مرحله مدالیته و مطالعات ادعایی را پشت سر گذاشته است.

وی اظهارنظرهای مطرح شده مبنی بر اینکه محور مذاکرات هاینونن در تهران موضوع مطالعات ادعایی است را تایید نکرد و گفت: ما در چارچوب مدالیته ۶ موضوع مورد نظر آژانس را به طور کامل حل و فصل کردیم و در خصوص مطالعات ادعایی نیز ارزیابی خود را به موقع به آژانس منعکس کردیم ضمن اینکه در آن زمان خود آژانس با اشاره به مستند نبودن مطالعات ادعایی از طرح آن به عنوان یک موضوع مستقل خودداری کرد. سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به مذاکرات هفته گذشته معاون پادمانی البرادعی در تهران افزود: همکاری های ایران و آژانس در چارچوب ان پی تی و مقررات این نهاد بین‌المللی ادامه دارد و خواهد داشت و این رفت و آمدها نیز در همین چارچوب صورت می‌گیرد.

حسینی ادامه داد: البته در همین چارچوب نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم که اگر آژانس بخواهد موضوعی را مطرح کند می‌توانیم زمانی را برای طرح و بررسی آن مقرر کنیم. به هر صورت این سفر در ادامه همکاری‌های ایران و آژانس انجام شد.

عملی نیست

وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت دور بعدی گفتگوهای ایران و آمریکا درباره عراق گفت: زمان دور بعدی این گفت‌وگوها هنوز مشخص نیست و موضع تهران در این باره تغییری نکرده است.

حسینی در واکنش به مواضع جنگ طلبانه وزیر دفاع آمریکا و برخی مقامات این کشور نیز اظهار کرد: آنچه از زبان وزیر دفاع آمریکا مطرح شد هیچ بعد تازه ای نداشت و بعید می‌دانم مسائلی که آقای گیتس و چنی در خصوص گزینه نظامی مطرح کرده‌اند، با توجه به مشکلات بی‌شمار و وضعیت اسفبار آمریکا در عراق و مسائل داخلی این کشور عملی باشد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: بر اساس آنچه ذکر شد بعید است که آمریکایی‌ها تصمیم داشته باشند خود را به معرکه پرمخاطره جدیدی که به اذعان خودشان نتایج ناگواری را نیز در پی خواهد داشت وارد کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: کسانی که می‌توانند با رویکرد بهتر و صحیح‌تر در ایالات متحده تصمیم‌گیری کنند با واقع بینی به اصلاح این قبیل مواضع بپردازند.

وی انتشار برخی اخبار مبنی بر برکناری مهدی صفری نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر را تلویحا تایید و در عین حال اظهار کرد: استراتژی جمهوری اسلامی ایران در خصوص دریای خزر هیچگونه تغییری نکرده است.

درخواست از آذربایجان

حسینی درباره اقدام آذربایجان در توقف محموله سوخت نیروگاه اتمی بوشهر، نیز اظهار کرد: طرف روسی بر اساس مسوولیتی که در زمینه تحویل این محموله به ایران داشته در تلاش است تا مشکلات ایجاد شده را رفع کند و در حال پیگیری این موضوع است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: در همین چارچوب از سفیر آذربایجان در تهران نیز خواسته‌ایم تلاش‌هایی را برای تسریع حل این مشکل و تحویل سوخت نیروگاه اتمی بوشهر به ایران انجام دهد.

وی تاکید کرد: انتقال سوخت به نیروگاه بوشهر اقدامی در چارچوب مقررات بین‌المللی و براساس قرارداد تهران - مسکو بوده و از این رو نباید هیچگونه مانعی برای آن وجود داشته باشد.

پیامی در کار نبود

حسینی اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال پیام بشار اسد به محمود احمدی نژاد رییس‌جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر اخیر ولید معلم به تهران را تایید نکرد و افزود: سفر وزیر خارجه سوریه به ایران در چارچوب مناسبات دوستانه دو کشور و تداوم رایزنی‌های تهران- دمشق در خصوص مسائل منطقه و موضوعات دوجانبه بوده و در این میان پیام خاصی مطرح نشده است. وی همچنین با ابراز تاسف از مواضع ضد ایرانی برخی مقامات عراقی، گفت: متاسفم که اعلام کنم طی روزهای اخیر شنونده برخی مواضع از سوی دوستان و برادران عراقی هستیم که منطبق با واقعیات مناسبات ایران و عراق و حمایت‌های ایران از ملت و دولت این کشور نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جریان سفر دکتر احمدی‌نژاد به سریلانکا، هند و پاکستان موضوع خط لوله صلح نهایی خواهد شد، اظهار کرد: طبعا موضوع خط لوله صلح از مذاکرات مقامات ایرانی با مقامات هندی و پاکستانی خواهد بود.

وی ادامه داد: خبر مربوط به خط لوله صلح در حال حاضر مذاکراتی است که بین هند و پاکستان در جریان است و بر اساس آن توافق شده که این مذاکرات تداوم یابد، ضمن اینکه نیل به موافقنامه نهایی این مساله دور از دسترس نباشد.