ولادیمیر پوتین در آستانه دیدار با جورج بوش:
ایران را تهدید نکنید
روسای جمهوری روسیه و ایالات متحده درباره ایران گفتوگو میکنند
پوتین: باید به جای تهدید ایران به آن کمک کرد
دنیای اقتصاد- رییسجمهوری روسیه با به چالش کشیدن سیاستهای آمریکا در قبال ایران تصریح کرد: باید به جای تهدید، کمک کنیم ایران از انزوا خارج شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، ولادیمیر پوتین که برای شرکت در نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به بخارست، پایتخت رومانی سفر کرده با انتقاد از سیاستهای آمریکا در قبال ایران گفت: هیچ کس نمیتواند بهطور جدی تصور کند ایران جرات حمله به آمریکا را داشته باشد.
روسای جمهوری روسیه و ایالات متحده درباره ایران گفتوگو میکنند
پوتین: باید به جای تهدید ایران به آن کمک کرد
دنیای اقتصاد- رییسجمهوری روسیه با به چالش کشیدن سیاستهای آمریکا در قبال ایران تصریح کرد: باید به جای تهدید، کمک کنیم ایران از انزوا خارج شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، ولادیمیر پوتین که برای شرکت در نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به بخارست، پایتخت رومانی سفر کرده با انتقاد از سیاستهای آمریکا در قبال ایران گفت: هیچ کس نمیتواند بهطور جدی تصور کند ایران جرات حمله به آمریکا را داشته باشد.
پوتین تصریح کرد: بهجای منزوی کردن ایران، عاقلانهتر این است که با هم فکر کنیم تا چگونه کمک کنیم ایران قابل پیشبینیتر و شفافتر شود.
رییس جمهوری روسیه همچنین بر عزم کشورش برای انجام تعهدات خود در قبال برنامه هستهای ایران تاکید کرد.
به گزارش ریانووستی به نقل از یک عضو هیات روسیه در اجلاس سران شورای روسیه - ناتو در بخارست، ولادیمیر پوتین روز جمعه در این اجلاس گفت: بهطور کامل تعهدات خود را در قبال شرکای ایرانی برای توسعه برنامه هستهای ایران برای اهداف صلح آمیز انجام دادهایم و مصمم به اجرای تعهدات خود در این زمینه هستیم.
وی افزود: این امر شامل تحویل سوخت هستهای به ایران هم میشود.
رییس جمهوری روسیه گفت: آمادهایم در این راستا با توجه به منافع قانونی ایران برای توسعه فنآوریهای پیشرفته و نیز رفع نگرانیهای جامعه بین المللی از لحاظ عدم انتشار سلاح اتمی به تلاشهای خود ادامه دهیم.
پوتین با تاکید بر توجه کشورش به نگرانیهای جامعه بینالمللی در مورد برنامه اتمی ایران گفت: تاکنون با تمام شرکتکنندگان این روند تا حصول توافق در زمینه قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران همکاری سازنده کردیم.
رییس جمهوری روسیه سپس ضمن تاکید بر موضع کشورش در مخالفت با گسترش ناتو گفت: در صورت گسترش ناتو در پهنه شوروی سابق برای دفاع از منافع ملی خود تدابیر مناسب اتخاذ خواهیم کرد.
اجلاس اخیر ناتو که سازمان موضوع پیوستن گرجستان و اوکراین را به پیمان آتلانتیک شمالی در دستور داشت، به صحنه تقابل شدید روسیه و آمریکا تبدیل شد. تصمیم واشنگتن و متعهدانش برای گسترش ناتو به سمت مرزهای روسیه، پس از موضوع استقرار سپر دفاع موشکی در اروپای شرقی و استقلال کزوو به شدت خشم مسکو را برانگیخته است و بهزعم صاحبنظران، دفاع صریح و کمسابقه رییسجمهوری روسیه از برنامه هستهای ایران، واکنشی به نادیدهگرفتن منافع روسیه از سوی ایالات متحده بوده است.
در عین حال، حمایت کمنظیر پوتین از ایران و تاکید بر پایبندی به تعهداتش در قبال ایران در حالی ایراد میشود که روسای جمهوری آمریکا و روسیه قصد دارند روز یکشنبه در شهر سوچی روسیه با یکدیگر دیدار و گفتوگو کنند.
دیدار جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، همتای روسی وی قرار است به میزبانی پوتین در اقامتگاه وی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری ای.اچ.ان، علاوه بر موضوع نصب سپر دفاع موشکی در اروپا، سیاستهای آمریکا در قبال ایران نیز دیگر موضوع گفتوگوی سران روسیه و آمریکا خواهد بود.
تحرکات ضدایرانی
از سوی دیگر خبر میرسد، مقامات بلندپایه آمریکایی با مشاوران نخستوزیر اسرائیل بر سر ایران و حزبا... لبنان گفتوگوهای محرمانه داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت: «بورام توربوفیچ»، و «شالوم تورگمان»، رییس دفتر و مشاور سیاسی «ایهود اولمرت»، شنبه گذشته به واشنگتن سفر کرده و و با مقامات بلندپایه دولت آمریکا در راس آنها «استیون هادلی»، مشاور امنیتی ملی این کشور دیدار و گفتوگو کردند.
این روزنامه ادامه داد: گفتوگوهای «دیک چنی»، معاون رییسجمهوری آمریکا با اولمرت نیز به برنامه هستهای ایران و بررسی سناریوهای مختلف اختصاص داشت.
