نمایندگان مجلس از «نوآوری» و «شکوفایی» میگویند
نیاز به اراده جمعی برای تحقق راهبرد جدید نظام
نامگذاری سال ۱۳۸۷ به نام سال نوآوری و شکوفایی از سوی رهبر معظم انقلاب، بازتابهای فراوانی در میان رسانههای داخلی و خارجی داشته است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به این نامگذاری، درباره ضرورت تحقق شکوفایی و نوآوری در سال پیش رو به بیان راهکارها و پیشنهادهای خود پرداختهاند. از جمله رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نامگذاری سال ۸۷ توسط مقام معظم رهبری با عنوان نوآوری و شکوفایی را موجب شتاب بیشتر در حرکتهای ایجاد شده و استفاده از ظرفیتهای عظیم نظام دانست. علاءالدین بروجردی در گفتوگو با «ایسنا»، با اشاره به گذشت ۳۰ سال از پیروزی انقلاب و عبور از مرحله تثبیت و ثبات نظام؛ حرکت در جهت اقتدار هر چه بیشتر در سطح منطقه و تحقق اهداف ترسیم شده در سند چشمانداز بیست ساله را ضروری دانست و گفت: ما باید از استعدادهای نسل نو انقلاب و جوانان که نقش مهمی را تحولات جمهوری اسلامی ایران ایفا کردند، بهره بگیریم. وی با اشاره به موفقیتهای ایران در عرصههای مختلفی همانند هستهای و فضایی و پزشکی به عنوان محور مهم اقتدار جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: نقش جوانان در تحولات مهم علمی و فنآوری ویژه جهانی بسیار برجسته بوده است. بنابراین با توجه به این تجربیات مهم، برداشتن گامهای بلند در جهت تحقق اهداف ترسیم شده در سند چشمانداز بیست ساله و ظرفیتهای عظیم نسل جوان، یک ضرورت جدی است.
نوآوری در تنظیم برنامه پنجم
به گفته نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در خانه ملت، تعیین نام نوآوری و شکوفایی برای سال جدید، توام با تعیین شفاف دو هدف راهبردی نظام در دهه چهارم؛ یعنی میل به پیشرفت و عدالت، مستلزم تحول در روشها و الگوهای برنامهریزی، مدیریت و نظام اجرایی است.
رضا طلایینیک تصریح کرد: رهبر انقلاب با نامگذاری سال جدید و تبیین دو هدف مکمل ملی برای دهه چهارم انقلاب، بر شاخصهای پیشرفت و عدالت و اصلاح ساز و کارهای کشور تاکید کردند.
وی با بیان اینکه باید برای میل به سطوح برتر پیشرفت جامع و عدالت فراگیر، از ساز و کارهای نوآوری و شکوفایی در عرصههای گوناگون استفاده کرد، گفت: بدون نوآوری در عرصههای گوناگون و به ویژه نظامات اقتصادی و اجتماعی و مدیریتی، نمیتوان به شکوفایی در ظرفیتهای بالقوه و اهداف راهبردی پیشرفت و عدالت نایل شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه دولت و مجلس بیش از سایر نهادها و ارکان نظام در ارتقای سطوح نوآوری و شکوفایی در عرصههای گوناگون و تنظیم حرکتهای ملی به سوی پیشرفت و عدالت مسوولیت دارند، افزود: دولت و مجلس بدون بهرهگیری از دستاوردهای پژوهشی و دیدگاههای نخبگان و روشهای علمی مبتنی بر پژوهش و عقلانیت نمیتوانند ساز و کارهای نوآوری و شکوفایی در عرصههای گوناگون را محقق کنند.
طلایینیک با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب با تعیین نام جدید و تبیین دو هدف راهبردی در دهه چهارم انقلاب با رویکردی هوشمندانه و مدبرانه به واقعیتهای داخلی و خارجی و میل به آرمانهای بالاتر در کشور اشاره کردهاند، تصریح کرد: امیدوارم با نامگذاری سال جدید، ادبیات رایج در نظام برنامهریزی و مدیریت و فضای افکار عمومی دگرگون شود. به گفته وی، به جای سوق دادن توانمندیها و مزیتها در جهت تقابل سیاسی، باید بر مبنای نامگذاری سال نوآوری و شکوفایی و میل به سطوح برتر پیشرفت و عدالت، به ادبیاتی با کلید واژههایی مانند، تعامل، مشارکت، انسجام، همفکری و همیاری اهمیت بیشتری داده شود.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در خانه ملت، با تاکید بر اینکه نوآوری در عرصههای گوناگون و شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای ملی به الزاماتی مانند همفکری و همکاری همه گروههای مرجع در حوزه حاکمیت و غیرحاکمیت نیاز دارد، یادآور شد: تولید دانش و تکیه بر پژوهش و استفاده از خلاقیتها، مبنای نوآوری در اقتصاد و نظام اجتماعی و شکوفایی استعدادهای ملی و فراملی است. وی افزود: بنابراین سیاستگذاران و متولیان امور کشور با نزدیک شدن به محققان و نخبگان و میدان دادن به خلاقیتها به ویژه برای ابداع الگوهای نوین اقتصادی و اجتماعی تلاش ویژهای داشته باشند.
