برآورد اولیه گروههای سیاسی از ترکیب مجلس هشتم
گمانهزنی گروههای رقیب از نتایج تهران .
گمانهزنی گروههای رقیب از نتایج تهران .
تهران در گمانهزنیها
درحالی که هنوز شمارش آرای حوزه انتخابیه تهران، اسلامشهر، ری و شمیرانات به پایان نرسیده و ستاد انتخابات وزارت کشور در اقدامی بیسابقه از اعلام تدریجی نتایج صندوقهای شمارش شده، خودداری میکند، منابع مختلف گمانهزنیهای متفاوتی را از شمارش آرای این حوزه ارائه کردهاند. پایگاه خبری رجانیوز که به حامیان دولت وابسته است، نوشت: با توجه به شمارش صندوقها در تهران ۱۸ نفر از اصولگرایان در صدر آرای تهران قرار دارند. پایگاه خبری شهابنیوز گزارش داد که آخرین اخبار غیررسمی از شمارش آرای حوزه انتخابیه تهران شامل تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر از مشارکت حدودا ۳۰درصدی مردم و رقابت نزدیک چهرههای کلیدی اصولگرا و اصلاحطلب حکایت میکند. پایگاه اطلاعرسانی ائتلاف اصلاحطلبان نیز نوشت: براساس آخرین نتایج شمارش آرا در تهران قریب، ۲۰ نفر از نامزدها در مرحله اول به مجلس راه مییابند و تکلیف باقی کرسیها در مرحله دوم انتخابات روشن خواهد شد. به گزارش بهارستان ایران، یک کارشناس وزارت کشور مستقر در ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: براساس برخی گزارشهای دریافتی از نتایج شمارش آرا، ورود قریب ۲۰ نامزد حوزه انتخابیه تهران به مجلس در
مرحله اول قطعی به نظر میآید که حدود نیمی از آنها را اصلاحطلبان تشکیل میدهند. وی اضافه کرد: رقابت برای بقیه کرسیهای حوزه انتخابیه تهران به مرحله دوم کشیده میشود که در آن مرحله نیز رقابت اصلی میان نامزدهای ستاد ائتلاف اصلاحطلبان و جبهه متحد اصولگرایان است. بر اساس خبر پایگاه اطلاعرسانی ائتلاف اصلاحطلبان، برخی گزارشها از نتایج شمارش آرا در تهران حکایت از پیشتازی محمد صدر، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری از فهرست ائتلاف اصلاحطلبان دارد. همچنین براساس این گزارش حدادعادل از فهرست جبهه متحد اصولگرایان تاکنون در صدر شمارش آرای تهران قرار دارد.
دنیای اقتصاد- روز گذشته با اعلام نتایج اولیه شمارش آرای هشتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز گمانهزنیها درباره حوزههای انتخابیه باقیمانده، همه گروههای رقیب، از نتایج به دست آمده اظهار رضایت کردند.
گرچه براساس نتایج اولیه، آنگونه که وزیر کشور اعلام کرده است به نظر میرسد اکثریت مجلس هشتم نیز در اختیار اصولگرایان باشد، اما اصلاحطبان نیز از نتایج به دست آمده خرسند به نظر میرسند؛ چرا که در پی ردصلاحیت بخش قابلتوجهی از نامزدهای اصلاحطلب، افزون بر اینکه این جناح از بهرهمندی از حسن شهرت برخی از کاندیداهای خود محروم شد، عملا امکان رقابت و معرفی نامزد انتخابات را در قریب به دوسوم از کرسیهای مجلس از دست داد. از سوی دیگر اصولگرایان که میروند تا باز اکثریت مجلس را به دست بگیرند، خود در این انتخابات به دو طیف حامی دولت، تحت عنوان «جبهه متحد اصولگرایان» و منتقد دولت با پرچم «ائتلاف فراگیر اصولگرایان» تقسیم شدند که این تمایز راه را برای فراکسیون اقلیت مجلس آتی هموارتر خواهد کرد.
گرچه تصمیم ستاد انتخابات کشور به عدم اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا در حوزه انتخابیه تهران، انتقاداتی را برانگیخته است؛ چنین ویژگیهای انتخابات 24 آذر موجب شد که دو رقیب عمده، با رضایتمندی اعلام نتایج شمارش آرا را دنبال کنند.
جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، یکی از اعضای جبهه متحد اصولگرایان در بیانیهای درباره این انتخابات مینویسد: بررسی نتایج اولیه منتخبین ملت برای مجلس هشتم نشان میدهد که این مجلس نیز با حضور اکثریت قاطع اصولگرایان تشکیل خواهد شد. برهمین اساس انتظار میرود این مجلس نیز در تداوم مجلس هفتم و بیش از این مجلس (مجلس هفتم) با «برنامه محوری»، «اعتدال و میانهروی»، «پایبندی به ارزشهای انقلاب اسلامی»، «کارآمدی»، «حاکمیت عقلانیت و خردجمعی»، «پرسشگری و نظارت کارآمد و موثر»، «پایان دادن به آزمون و خطا در قانونگذاری»، «ایستادگی در مقابل قدرتهای استکباری در عرصه بینالمللی» و... تاکید کند.
این جمعیت مدافع دولت مینویسد: پیروزی اصولگرایان، جهتگیری آرای مردم را نشان میدهد که هنوز اعتماد و اقبال بالایی به این جریان اصیل دارند.
پایگاه اطلاعرسانی تابناک که مواضعی نزدیک به ائتلاف فراگیر اصولگرایان دارد مینویسد: با آغاز شمارش آرا در حوزههای انتخابیه سراسر کشور، نتایج اولیه مشخص شد و حاکی از آن است که نامزدهایی با گرایشهای مختلف به مجلس هشتم راه یافتهاند.
سعید شریعتی، عضو کمیته تبلیغات ستاد ائتلاف اصلاحطلبان نیز در گفتوگو با پایگاه خبری نوروز از پیروزی اصلاحطلبان در 34 کرسی از 102 کرسی نسبتا رقابتی در مرحله اول رای و رقابت اصلاحطلبان در 15کرسی در مرحله دوم خبر داد.
وی همچنین گفت: در تعدادی از حوزههای مانند جیرفت، نطنز، خدابنده، مراغه، تویسرکان منتخبین قطعی از چهرههای اصلاحطلب هستند که توسط گروههای اصلاحطلب مورد حمایت قرار گرفته بودند، اما در فهرست ائتلاف اصلاحطلبان قرار نداشتند. رییس کمیته اطلاعرسانی جبهه مشارکت ادامه داد: همچنین در برخی از حوزهها چهرههای منفرد با گرایش نزدیک به اصلاحطلبان رای آوردهاند.
پایگاه خبری ائتلاف اصلاحطلبان نیز نوشت: از مجموع 102 کرسی قابل رقابت در شهرستانها 50درصد کرسیها در اختیار اصلاحطلبان قرار گرفت. به گزارش بهارستان ایران آخرین اخبار دریافتی از سراسر کشور حاکی است اصلاحطلبان در حوزههای که امکان رقابت داشتند، موفقیت نسبی به دست آوردهاند.
۴۰ درصد تهران
65 درصد ایران
درحالی که همچنان شمارش آرای شرکتکنندگان در انتخابات مجلس هشتم در تهران و برخی شهرستانها ادامه دارد روز گذشته، حبیبا... حسن خانلو، دبیر ستاد انتخابات کشور از حضور نزدیک به ۶۵درصدی مردم در انتخابات خبر داد. به این ترتیب از مجموع ۴۳میلیون واجد شرایط در کشور نزدیک به ۲۸میلیون نفر در انتخابات هشتمین مجلس شرکت کردند و این میزان حضور در حالی شکل گرفته است که در انتخابات مجلس هفتم پنجاه و یک درصد از واجدان شرایط در انتخابات شرکت کرده بودند.
حسن خانلو همچنین زمان برگزاری دور دوم انتخابات هشتمین مجلس را نیمه اول اردیبهشت سال آتی اعلام کرد.
در همین حال دیروز حسین طلا، معاون استاندار و فرماندار تهران میزان مشارکت مردم در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر را حدود ۴۰درصد اعلام کرد و از ادامه شمارش آرا در این حوزه خبر داد که به روایت استاندار تهران تا قبل از تعطیلات نوروزی نتایج انتخابات در این حوزه نیز اعلام خواهد شد.
