سومین نشست کنفرانس اسلامی در آلمان
بیش از سهمیلیون مسلمان در آلمان زندگی میکنند. سه سال و نیم پیش کنفرانسی در این کشور آغاز به کار کرد با نام کنفراس اسلامی. در نشست سوم این کنفرانس موافقتنامهای در مورد تدریس دروس اسلامی در مدارس به تصویب شرکتکنندگان رسید.
در جلسه کنفرانس اسلامی که روز پنجشنبه سیزدهم ماه مارس در پایتخت آلمان، برلین، برگزار شد، نمایندگان دولت مرکزی و ایالات مختلف آلمان، در کنار نمایندگان گروههای مختلف اسلامی در این کشور، به این نتیجه رسیدند که اسلام باید یکی از درسهای مدارس ِ آلمان شود. البته یکی از شرایط این اقدام، زبان تدریس در مدارس است که باید آلمانی باشد. ولفگانگ شویبله، وزیر کشور آلمان، پس از پایان جلسه چهارساعته روز پنجشنبه، با اعلام این نظر، از اختلافات موجود هم گفت و اعلام داشت که هنوز نمایندگان بعضی ایالتهای آلمان حاضر نیستند اسلام را به عنوان واحد درسی در مدارس ایالت خود بپذیرند. این در حالی است که نمایندگان گروههای مختلف اسلامی نیز در همین مورد دیدگاههای گوناگونی دارند.
اما آنچه در ابتدا باید گفت این است که اقدام ولفگانگ شویبله، وزیر کشور آلمان، در فراخواندن چنین کنفرانسی، اقدامی بسیار ضروری بوده و الگویی خواهد شد در بسیاری از کشورهای دیگر جهان، حتی در کشورهای غربی.
وزیر کشور آلمان تنها به فکر این نیست که همگرایی را میان دولت آلمان و بیش از سهمیلیون مسلمان این کشور تسهیل بخشد، بلکه او سعی بر قبولاندن دین اسلام در کشور آلمان دارد و این که معتقدان این دین بتوانند با توجه به قوانین موجود در قانون اساسی این کشور، فرایض دینی خود را به جای آورند.شویبله خواستار آن است که از طرفی دولت آلمان مسلمانان این کشور را در انجام مراسم مذهبی خود آزاد بگذارد و از طرف دیگر از آنها انتظار قبول جامعه آلمان و قوانین حاکم بر آن را داشته باشد. البته این را نیز باید در نظر گرفت که وزیر کشور آلمان تنها به تصمیماتی بسنده کرده است که قابلیت اجرایی دارند.
او اگرچه توانست توافقی برای درس اسلام در مدارس سراسر کشور به دست آورد، اما درس اسلام به زبان آلمانی، هم برای آلمانیها مشکل خواهد بود و هم برای بعضی گروههای مسلمان که موافق آن نیستند.
اما این مشکلات را با گفتگو میتوان حل کرد. مهمترین نکته این است که کنفرانس اسلامی از سه سال پیش آغاز به کار کرده و این سومین همایش آن است. باید تحمل داشت و عجله نکرد. گفتگوها سرانجام به نتیجه خواهند رسید و نزدیکی و همگرایی روی خواهد داد، اصل این است که ساختار گفتوگو همچنان باقی بماند.
منبع:دویچهوله
ارسال نظر