ماجرای مترو به کجا ختم میشود؟
«مترو» به تفاهمنامه عمل نمیکند
پیگیری سوژهها در روزهای تعطیل، کار سادهای نیست. ادارهها تعطیلاند و کمتر کسی حاضر است به ما که پشت بوقهای تلفنهمراه، منتظر ماندهایم، پاسخ دهد.
لیلی اسلامی
پیگیری سوژهها در روزهای تعطیل، کار سادهای نیست. ادارهها تعطیلاند و کمتر کسی حاضر است به ما که پشت بوقهای تلفنهمراه، منتظر ماندهایم، پاسخ دهد. به زحمت با صاحبنظران یک سوی ماجرا تماس میگیریم تا گزارشی بنویسیم از بحث پایان نیافتنی حضور مترو در حوالی محدوده تئاترشهر تهران.
سال گذشته بود که آمدن مترو به محدوده تئاتر شهر و آغاز به کار کارکردن، در فضایی که ماهها به علت بازسازی تعطیل مانده بود، جنجالهای بسیار به پا کرد.
مخالفان و موافقان در دو جبهه صفآرایی کردند و عدهای با مخالفت کامل درخصوص راهاندازی مترو در این محوطه فرهنگی و هنری که در زمره آثار برجسته معماری ما به شمار میرود، موضع خود را بیان کردند. بسیاری از ویرانی ساختمانها در هراس بودند و برخی دلایل دیگری را در این خصوص اعلام کردند.
اما موافقان هم کم نبودند. عدهای با این عقیده که آمدن مترو، آمدن تماشاگر است از این جریان حمایت کردند و شاهد این ادعا را سالنهای تئاتر و اپرا در اغلب کشورها خواندند که در نزدیکیشان ایستگاه مترویی واقع شده است.
در این میان با وساطت و پیگیریهای خانه تئاتر، تفاهمنامهای میان مجریان طرح و هنرمندان امضا شد و غائله موقتا خوابید.
اما عادت کردهایم که ماجرا به این آسانیها پایان نگیرد. طبق صحبتهای «مهرداد رایانی مخصوص» مدیر مجموعه تئاتر شهر، مترو به تعهدات خود هنوز به طور کامل عمل نکرده است.
رایانی مخصوص به ما این گونه توضیح داد: «قرار بود مجریان طرح، فضای تئاتر شهر را به طور کامل تخلیه کنند؛ اما هنوز یک سوم فضا در اختیار آنها است و به تعهداتشان مبنی بر تخلیه کامل فضای تئاتر شهر توجهی نداشتهاند.»
در این میان «محسن هاشمی»، مدیرعامل مترو بیاشاره به مواد تفاهمنامه، موضعش را قاطعانه اعلام کرده است: «کارگاههای موجود در محوطه تئاتر شهر مکانی برای قرار دادن وسایل مورد نیاز جهت راهاندازی خط مترو در این مسیر است و قرار هم نیست که این کارگاهها از سنگفرش مقابل تئاتر شهر جمع شود.»
کیومرث مرادی، کارگردان گفتوگو را تنها راه بهبود شرایط میداند و توضیح میدهد: «برای روشن شدن ماجرا، مثل دفعه قبل باید با خانه تئاتر صحبت شود و به صورت صنفی بحث به جریان بیافتد.»
مرادی میگوید: «در سال گذشته هم ما تحت نظر عزتا... انتظامی و ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر وارد عمل شدیم و تفاهمنامه با حضور آقایان انتظامی، ایرج راد و مهرداد رایانی مخصوص تدوین و امضاء شد.»
او تاکید میکند: تنها کاری که میتوان کرد پیگیری صنفی ماجرا است.»
صحبتها در این زمینه بسیار است. مجریان آمدن مترو قبلا هم تاکید کرده بودند که ایستگاه مترو مقابل تئاتر شهر ساخته نخواهد شد و همچنان هم بر این گفته اصرار دارند؛ اما با تمام این اوصاف، هاشمی به استقرار کارگاهها در حواشی مترو و فضای بحث فرین تئاتر شهر اصرار دارد.
طبق توضیح خبرگزاری میراث فرهنگی، در بندی از این تفاهمنامه، متروی تهران متعهد شده بود تا کارگاههای خود را به بخش شرقی پارک دانشجو منتقل و در آنجا حفاری کند. همچنین مقرر شده بود تا حصار و کارگاه ساخت ورودی و خروجیهای ایستگاه خطوط سه و چهار متروی تهران در محوطه شمال شرقی پارک دانشجو، پشت صندلیهای سنگی سن رو باز تئاتر شهر مستقر شود؛ اما درحالحاضر، حصار به سمت شرق کشیده شده است و حد نهایی آن در بخش شرقی، همان صندلیهایی است که هاشمی مدیرعامل مترو، به خبرنگاران نشان داده بود.
در پایان پیشبینی رایانی را از پایان ماجرا میپرسیم. میگوید: « من هم مثل شما نمیدانم.»
ارسال نظر