همچنین در شرایطی که منابع خبری از تصمیم وزیر کشور مبنی بر عدم اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا در استان تهران خبر دادهاند، سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان هم به تصمیم وزارت کشور مبنی بر خودداری از اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا در تهران اعتراض کرد.
به گزارش پایگاه خبری بهارستان ایران، عبدا... ناصری این تصمیم وزارت کشور را خلاف رویه گذشته اعلام کرد و گفت: خودداری وزارت کشور از اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا در تهران شائبهانگیز است. وی افزود: با توجه به گزارشهای متعددی که در تخلف انتخاباتی به نفع حامیان دولت دریافت میشود، این تصمیم وزارت کشور به نگرانیهای موجود برای صیانت از آرا دامن میزند.
ناصری از وزارت کشور خواست با توجه به اینکه رد صلاحیتهای گسترده اصلاحطلبان در انتخابات، عادلانه بودن رقابت را به شدت مخدوش کرده است از تصمیمهایی که سلامت انتخابات و صیانت از آرا را نیز با پرسش مواجه میکند، خودداری نماید.
آمار نهایی در ۱۰۹ حوزه
بر اساس آخرین گزارشها از شمارش آرای انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی و با اعلام نتایج نهایی 6حوزه انتخابیه دیگر از سوی ستاد انتخابات کشور آمار نهایی 109 حوزه انتخابیه اعلام شد.
براساس آخرین آمار اسامی نمایندگان انتخاب شده برای مجلس هشتم و راهیافته به دور دوم به شرح ذیل است:
1 - حوزه انتخابیه کاشان: اصغرگرانمایهپور. 2 - حوزه انتخابیه اسلامآباد غرب: حشمتاله فلاحتپیشه.
۳ - حوزه انتخابیه تربت جام و تایباد، غلامرضا اسدالهی.۴ - حوزه انتخابیه نیشابور: سیدعلی حسینی و حسین سبحانینیا.۵ - حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه: حسین اسلامی.
6 - حوزه انتخابیه زاهدان: حسینعلی شهریاری و پیمان فروزش.
۷ - حوزه انتخابیه مرودشت و ارسنجان و پاسارگاد: علیاکبر قبادی حمزهخانی و حسن شباپور به دور دوم راه یافتند.
8 - حوزه انتخابیه سراب: یوسف داوری و مجید نصیرپور سردهایی به دوره دوم راه یافتند.
۹ - حوزه انتخابیه دیر و کنگان و جم: قیصر صالحی و عسگر جلالیان به دوره دوم راه یافتند.
10 - حوزه انتخابیه بندرماهشهر، امیدیه و هندیجان: کمال دانشیار و خلیل حیات مقدم به دوره دوم راه یافتند.
۱۱ - حوزه انتخابیه جهرم: محمدمهدی شجاعیفر و محمدرضا رضایی کوچی به دوره دوم راه یافتند.
12 - حوزه انتخابیه اهر - هریس: غلامحسین مسعودی ریحان و عباس فلاحی بابا جان به دوره دوم راه یافتند.
۱۳ - حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهین دژ و تکاب: جهانبخش محبینیا انتخاب شد و محمدعلی میرزایی و علی نقی اقدسی به دوره دوم راه یافتند.
14 - حوزه انتخابیه گرگان و آققلا: سیدعلی طاهری حائز اکثریت آرا شد و عبدالحسین ناصری و عبدالناصر ایزدی به دور دوم راه یافتند.
۱۵ - حوزه انتخابیه همدان: حمیدرضا حاجیبابایی حائز اکثریت آرا شد و سیدمحمد کاظم حجازی و سیدمرتضی حسنی حلم به دور دوم راه یافتند.
16 - حوزه انتخابیه شوشتر و گتوند: سیدمحمد سادات ابراهیمی و حیدر سیدی به دور دوم راه یافتند.
۱۷ - حوزه انتخابیه خوی: آقایان ایوب ایوبی و مؤید حسینی صدر به دور دوم راه یافتند. ۱۸ـ حوزه انتخابیه مرند و جلفا: سیروس سازدار.۱۹ـ حوزه انتخابیه بویین زهرا: روحا... جانی عباسپور.۲۰ـ حوزه انتخابیه فیروزآباد، قیر، کارزین و فراشبند: سیدیونس موسوی سرچشمه.