محروم کردن ایران از فناوری هستهای سیاست هماهنگ واشنگتن و تلآویو است و این در حالی است که رژیم صهیونیستی با داشتن ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلاهک هستهای که تحت هیچ نظارت بینالمللی قرار ندارند، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی محسوب میشود.
در همین حال، رابرت گیتس برای گفتوگو با سلطان قابوس در خصوص مسائل منطقهای از جمله ایران به مسقط وارد شد.
به گزارش ایسنا، وزیر دفاع آمریکا در مسیر سفر به مسقط به خبرنگاران همراهش گفت: آنها (مقامهای عمان) از آمریکا حمایت بسیاری میکنند.
یک مقام عالی رتبه دفاعی آمریکا گفت که گیتس که روز جمعه وارد عمان شده است میخواهد از نظرات سلطان قابوس، پادشاه این کشور درباره تحولات منطقه از جمله ایران مطلع شود. مقام عالیرتبه آمریکایی افزود: قطعا مسائل و چالشهایی که ما با ایران داریم در این سفر مطرح میشود. ما همواره از امکان صحبت درباره روابط ایران - عمان بهرهمند بودهایم.
وی ادامه داد: ما انتظار داریم وی (سلطان قابوس) دیدگاههایش درباره ایران را به ما بگوید.
از سوی دیگر خبر میرسد، سفیر آمریکا در جمهوری آذربایجان با تهدید جلوه دادن ایران، همکاری باکو را برای مقابله با آنچه تهدید میخواند خواستار شد.
سفیر آمریکا در جمهوری آذربایجان در سخنانی درباره مذاکرات آمریکا - روسیه درباره رادار گابالا در جمهوری آذربایجان، گفت: ما فکر میکنیم که ایران تهدیدی برای آمریکا، اروپا و روسیه است و بنابراین از جمهوری آذربایجان میخواهیم در فعالیتی مشترک در این باره حضور پیدا کند.
روزنامه اورشلیم پست نیز خبر داد که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به بهانه تداوم برنامه هستهای ایران و افزایش تنشها با سوریه قصد دارد در هفتههای آینده توانایی سیستم دفاع موشکی «آرو» را در ردیابی موشکهای پیشرفته شهاب به آزمایش بگذارد.
این نمایش نظامی ظرف چند هفته آینده انجام خواهد شد و در آن توانایی رادار «گرین پاین» را در ردیابی موشک «یک اسپارو» که از موشک شهاب سه ایران شبیهسازی شده است، به آزمایش گذاشته خواهد شد.
انتقاد از سیاستهای بوش
ایالاتمتحده و همپیمانانش به خصوص رژیم صهیونیستی در حالی به سیاستهای خصمانه خود در قبال ایران شدت میبخشند که مشاور ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی واشنگتن و رییس سابق آژانس امنیت ملی آمریکا با اشاره به تهدیدهای این کشور علیه ایران گفت: تهدیدات آمریکا بر ضد ایران نتایج معکوسی به همراه داشته و در سیاستهای ایران هیچ تغییری اساسی ایجاد نکرده است.
ولیام أودوم، ژنرال بازنشسته آمریکایی که برای ادای توضیح در کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا حاضر شده بود، گفت: تهدیدات آمریکا بر ضد ایران نتایج معکوسی داشته و باعث شده است پافشاری ایران برای دستیابی به سلاح هستهای افزایش یابد و علاوه بر آن سبب شده تهران با وجود اینکه از طالبان متنفر است از آن حمایت کند.
ژنرال اودوم افزود: کنار گذاشتن جنجالآفرینی برای تهدید جلوه دادن ایران سبب میشود تهران موضع خود را تغییر دهد و برای بازگرداندن ثبات به عراق همکاری کند.
به عقیده اودوم، تهدید بوش برای تغییر نظام ایران با توسل به زور تهران را بر آن خواهد داشت تا از دشمنان آمریکا حمایت کند.
وی پیشبینی کرد: در صورت خروج آمریکا از عراق، سیاست ایران در عراق به طور اساسی تغییر خواهد کرد.
از سوی دیگر، یک گزارش تهیه شده توسط وزارت دفاع آمریکا مدعی شده است که در صورت وقوع هرگونه حمله نظامی به ایران، پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه از جمله پایگاههای «العدید» و «السیلیه» در قطر هدف قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از هفتهنامه «الوطن العربی»، پنتاگون در گزارشی ادعا کرده است که ایران طرحی در دست دارد که بر اساس آن، در صورت وقوع مرحله نخست از جنگ احتمالی با این کشور و چهبسا پیش از آغاز این مرحله، مرکز فرماندهی مرکزی آمریکا در قطر هدف حمله قرار میگیرد.
الوطنالعربی همچنین نوشت: در پی انجام سفر دورهای دیک چنی، معاون رییسجمهوری آمریکا به خاورمیانه، پایگاه اطلاعرسانی «امپایر بوریسک» در گزارشی با عنوان «سعودیها خود را برای خطرات یک حادثه غیرمترقبه هستهای آماده میکنند» تاکید کرده است که در صورت حمله ناگهانی آمریکا به ایران و حمله به تاسیسات هستهای این کشور، خطرات بیسابقهای دامنگیر منطقه خواهد شد.
ارسال نظر