«ابرها»ی آسمان آوا

علی طجوزی

سال به روزهای پایانی‌اش نزدیک شد و «شور رومی» نیامد. شور رومی نیامد یا آوایی بر نخاست تا همچنان داغ دل هوادار شوالیه ایران تازه‌تر باشد. تا همچنان دلشان بسوزد از اینکه در سال مولانا پرچم‌دار اشعار مولانا در آواز و موسیقی کلاسیک ایران، پس از کسب چند نشان افتخار و مورد تقدیر قرار گرفتن به خاطر مولانا شور رومی را عرضه نکرد. اما در کنار این بدقولی‌ها و پس از یکی دو ماه رکود دوباره بازار موسیقی ایران به روزهای خوب خودش نزدیک می‌شود. از آمدن سرود گل علیزاده، سنگ تا الماس حسین بهروزی‌نیا و پژمان حدادی، روی در آفتاب علیرضا قربانی تا ابرها.

ابرها جدید اثری است که به بازار آمده و مجموعه‌ای از قطعاتی است که تابه حال منتشر نشده‌اند. در این اثر که در دو لوح فشرده عرضه شده است، ‌نام‌های بسیاری به چشم می‌خورد که نام هر کدام از آنان برای جذب مخاطب کافی است. نام‌هایی چون ژیوان گاسپاریان، حسین علیزاده که نام هر دو جدا از کارهای انفرادی‌شان با آلبوم «به تماشای آبهای سپید» یکی دو سال است که شنیده می‌شود. پیمان یزدانیان که دو آلبوم برداشت ۱و ۲ او همواره جزو آثار پرمخاطب بودند. حسین علیزاده که نامی آشنا است و اثر جدید دیگرش به نام سرود گل به سرعت و به رقم قیمت ده هزار تومانی آن به سرعت تمام شد. پیمان حدادی که آخرین آلبوم او با گروه ضربانگ به نام «نغمه‌های خوابگرد» همچنان جذاب است و خواهان بسیاری دارد. تا کریستف رفاعی، بردیا کیارس، علیرضا مرتضوی، آروین صداقت کیش، خیام، صاحب نسق، آنکیدو دارش، ‌عمر فاروغ تکبیلک، کامران رستگار، کیا طبسیان، حکیم رابط تا گروه میش‌ماش و گروه بازار بلو.

ابرها با توجه به طیف گسترده‌ای از سبک‌های موسیقی که در خودش جا داده توانسته قشرهای مختلف از علاقه‌مندان به موسیقی با سلایق متفاوت را به خود جذب کند. یکی دیگر از ویژگی‌های خوب این اثر،‌ این است که تمامی قطعات برای اولین بار است که شنیده می‌شوند. از سوی دیگر دفترچه راهنما این اثر نیز بسیار زیبا و درخور است.

چرا که علاوه بر معرفی مختصر آهنگساز شناسنامه کوچکی نیز از کار ارائه می‌دهد و مخاطبان می‌توانند با اثر و عواملش آشنایی بیشتری پیدا کنند. همچنین می‌توانند مختصر اطلاعاتی راجع به کسانی پیدا کنند که ایرانی نیستند، اما دنیای موسیقی آنها آشنا و نزدیک به ما است و ریشه موسیقی آن را می‌توان دریافت. از سوی دیگر به مساله دیگری می‌توان پی برد که موسیقی ملیت و جنس و زبان نمی‌شناسد. مثل قطعه‌ای که آزاد حکیم رابط ساخته و ارسلان کامکار برای این کمانچه‌نواز، ویلن زده است. در هر صورت «ای بسا هند و ترک هم‌زبان». ابرها با این هجوم بسیار زیبا در روزهای پایانی سال علاوه بر شیرین کردن ذهن و کام مخاطبان خود را همراه با سرود گل حسین علیزاده به عنوان پرفروش‌ترین‌ها معرفی کند. سرود گل نیز مربوط می‌شود به آخرین کنسرت حسین علیزاده با گروه هم‌آوایان که تابستان گذشته در فرانسه اجرا کردند. این اثر نیز همانند سایر آثاری که نام حسین علیزاده را بر خود دارند از همان استقبالی برخوردار شد که پیش‌بینی می‌شد. به گفته برخی از فروشندگان این آثار بعضی‌ها حتی پیش از پخش این اثر در ایران حاضر بودند که اصل این اثر را که در فرانسه تهیه شده است، با قیمت ۲۸ یورو خریداری کنند.

بعد از این آثار خوب و جدید باز هم آلبوم‌های دیگری بودند که همچنان سقف تقاضا و فروش خود را حفظ کرده‌اند. آلبوم‌هایی نظیر یار آسمانی، تا بی‌کران دوردست، مروری در آفتاب و اخیرا هم مجموعه‌ای از آلبوم بودابار را می‌توان به آنها اضافه کرد. در هر حال هفته ماقبل پایانی سال ۸۶ هفته خوبی برای علاقه‌مندان به موسیقی بود. اما مساله‌ای که ذهن شرکت، موسسات، فروشندگان و حتی مخاطبان را به خود مشغول کرده است، احتمال افزایش قیمت‌ها است که می‌تواند در این بازار اثرگذار باشد.

همه امیدوارند که سال جدید نیز سالی پربار و خوب برای اهالی موسیقی باشد و تمام سال نیز مانند تابستان گرم و پرحرارت باشد.