21ـ حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر: سیدناصر موسوی. 22ـ حوزه انتخابیه سپیدان: سید عنایتا... هاشمی. 23ـ حوزه انتخابیه دشتی و تنگستان: سیدمحمد مهدیپور فاطمی. 24ـ حوزه انتخابیه اسفراین: هادی قوامی.
۲۵ـ حوزه انتخابیه کلیبر و بخش هوراند: ارسلان فتحیپور.
26 - حوزه انتخابیه شازند: محمود احمدی بیغش. 27- حوزه انتخابیه آستارا: فرهاد دلقپوش. 28- حوزه انتخابیه ماهنشان و ایجرود: رضا عبداللهی.29- حوزه انتخابیه لارستان و خنج: علیاصغر حسنی. 30- حوزه انتخابیه رفسنجان: حسین هاشمیان.31- حوزه انتخابیه چابهار، کنارک و نیکشهر: یعقوب جدگال.32 - حوزه انتخابیه بابل: محسن نریمان و علی کریمی فیروزجایی. 33- حوزه انتخابیه سراوان: عبدالعزیز جمشیدزهی.34 - حوزه انتخابیه گناباد: مهدی مهدیزاده. 35ـ حوزه انتخابیه خرمشهر: مصطفی مطورزاده.
۳۶ - حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا: ستار هدایتخواه. ۳۷ - حوزه انتخابیه دزفول: سیداحمد آوایی.۳۸- حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین: سیدجواد زمانی.۳۹ - حوزه انتخابیه تربت حیدریه و مه ولات: محمدعلی رضایی.
40 - حوزه انتخابیه خلخال و کوثر: بشیر خالقی. 41- حوزه انتخابیه دلفان و سلسله: محمد محمدی. 42ـ حوزه انتخابیه تویسرکان: شهریار طاهرپور.
۴۳ - حوزه انتخابیه خاش: حمیدرضا پشنگ.
44 - حوزه انتخابیه رودبار: صمد مرعشی.45 - حوزه انتخابیه ماکو و چالدران: سلیمان جعفرزاده.
۴۶ - حوزه انتخابیه ملکان: سلمان خدادادی.۴۷ - حوزه انتخابیه مینودشت و کلاله: سیدنجیب حسینی. ۴۸ - حوزه انتخابیه شوش: سیدجاسم ساعدی.
49 - حوزه انتخابیه پاکدشت: فرهاد بشیری.50 - حوزه انتخابیه شهرستان گنبد کاووس: بایرام گلدی برمک و عبدا... رستگار به دوره دوم راه یافتند.
۵۱ - حوزه انتخابیه شهرستان رامیان و آزادشهر: مرادعلی منصوری رضی و عباس حقپرست به دور دوم راه یافتند.
52 - حوزه انتخابیه شهرستان بستانآباد: محمد وحدتی هلان و احد خیری به دوره دوم راه یافتند.
۵۳ - حوزه انتخابیه شهرستان نقده: جمال خضری و علی زنجانی حسنلویی به دوره دوم راه یافتند.
54 - حوزه انتخابیه شهرستان ملایر: امین حسین رحیمی حائز اکثریت آرا شد و سیدمحمد حسن فاضلیان و حسن ونایی به دوره دوم راه یافتند.
۵۵ - حوزه انتخابیه شهرستان مبارکه: سیدمحمد جعفر سادات موسوی و سیدعلی محمد موسوی مبارکه به دوره دوم راه یافتند.
56 - حوزه انتخابیه بروجرد: علاءالدین بروجردی حائز اکثریت آرا شد و هادی مقدسی و هادی گودرزی به دوره دوم راه یافتند.
۵۷ - حوزه انتخابیه مشکین شهر: یونس اسدی حائز اکثریت آرا شد.
58 - حوزه انتخابیه کازرون: غلامرضا دهقان ناصرآبادی.
۵۹ - حوزه انتخابیه شهرستان نور و محمودآباد: احمد ناطقنوری.
60 - حوزه انتخابیه صومعهسرا: سیدکاظم دلخوش اباتری.
۶۱ -حوزه انتخابیه زابل و زهک: عباسعلی نورا و نظر دهمرده قلعهنو.