وی اظهار کرد: دولت، مجلس و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام کانونهای اصلی نوآوری در سیاستها، قوانین و برنامههای اجرایی و شکوفایی مدیریتهای علمی و عملی در جهت پیشرفت و عدالت در کشور هستند. بنابراین باید در تدوین برنامه پنجم توسعه، دولت و مجلس با کمک سیاستهای کلی مجمع تشخیص و ابلاغ آن توسط مقام معظم رهبری اهتمام ویژهای جهت ابداع الگوهای نوین مدیریتی برای تحول در اقتصاد، جامعه و امور ملی و فراملی داشته باشند.
استراتژی جدید نظام
نماینده مردم سبزوار نیز گفت: اگر نوآوری و شکوفایی به عنوان استراتژی نظام، تبدیل به فرهنگ شود، یقینا تاثیرگذار خواهد بود.
احمد بزرگیان افزود: امروز عرصه علم از آن کسانی است که نوآوری و شکوفایی را در عرصههای تحقیق و پژوهش همراه کنند.
وی با اشاره به نامگذاری چند سال گذشته تحت عنوان سال نهضت علمی و نرمافزاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشور در سال گذشته این توفیق را داشت که در بخشهای انرژی هستهای، درمان و تحقیقات و بخشهای دیگری نوآوریهایی را داشته باشد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه «جهان امروز بر اندیشههای نو تکیه دارد» گفت: خلاقیت جمعی و فردی باید به گونهای باشد که بتوانیم با نوآوری جمعی خود در قالب کارهای فرهنگ، جلب نخبگان، ایجاد بستر مناسب در سازمان برای پرورش خلاقیت همگانی کارکنان و در بخشهای دیگر تحقیق و توسعه؛ همه افراد خلاق را تقویت و زمینه رشد آنها را فراهم کنیم تا زمینه رشد و شکوفایی کل کشور را شاهد باشیم. وی حسن تدبیر مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ۸۷ تحت عنوان نوآوری و شکوفایی را راهگشایی برای همه کسانی که دلسوز کشور هستند، دانست و تصریح کرد: نامگذاری سال ۸۷ پیام جدی برای وزارتخانههایی است که جنبه آموزش در کشور دارند؛ چراکه باید در مقابل دنیا حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند عرصههای جدید را برای خود باز کنند.
نوآوری در قانونگذاری
همچنین نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: رویکرد اصلی و استراتژیک مجلس، دولت و همه مسوولان و مردم باید رسیدن به نوآوری و شکوفایی باشد.
محمدرضا میرتاجالدینی فلسفه اصلی نامگذاری سال ۸۷ به سال نوآوری و شکوفایی را ضرورت رویکرد اصلی و راهبردی مجلس، دولت، همه مسوولان و مردم به این امر دانست و افزود: در حال حاضر در مقطعی از تاریخ انقلابمان قرار گرفتهایم که پس از ۳۰ سال تجربه و فراز و نشیبهای گوناگون در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در حال گذر از مرحله تجربه و ورود به مرحله شکوفایی هستیم.
نماینده مردم تبریز تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف عالی و ورود به مرحله شکوفایی حرکتهای عادی و تکرار حرکتهای گذشته پاسخگو نیست. میرتاجالدینی یادآور شد: همه افرادی که به نوعی در تصمیمگیری و مدیریتهای کشور تاثیرگذارند، باید در روشهای جاری بازنگری کرده و با ابداع و خلق شیوههای نو و همچنین با نوآوری در عرصه مدیریت و برنامهریزی به هدف اصلی برای شکوفایی، پیشرفت و رشد همه جانبه کشور برسند.
نوآوری در حل مشکلات معیشتی
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در ارزیابی نامگذاری سال ۸۷ به نام نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال جدید این پیام را به دولتمردان و نیز مجلس هشتم دادند.
حسینعلی شهریاری افزود: با توجه به اینکه مردم ایران، مردمی وفادار بوده و به فرمایشهای رهبر خود توجه دارند؛ بنابراین ایشان انتظار دارند، مسوولان هم در جهت رفع مشکلات مردم گامهای اساسی بردارند. این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به مشکلات عدیده مردم از جمله مشکلات اقتصادی، معیشتی و اشتغال تصریح کرد: به نظر میرسد در دو الی سه سال گذشته تلاشهایی که توسط مجلس و دولت صورت گرفته در جهت رفع مشکلاتی که عنوان شد چارهساز نبوده و مردم با مشکلات جدی روبهرو هستند.
