ضیافت رییس مجلس هفتم برای راهیافتگان به مجلس هشتم
میهمانی پرحاشیه حداد عادل در حالی صبح روز جمعه برگزار شد که بیش از این زعم بسیاری از صاحبنظران این گردهمایی پیش مقدمه و رایزنی برای ریاست وی در مجلس هشتم ارزیابی شد؛ چرا که این بار رییس هفتمین مجلس، علی لاریجانی را نیز به عنوان رقیبی قدر در برابر دارد؛ رقیبی که دیروز غایب اصلی ضیافت حداد حادل بود و وی علت عدم حضور او را «برنامه همزمان لاریجانی در جمع گروههای مختلف در شهر قم» اعلام کرد.
دنیای اقتصاد- تالار مدرس ساختمان مجلس مشروطه روز گذشته میزبان میهمانان حداد عادل بود؛ منتخبان مجلس هشتم که حداد عادل آنها را از نقاط مختلف کشور فرا خوانده بود تا طبق گفته خودش راهیافتگان به مجلس را با ساختار و آییننامه داخلی مجلس آشنا کند.
میهمانی پرحاشیه حداد عادل در حالی صبح روز جمعه برگزار شد که بیش از این زعم بسیاری از صاحبنظران این گردهمایی پیش مقدمه و رایزنی برای ریاست وی در مجلس هشتم ارزیابی شد؛ چرا که این بار رییس هفتمین مجلس، علی لاریجانی را نیز به عنوان رقیبی قدر در برابر دارد؛ رقیبی که دیروز غایب اصلی ضیافت حداد حادل بود و وی علت عدم حضور او را «برنامه همزمان لاریجانی در جمع گروههای مختلف در شهر قم» اعلام کرد. به این ترتیب در شرایطی که پیش از این جعفر آیینپرست، نماینده مهاباد در تذکری آییننامهای این میهمانی را رانت دولتی و خلاف قانون خوانده و با احتساب هزینههای رفت و آمد و هتل راهیافتگان به مجلس هشتم، آن را میلیاردی ارزیابی کرده بود، دیروز حداد عادل او را به طلب استغفار دعوت کرد و با بیان اینکه نشست خوبی برگزار شد، آشنایی ۱۷۰ نماینده راه یافته به مجلس با فضای کاری و نرمافزارهای آنها را حاصل این ضیافت خواند.
چنین بود که به گزارش خبرگزاریها حداد عادل صبح جمعه در گفتوگو با منتخبان مردم برای حضور در مجلس هشتم، مجلس را مینیاتوری از ایران بزرگ خواند که اراده ملت را در خود متجلی میکند و این نهاد قانونگذار نماد وحدت ملی و تحکیم همبستگی برای تودهها است. وی شان اصلی مجلس را قانونگذاری دانست و گفت: مردم نماینده مجلس را واسطه بین خود و حاکمیت میدانند و قصد دارند همه مسائل و مشکلات فراوانی که در کشور وجود دارد، از طریق او حل و فصل کنند و آمار مراجعین مردمی به نمایندگان باعث شده غالب فرصت آنها صرف پاسخگویی به مراجعه کنندگان شود.
حداد عادل تصریح کرد: در آغاز کار مجلس هشتم، باید درباره وظیفه اصلی نمایندگی مجلس بیندیشیم و گرچه رسیدگی به کار مردم ضرورت دارد؛ اما باید عمده وقت و توان نماینده صرف قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون شود.
وی با تاکید بر اینکه محال است مشکلات موردی بی حد و مرز مردم از طریق مراجعه به نمایندگان حل و فصل شود، گفت: مناسب آن است که به جای آنکه اکثر فرصت نمایندگی صرف رفع مشکلات موردی شود، نمایندگان برای ریشهکن شدن مشکلات تدبیری بیندیشند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: آفت نمایندگی در کشور ما این است که قانونگذاری به حاشیه رانده شده و عمده فرصت نمایندگان ملت صرف رسیدگی به مسائل جزئی و اجرایی مربوط به حوزههای انتخابیه نمایندگان میشود.
حداد عادل افزود: بزرگراه اصلی برای نمایندگی، قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین مصوب نهاد قانونگذار است که به جای رسیدگی به امور خرد، فرعی و حاشیهای باید مساله مورد توجه نمایندگان ملت قرار گیرد.
وی گفت: مجلس باید قوانین خوب وضع کند تا مشکلات در پرتو حکومت قانون حل شوند، نه اینکه منتخبین ملت همه وقت و نیروی خود را بر خلاف منطق نمایندگی صرف رسیدگی به مشکلات موردی کنند یا وعدههایی بدهند که از عهده تحقق آنها بر نمیآیند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: نماینده خوب کسی نیست که خارج از اختیار خود وعده داده و عمل کند؛ چرا که در این صورت هر کس در ادوار بعدی بیشتر وعده دهد، اقبال عمومی نسبت به او بیشتر میشود؛ بلکه باید با اصلاح تدبیر نمایندگی در اذهان خود و جامعه این مطلب را نهادینه کنند که نماینده خوب فردی است که وظیفه دشوار قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون را به درستی انجام میدهد.
وی آنگاه خطاب به نمایندگان مجلس هشتم یادآور شد: باید خود را آماده قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون و رسیدگی به مشکلات مردمی در حد توان کنید و فراموش نکنید وضع قانون خوب و نظارت بر حسن اجرا، رافع دهها هزار مشکل موردی و تصویب یک قانون نادرست و اجرای آن پدیدآورنده هزاران مشکل در جامعه میشود.
ارسال نظر