62 - حوزه انتخابیه فومن: علی میرزائی. 63 - حوزه انتخابیه خمینیشهر:سیدمحمد جواد ابطحی64- حوزه انتخابیه شهربابک: مصطفی رضاحسینی.
۶۵ - حوزه انتخابیه گلپایگان و خوانسار: محمدابراهیم نیکونام.۶۶ - حوزه انتخابیه فسا: محمدحسن دوگانی آغچقلو.
67 - حوزه انتخابیه هشترود و چاراویماق: غفار اسماعیلی.68 - حوزه انتخابیه بابلسر: مقداد نجفزاده. 69 - حوزه انتخابیه نیریز و استهبان: محمدسقایی.
۷۰ - حوزه انتخابیه تفت و میبد: سیدجلال یحییزاده فیروزآباد.
71 - حوزه انتخابیه قائنات: موسی قربانی. 72 - حوزه انتخابیه نطنز و بخش قمصر: محمد ضابطی طرقی. 73 - حوزه انتخابیه لنگرود: مهرداد یائوج لاهوتی.74 - حوزه انتخابیه بهشهر و نکاء و گلوگاه: احمد علی مقیمی.75 - حوزه انتخابیه بندرانزلی: حسن خستهبند.
۷۶ - حوزه انتخابیه لاهیجان: یوسف قاسمی گولک. ۷۷ - حوزه انتخابیه بیجار: بهمن مرادنیا.۷۸ - حوزه انتخابیه دشتستان: جوانشیر کدخداپور.۷۹ - حوزه تنکابن و رامسر: ابوالفضل نیکنام.
80 - شهرستان مهاباد: جلال محمودزاده. 81 - شهرستان آمل: عزتا... یوسفیان ملا. 82 - حوزه انتخابیه اردستان: سیدمصطفی طباطبایینژاد. 83 - شهرستان قروه: سیدعماد حسینی. 84 - شهرستان خمین: محمدحسین مقیمی.85 - حوزه انتخابیه شهرستان درگز: محمدعلی دلاور.
۸۶ - حوزه انتخابیه محلات و دلیجان: علیرضا سلیمی. ۸۷ - حوزه انتخابیه اردکان: محمدرضا تابش. ۸۸ - حوزه انتخابیه شهرضا و سمیرم و سفلی: عوض حیدرپورشهرضایی.۸۹ - حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی: محمد حسین حیدریان. ۹۰ - حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب: فرهاد تجری و فتح ا... حسینی به دور دوم راه یافتند.
91 - حوزه انتخابیه گرمی: ولی اسماعیلی. 92 - حوزه انتخابیه سمنان: مصطفی کواکبیان. 93 - حوزه انتخابیه رزن: محمد مهدی مفتح.
۹۴ - حوزه انتخابیه آباده بوانات و خرم دید: داود محمد جانی و محمود محمدی به دور دوم راه یافتند.
95 - حوزه انتخابیه زرند و کوه بنان: حسین امیری خامکانی. 96 - حوزه انتخابیه دامغان: حسن ملک محمدی.
۹۷ - حوزه انتخابیه بم: موسی غضنفرآبادی. ۹۸- حوزه انتخابیه اقلید: ابوالقاسم رحمانی و الیاس طاهری به دور دوم راه یافتند. ۹۹ - حوزه انتخابیه فریدون، فریدون شهر و چادگان: بهمن محمدی.۱۰۰ - حوزه انتخابیه شیروان: محمدرضا حسینینژاد. ۱۰۱ - حوزه انتخابیه اسدآباد: اکبر رنجبرزاده. ۱۰۲ - حوزه انتخابیه تفرش: بهمن اخوان.۱۰۳ - حوزه انتخابیه سلماس: علیاکبر آقایی مقانجویی.
104 - حوزه انتخابیه پلدختر: علی کائیدی.105 - حوزه انتخابیه نائین: حسین حسنی بافرانی. 106 - حوزه انتخابیه نهاوند: مهدی سنایی. 107 - حوزه انتخابیه چناران و طرقبه: محمد دهقانی
نقندر. ۱۰۸ - حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشر: محمدرضا صابری.
109 - حوزه انتخابیه پاوه و اورامانات: سید فتح ا... حسینی.
ارسال نظر