دنیای جدید کاری
زنان آلمانی در پستهای مدیریتی احساس میکنند برای جهانی شدن به خوبی آماده نشدهاند، در دنیای امروز به خوبی تحصیل کردهاند، به زبانهای بیگانه تسلط دارند و صاحب توانایی و شایستگی میان فرهنگها هستند.
مترجم: محبوبه رمضانی
زنان آلمانی در پستهای مدیریتی احساس میکنند برای جهانی شدن به خوبی آماده نشدهاند، در دنیای امروز به خوبی تحصیل کردهاند، به زبانهای بیگانه تسلط دارند و صاحب توانایی و شایستگی میان فرهنگها هستند. با این وجود زنان آلمانی در پستهای مدیریتی احساس میکنند برخلاف همکاران مرد در پستهای مدیریتی در سطح جهان به خوبی و به اندازه کافی تجهیز نشدهاند.
در واقع اینها قابلیتهایی برای فردا است. زنان آیندهنگرتر فکر میکنند و به لحاظ اجتماعی هم مسوولانهتر عمل میکنند و شایستگیهایی مانند روابط میان فرهنگها و محیطزیست را در تفکراتشان دارند. بر اساس گزارشات خبری و نتایج مطالعه مشاوره مدیریتی، با این وجود دوسوم پست مدیریتی زنان و تصمیمگیرندگان به اندازه کافی در چالشهای جهانی شدن آماده نیستند. بر اساس نتایج به عمل آمده فقط حدود یک سوم احساس میکنند کاملا برای قبولی در رقابت جهانی تجهیز شدهاند.
بر عکس نتیجه بررسی برای مردان شکل دیگری است طبق این نتایج ۴۹درصد از مردان یعنی حدود نیمی از آنها احساس میکنند که کاملا تجهیز شدهاند. در این مطالعه از ۴۱۰۰نفر نیروی مدیریت از ۱۷ کشور در سطح جهان مورد سوال قرار گرفتند که از این تعداد ۴۸درصد یعنی نیمی از آنها را زنان تشکیل میدادند. ضمنا به این منظور زمینههای رفتاری که محیط کاری آینده را مشخص میکنند، مورد سوال قرار گرفت: از جمله قابلیت انطباق افراد، در هم آمیختگی موثر با اقتصاد جهان، استفاده از فنآوریهای جدید و شایستگی و توانایی میان فرهنگها و ساخت شبکه. نتایج بررسی نشان داد که مردان و زنان در اینجا دارای امتیازهای واضح و متفاوتی هستند. در این بررسی آمده است: مردان عملا آمادگی یادگیری و به کارگیری فنآوریهای جدید را دارند. بر این اساس سهچهارم از مردان مورد بررسی از نیروهای مدیریتی اعتراف کردند که جایگزینی فنآوریهای جدید به آنها کمک میکند. بر حجم کارهای روزانه غلبه کنند. این آمار در مورد زنان فقط ۶۰درصد بود. به علاوه مردان غالبا آمادگی عهدهداری مسوولیتهای بیشتر و تکالیف پیچیدهتر را دارند و آشکارا مخالف جابهجایی شغلی هستند.
زنان باز هم قابلیتهای ساده را ارج مینهند
بر عکس نمونه پستهای مدیریتی زنانه باز هم به «قابلیتهای ساده» اعطا میگردد. زنان به دست گرفتن مسوولیتهای اجتماعی- سیاسی و اجتماعی و حساس برای مشکلات اجتماعی و فرهنگی را با اهمیت میدانند. بدین ترتیب بر اساس نتایج بررسی باز هم شرایط «سخت» برای «سرعت یافتن پیشرفت شغلی» اهمیت پیدا میکند. کاترین هینکل مدیریت بازرگانی گزارشات خبری در بخش رسانههای جمعی و تکنیک برتر میگوید: آنچه برای آینده تعیینکننده است، این است که پست مدیریت زنان در بحث جهانی شدن توانایی خودآگاهی را ایجاد کند و دائما توسعه دهد.
این امر تا به حال در پست مدیریت زنان در آلمان به خوبی و به درستی عمل نکرده است. آنها شانس پیشرفت شغلیشان را در دنیای کار جهانی بدتر از مردان میبینند. به این ترتیب ۴۲درصد از زنان تحقیقشده اعتراف کردند که آنها تحول دیگری را در پیشرفت شغلیشان انتظار ندارند و فقط ۳۲درصد از مردان مورد بررسی اعتراف کردند که تحول دیگری را در پیشرفت شغلیشان انتظار ندارند. زنان در پستهای مدیریت در کشورهای در حال رشد آگاهتر هستند. در هر حال در مقایسه، مبانی به شکل دیگری دیده میشود. در اینجا نیروهای مدیریتی زنان، خصوصا مدیرانی که از کشورهای فعال در حال رشد میآیند، خود را آگاهتر نشان میدهند. به این ترتیب ۶۸درصد زنان نیروهای مدیریتی مورد بررسی در هندوستان، ۶۳درصد آفریقایی جنوبی و ۶۱درصد چین اعتراف کردند که خود را به اندازه کافی وکاملا برای جهانی شدن تجهیز کردهاند.
ضمنا فقط زنان آلمانی در پستهای مدیریتی در ارزیابی قابلیتهایشان محتاطانه عمل میکنند. این تفاوت در کشورهای صنعتی هم روشن است. مثلا ۲۵درصد زنان فرانسوی و ۲۶درصد زنان انگلیس خود را برای پستهای مدیریتی به طور کامل تجهیز شده احساس میکنند. به این دلیل براساس اظهارات هینکل باید هدف طولانیمدت باشد که کارکنان را مجهز به شایستگی و قابلیت کند. البته این تواناییها گاهی یا به اندازه قابلتوجهی مطالبه نشده است. عواملی که قبلا به عنوان موانع پیشرفت شغلی مشاهده شده میتوانند گاهی هم در زمینه رقابت از اهمیت بسزایی برخوردار شوند.
ارسال نظر