زندگی به شرط پیامک

مهدیس فرقانی

طی روز چقدر sms برای دیگران ارسال می‌کنید؟ تا جایی که توان نوشتن در بدن داشته باشید؟ تا جایی که تلفن همراهتان از داغی ارسال sms هنوز نسوخته باشد؟

یا تا لحظه‌ای که پلک چشمانتان احساس سنگینی نکند؟

تلفن همراه امروزه نقش بسیار مهم و حیاتی را در زندگی هر شخص، از ۱۰ساله گرفته تا ۹۰ساله را تازه اگر خدا عمر بدهد بیشتر از ۹۰ سال را دارد.

اهمیت sms به اندازه‌ای‌ است که اگر بنده‌ای در حال موت باشد و طبق تجویز دکتر باید قرص‌هایش را سر موقع و بدون اتلاف وقت یک ثانیه‌ای مصرف کند، زیاد به این مساله توجه ندارد و نخوردن قرص‌ها را با جمله‌هایی با عنوان «یادم رفت»، «اصلا حواسم نبود» و غیره توجیه می‌کند. اما sms را فراموش نمی‌کند؛ چراکه قسمتی از حیات ما آدم‌ها بسته به پیامک‌هایی است که می‌فرستیم.

گاهی اوقات به خاطر پیامک از خیلی چیزهایی که در مواقع دیگر از یک ذره‌اش هم نمی‌گذریم، حاضریم بگذریم.

شاید چک‌های چندمیلیون تومانی یا چند هزار تومانی برای آخر ماه داشته باشیم که باید آنها را وصول کنیم، حاضریم چک‌هایمان برگشت بخورد اما تلفن همراهمان به علت پرداخت نکردن قبض سبک یا سنگین قطع نشود. اگر به مهمانی درست و حسابی دعوت شویم و نیاز داشته باشیم که یک دست لباس مناسب خریداری کنیم، ترجیح می‌دهیم به مهمانی نرویم یا لباسی که مناسب آن مجلس نیست را بپوشیم تا قبض تلفن همراه خود را بپردازیم.

بعضی اوقات smsهایی که حالت طنز دارند و مخصوص ارسال در زمان نیمه‌شب هستند سبب می‌شوند تا تلفن‌تان را در کنار بالش خود بگذارید و خواب نازنین‌تان را پاره کنید تا جوابی در آن موقع از بامداد که به ساعت‌های ۲ یا ۳ برمی‌گردد برای رو کم کنی ارسال کنید.

گاهی اوقات که در کوچه‌ها یا معابر خیابان قدم می‌زنیم. ممکن است به تیر چراغ برق، سطل زباله شهری برخورد کنیم، در طی یک مسیر انحرافی به داخل جلوی آب بیافتیم یا داخل چاله‌های همیشه غافل‌گیرکننده معابر شیرجه بزنیم اما sms زدن خود را رها نکنیم.

برخی از مواقع ترجیح می‌دهیم زخم معده بگیریم، با پدر و مادر خود بر سر حاضر شدن در سر میز غذا جدال و بحث کنیم اما ارسال sms را ۱۵ دقیقه به عقب نیاندازیم.

دانش‌آموزان در هر سطح آموزشی و حتی دانشجویان، اخراج به واسطه استاد را از کلاس ترجیح می‌دهند تا به جای اینکه ارسال smsشان به تعویق بیافتد. این روزها علاوه‌بر سوانح و حوادثی از قبیل تصادف، آتش‌سوزی، زلزله و غیره که جان آدمی به خطر می‌افتد، خطرات ناشی از ارسال sms هم سبب شده تا در بین این حوادث جایی برای حادثه دیدگان خود برای فرستادن sms باز کند و به قول گفتنی «سری از تو سرها در بیاورید.»