وی تصریح کرد: این مردم با تمام مشکلاتی که داشتند در انتخابات ۲۴ اسفند حضور حداکثری داشتند و گوش به فرمان مقام معظم رهبری بودند؛ به همین دلیل همه باید با ابتکار و نوآوری جدید و با کارهایی که میتوان این مشکلات را حل کرد، در این جهت تلاش کنیم. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: باید در این راستا تلاش شود تا حداقل پاسخ بسیار جزئی به همت و پایمردی مردم در دفاع از ارزشها و نظام مقدس جمهوری اسلامی داده شود.
تجدید نظر در روشها
از سوی دیگر نماینده مردم شهرکرد در خانه ملت گفت: بهدلیل اهمیت نامگذاری سال ۸۷ به نام «نوآوری و شکوفایی» باید از همین امروز دولت و مجلس برنامه خود را در این راستا اعلام کنند.
مرتضی تمدن با اشاره به اهمیت سال ۸۷ به دلیل نامگذاری این سال به نام نوآوری و شکوفایی از سوی مقام معظم رهبری گفت: پیام ایشان حائز اهمیت زیادی است؛ از این حیث که مقام معظم رهبری، تمام مجریان، سیاستگذاران و قشرهای مختلف کشور را مورد خطاب قرار دادند.
وی خطاب رهبری معظم انقلاب درخصوص شکوفایی و نوآوری را یک خطاب جمعی دانست و گفت: همچنین خطاب ایشان به دولت و متولیان دولت نیز بود و تاکید کردند سال ۸۷ سال نوآوری و شکوفایی است.
نماینده مردم شهرکرد در خانه ملت معتقد است: معنای این حرف ایشان این است که سال ۸۷ سال تجدیدنظر در روشها است؛ حتما امسال باید مبنای تجدیدنظر در سیاستها و روشهای مربوط به اداره کشور اعم از اقتصادی، سیاسی و سایر جنبهها باشد.
تمدن با تاکید بر اینکه دولت لوازم و ابزار مناسب را برای نوآوری و شکوفایی در اختیار دارد، تصریح کرد: قانون سیاستهای اجرایی اصل ۴۴ در اختیار دولت است. خوشبختانه منابع مالی و ارزی ما نیز در داخل و خارج کشور به گونهای است که میتواند پاسخگوی برنامههای توسعه کشور باشد؛ بنابراین برنامه و قوانین و منابع مالی و سازماندهی و سیستم لازم را برای این نوآوری و شکوفایی داریم. اینک عمل سنجیده و حسابشده نه از روی شتابزدگی را نیاز داریم. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معتقد است: در این راستا باید تلاش و کوشش کنیم و این تلاشها باید عمیق، سنجیده و به دور از شتابزدگی و همراه با برنامهریزی باشد. اگر واقعا این نوآوری را به معنای تجدیدنظر در روشها و خلق ایدههای جدید در اداره کشور بدانیم، باید از همین امروز برای تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب دست به کار شویم. وی گفت: اجرای این فرمان مقام معظم رهبری نیاز به یک اراده جمعی دارد و در این اراده جمعی، ملت، دولت و سایر قوای ایران، باید همه کنار هم قرار گیرند تا این فرمان اجرایی شود و بدانیم این فرمان به تنهایی اجرایی نمیشود، بنابراین امید است بهزودی شاهد این تحولات باشیم.
مهندسی فرهنگی برای شکوفایی
همچنین به گفته رییس کمیسیون آموزشی و تحقیقات مجلس، در راستای بحثی که مقام معظم رهبری در مورد نامگذاری سال ۸۷ داشتند، احتیاج داریم حتما در اهدافی که در چشمانداز ۲۰ ساله برای رسیدن به قلههای علمی و اقتصادی پیشبینی شده، برنامهریزی کنیم.
علی عباسپور با اشاره به تاکیدات مداوم مقام معظم رهبری درخصوص علم و پیشرفت علمی گفت: بحث نوآوری و شکوفایی که باید در کشور ما صورت گیرد، تمرکزی بر روی پیشرفتهای علمی و باز کردن زمینههای نوین در حرکت علمی ایران و بهخصوص حرکتهای اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور را بهزودی در ابتدای سال ۸۷ خواهیم داشت، تصریح کرد: امیدواریم این مساله هر چه سریعتر توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به جمعبندی برسد و یک دستورالعملی شود که بر اساس آن مجلس و دولت بتوانند برنامهریزیهایی درخصوص پیشرفت انجام دهند.
وی ادامه داد: همچنین قانون سیاستهای اصل ۴۴ را داریم که اجراییشدن آن در سال ۸۷ خواهد بود و در حقیقت اقتصاد کشور ما را دگرگون خواهد کرد. وی اظهار امیدواری کرد: مهندسی فرهنگی کشور هر چه سریعتر به جمعبندی نهایی برسد تا بر اساس آن نوآوری و شکوفایی را در زمینههای فرهنگی داشته باشیم و باید بتوانیم با مهندسی فرهنگی احکام ناب پیامبر(ص) را در فرهنگ خود پیاده کنیم.
ارسال نظر