تلخی و شیرینی نوروز ۸۷
سرانجام کشتی نوروز ۸۷ نیز در همان شرایطی پهلو گرفت که نوروز سالهای گذشته به آن ختم شد تا این چنین راه پیوستن به خاطرهها را در پیش بگیرد و البته تکرار این قصه هنگامی است که سال نورسیده پا به سن میگذارد و دوباره انتظارها برای دیدن نوروزی دیگر جان میگیرد...
ندا گنجی
سرانجام کشتی نوروز ۸۷ نیز در همان شرایطی پهلو گرفت که نوروز سالهای گذشته به آن ختم شد تا این چنین راه پیوستن به خاطرهها را در پیش بگیرد و البته تکرار این قصه هنگامی است که سال نورسیده پا به سن میگذارد و دوباره انتظارها برای دیدن نوروزی دیگر جان میگیرد... در این میان شیرینی طعم بهار طبیعت در کنار تعطیلات مختص این ایام دو چندان میشود از این رو که فرصت مغتنمی به دست میآید برای سفر، سفر برای دور شدن از هر آنچه که غبار خستگی بر جان مینشاند.
شاید همین «سفر» یا همان میل به سفر کردن موجب شد که نوروز امسال قدم در راهی گذارد که اتفاقاتی متفاوتتر برای طرفداران پروپاقرص مسافرت در این ایام رقم بزند.
تا جایی که طرح سهمیهبندی بنزین نیز یکی از بازیگران نقشآفرین در صحنه اتفاقات متفاوت بود از آنجا که این طرح میرود تا تولد یک سالگیاش را جشن بگیرد ناگهان در آستانه عید نوروز آهنگ تغییر نواخت؛ البته اظهارنظرهای چالشبرانگیز پیرامون عرضه بنزین آزاد از مدتها قبل صدرنشین اخبار رسانهها شده بود؛ اما این بحث، در بحبوحه عید نوروز بالا گرفت و درنهایت با امروز و فردا کردنهای بسیار، نرخ ۴۰۰تومانی برای یک لیتر بنزین آزاد در آخرین ساعتهای سال ۸۶ اعلام شد.
در شرایطی که شاید خاطره تلخ رکودی که در اوایل طرح سهمیهبندی بنزین دامنگیر گردشگری داخلی شد هنوز هم دستاندرکاران این صنعت را آزرده خاطر میسازد؛ اما هنگامه نو شدن سال که فرا رسید، ورق برگشت؛ چرا که شوری که هموطنان را برای سفر فرا گرفته بود تمام خاطرات تلخ گذشته را به سوی فراموشی سوق داد. بنابراین بیراه نیست که بگوییم آنها پیش از آنکه دولت و مجلس نسخه ای برای ایام نوروزشان بپیچند برای تدارک مقدمات یک گشت و گذار عیدانه پیشقدم شدند.
شاهد این مدعا آماری است که از سوی مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی مبنی بر رزرو هتلها، ۳ الی ۴ماه پیش از آغاز تعطیلات منتشر شد که البته همین پیشقدم شدنها برای رزرو هتل، اعتراضهای بسیاری را برانگیخت. اما کم نبودند عدهای که شایعاتی پیرامون نرخ بنزین آزاد بذر این نگرانی را در دلهایشان کاشته بود که مبادا خللی در برنامهریزیشان وارد شود.
از همین رو بود که تا آخرین لحظات سال کهنه، گوش به زنگ شنیدن نرخ بنزین آزاد از سوی مراجع رسمی بودند تا با یک حساب سرانگشتی، قدرت مالی خود را برای یک سفر نه چندان طولانی بسنجند. حال بماند که عدهای روسفید از این آوردگاه بیرون آمدند و گروهی هم به دلیل آنکه نتوانستند ایام خوشی را برای خانواده خود به ارمغان بیاورند، سرافکنده شدند.
البته ناگفته نماند که گروه اول نیز با پشتوانه همان بنزین سهمیهای جادههای کشور را در نوردیدند و شاید همین عامل موجب شد که بازار عرضه بنزین آزاد بیرونق و به دور از استقبال مردم باقی بماند.
به هر روی همه این عوامل دست به دست هم داد تا اسفندیار رحیم مشایی کسی که ردای ریاست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به تن دارد در روزهای میانی نوروز با رویی گشاده با اعلام آمار ورود گردشگران خارجی به کشور و آمار گردشگری داخلی رشدی چنددرصدی را در روزهای آغازین سال ۸۷ به این صنعت بیرمق نسبت دهد.
اما همه ماجرا به این شیرینی نبود و تلخی این ایام تنها در کام کسانی نشست که به رغم هشدارهای پیاپی، عزیزان خود را از سر بیتوجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی در جادهها از دست دادند.
در شرایطی که این هشدارها چه پیش از ایام نوروز و حتی در روزهای تعطیل به یکی از سوژههای دائمی رسانههای دیداری و شنیداری تبدیل شده بود؛ اما باز هم سایه مرگ بر قامت بسیاری از مسافران نوروزی سنگینی کرد.
همین دلیل کافی بود که سردار رویانیان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور تنها چند روز پس از آنکه سال کهنه جای خود را به سال نو داده بود با ابرویی در هم کشیده پشت صفحه شیشهای تلویزیون جای بگیرد و نسبت به این همه بیتوجهی اعتراض کند. او که از مرگ بیش از ۷۰نفر از هموطنان در جادهها به شدت متاثر شده بود سخنان خود را با طرح این نکته به پایان رساند که برخوردهای پلیس با متخلفان از این پس شدت و حدت بیشتری خواهد گرفت.
نوروز قوانین
سرهنگ سید هادی هاشمی در سومین روز بهاری سال ۸۷ از فوت ۷۰ نفر در سه روز اول سال خبر داد و از مردم خواست تا خودروهای خود را در اختیار فرزندانشان قرار ندهند و ضمن برخورداری از استراحت کافی، حین رانندگی با تلفنهمراه صحبت نکنند.
از سوی دیگر سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده ناجا نیز در اواخر تعطیلات از کاهش ۲۰درصدی تصادفات نوروز خبر داد و گفت: روزانه حدود ۸۰ نفر در جادههای کشور کشته میشوند، که این رقم در نوروز بیشتر میشود. وی بیشترین کاهش تصادفات در کشور را طی ایام نوروز، متعلق به شهرها خواند و گفت: حدود هشتدرصد کاهش تصادفات در راهها رخ داده است. البته در روزهای آخر تعطیلات مردم خسته هستند و در بازگشت عجله میکنند، لذا احتمال بروز حوادث افزایش مییابد. وی به شهروندان توصیه کرد در صورتی که به مسافرت رفتهاند، زودتر بازگردند تا در ساعات آخر به شلوغی و ترافیک سنگین برخورد نکنند.
افرادی که رفتارهای پرخطر دارند باید از رانندگی محروم شوند؛ چرا که آنها هم برای خود و هم برای دیگران خطر ایجاد میکنند که در این راستا پس از نوروز قصد داریم با این دسته از افراد به شدت برخورد کنیم. فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر این که ۹۸درصد مردم در تعطیلات نوروز قوانین رانندگی را رعایت کردهاند، افزود: باید حساب اندک متخلفان را از بقیه مردم جدا کرد. از سوی دیگر باید متخلفان یا قانون را بپذیرند یا با آنها به شدت برخورد شود.
از ابتدای طرح نوروزی تاکنون، ۲۵هزار وسیله نقلیه شامل ۱۱هزار دستگاه موتورسیکلت توقیف و هشتهزار گواهی نامه رانندگی ضبط یا ابطال شده است.
ارسال نظر