گذر
افتتاح موزه روزنامهنگاری
نگاه سوم - موزه تاریخ روزنامهنگاری برای نخستینبار درهای خود را به روی مراجعان گشود. این موزه که در واشنگتن و با سرمایهای بالغبر ۴۵۰میلیون دلار ایجاد شده تاریخ روزنامهنگاری را به شکلهای گوناگون از جمله صفحات روزنامه، عکس و فیلم در خود جای داده است. جو اورشل، مدیر این موزه گفته که این مجموعه به آزادی بیان، آزادی مطبوعات و آزادی روح تقدیم شده است. پیش از این، مجموعهای کوچکتر در ویرجینیا ایجاد شده بود که در سال ۲۰۰۲ تعطیل شد. مجموعه جدید شامل ۱۴ گالری و ۱۵سال نمایش و دو استودیوی تلویزیونی است.
متولی این موزه که Newseum (ترکیبی از News و Museum) نامیده میشود، لوییس بوکاردی، مدیرعامل سابق آسوشیتدپرس است که میگوید این موزه را به شکل یک روزنامه درآورده تا بازدیدکنندگان همانند خوانندگان یک روزنامه بلافاصله به آن بخشی که موردعلاقه آنها است، مراجعه کنند. به گفته بوکاردی، این موزه قرار است آنچیزی را نشان دهد که روزنامهها و مطبوعات از نمایش آن به این شکل ارائه نکردهاند. یکی از بخشهای این موزه موضوعات مرتبط با پوشش رسانهای واقعه یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ است. موزه روزنامهنگاری همچنین شامل بخش عظیمی تحت عنوان دیوار برلین و آرشیو ویدئو و روزنامههایی با قدمت نزدیک به ۵۰۰ سال است. در بخش دیگری از این موزه بازدیدکنندگان خود میتوانند مطالب و تیترهای صفحه اول یک روزنامه را انتخاب کرده یا در فضایی که در پشت صحنه کاخ سفید دیده میشود، به مصاحبه بپردازند.
وقایع تاریخی در این موزه به صورت بستههای جداگانه نیز ارائه میشود به عنوان مثال، جنگ عراق، سوءقصد به بینظیربوتو، طوفان کاترینا و... برخی از موضوعاتی هستند که اطلاعات مربوط به آنها به صورت جداگانه در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. این موزه همچنین شامل بخشی در یادبود روزنامهنگارانی است که هنگام تهیه خبر کشته شدهاند. این موزه سایت اینترنتی جذابی را نیز طراحی کرده که علاقهمندان میتوانند حتی بلیت آن را به صورت آنلاین خریداری کنند. همچنین در این سایت هر روز صفحه نخست بیش از ۵۰۰ روزنامه و نشریه مهم قرار میگیرد، اما نکته جالب آنکه فیلترینگ اشتباهی مخابرات این بخش را برای کاربران ایرانی مسدود کرده است. در روز نخست بازگشایی این موزه بازدید از آن رایگان بوده ولی در روزهای بعد قیمت بلیت برای بزرگسالان ۲۰ و برای نوجوانان ۱۳ دلار است. این موزه برای بازدید کودکان رایگان است.
ارسال نظر