پایان مذاکرات خارج از آژانس - ۱۶ اسفند ۸۶

دنیای‌اقتصاد- رییس‌جمهوری اسلامی ایران قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه کشورمان را قطعنامه‌ای فاقد اعتبار حقوقی و فنی خواند و تاکید کرد که دیگر زمان مذاکرات هسته‌ای خارج از چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گذشته است.

محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری پیش از ظهر دیروز در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران تاکید کرد که ایران از این پس خارج از چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هیچ کشوری درباره موضوع هسته‌ای خود مذاکره نخواهد کرد. آن دوران گذشت...

وی گفت: این که عده‌ای بیرون از آژانس بگویند که می‌خواهیم راجع به مساله هسته‌ای ایران مذاکره کنیم، خیر! این‌گونه نمی‌شود و دیگر آن دوران گذشت اما ما در چارچوب معین، قانونمند و راجع به مسائل مختلف چون امنیت جهانی، اقتصاد بین‌المللی یا رفع تنش‌ها در نقاط مختلف دنیا با کشورهای دیگر مذاکره می‌کنیم.

موضوع هسته‌ای، موضوع هسته‌ای نیست!

وی افزود: من قبلا هم گفته بودم که موضوع هسته‌ای ایران صرفا مساله‌ای سیاسی شده و اصلا ارتباطی با ملت ایران ندارد؛ چرا که اساسا کشورهای مطرح‌کننده این موضوع با پیشرفت ملت ما مخالف بوده و هستند.

رییس‌جمهوری قطعنامه اخیر شورای امنیت را نمایانگر صحت تحلیل ایران از سیاسی بودن روند موضوع هسته‌ای کشورمان دانست و ادامه داد: شاید اگر ما می‌خواستیم به جهانیان بفهمانیم که موضوع هسته‌ای ایران موضوعی غیر هسته‌ای است باید خیلی هزینه می‌کردیم اما کشورهای صادر‌کننده قطعنامه این مفهوم را هدیه کرده و به راحتی به همگان ثابت نمودند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اظهار نظر اخیر یکی از مقامات غربی مبنی براینکه موضوع هسته‌ای ایران ربطی به آژانس ندارد، افزود: ما معتقدیم موضوع هسته‌ای ما ربطی به شورای امنیت هم ندارد!

۳ هدیه شورای امنیت برای ایران

وی با اشاره به بخش‌هایی از قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران همچنین گفت: در این قطعنامه و بیانیه هم به صراحت آمده که ما می‌خواهیم با شما کار کنیم و کاملا مشخص است که این موضوع ربطی به فعالیت‌های هسته‌ای ما ندارد و این هدیه‌ای بود که ما از این قطعنامه گرفتیم.

رییس‌جمهوری ادامه داد: هدیه دومی که ما از قطعنامه اخیر شورای امنیت گرفتیم این بود که اگر می‌خواستیم در جریان روند اطلاع‌رسانی و تبلیغات به مردم دنیا بگوییم که شورای امنیت در واقع شورای امنیت نیست و تنها به ابزاری دست چند قدرت تبدیل شده است؛ خیلی به زحمت می‌افتادیم و باید همچون سفرهای استانی به ۲۰۰ کشور جهان سفر می‌کردیم اما شورای امنیت با این اقدام خود عملا ثابت کرد که فاقد اعتبار لازم برای پرداختن به مسائل کلان جهان است.

رییس قوه مجریه درادامه سخنانش تاکید کرد: امروز کاملا مشخص شده که شورای امنیت به ابزار دست چند قدرت تبدیل شده و اینها با هم تفاهم کرده اند که علیه یکدیگر کاری نکنند و قصد دارند اجازه ندهند قدرت جدیدی هم در جهان متجلی شود. و این قطعنامه هم سند این ادعا است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه انگیزه کشورهای غربی از صدور قطعنامه علیه ایران کاملا روشن است، اظهار داشت: این کشورها با صدور قطعنامه‌های قبلی دو بار در مقابله با ملت ایران اشتباه کرده‌اند و بر اساس اطلاعات غلط اقداماتی را ترتیب داده‌اند، آنها فکر کرده‌اند می‌توانند با اشتباهی جدید اشتباهات گذشته خود را جبران کنند، اما واقعیت آن است که باز هم اشتباه کرده‌اند و این اشتباه بار آنها را برای بیرون آمدن از زیر اشتباهات قبلی سنگین‌تر می‌کند.

در فضای چماقی مذاکره نمی‌کنیم

احمدی‌نژاد افزود: اشتباه دیگر آنها این بود که گفتند ما این قطعنامه را برای مذاکراه با ایران صادر کرده‌ایم. آنها اگر تصور کرده‌اند که با بلند کردن چماق و در فضایی چماقی می‌توانند با ملت ما مذاکره کنند، اشتباه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: ملت ایران ۳۰ سال قبل چماق‌داران را کنار گذشته و جهان هم چند سالی است که در مقابل چماق‌داران ایستاده است. آنها خیال می‌کنند ملت ایران هم مانند آنها است که در چنین فضایی کوتاه بیاید.

رییس قوه مجریه در ادامه سخنانش با تاکید مجدد بر بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران گفت: همان‌گونه که ما اعلام کرده‌ایم، به فضل خدا امروز موضوع هسته‌ای ایران تمام شده و گزارش آژانس نیز پایان تمام ادعاها را رسما و به طور مشخص اعلام کرده است.

رییس‌جمهوری افزود: علاوه بر گزارش کلی آژانس ما برای تک تک موضوعاتی که وجود داشته، از آژانس نامه و تاییدیه داریم و لذا معتقدیم این مساله به طور کلی تمام شده است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه البته همچنان دشمنی‌ها با ملت ایران ادامه دارد، گفت: ما از این موضوع ناراحت نیستیم، اما از آن استقبال هم نمی‌کنیم؛ ولی به این کشورها نصیحت می‌کنیم که این روند را ادامه ندهند چراکه خودشان بیش از هر کسی ضرر خواهند کرد.

احمدی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: البته قطعنامه اخیر شورای امنیت یک هدیه دیگر هم به ما داده و آن این که با انتشار این قطعنامه اعلام کردند که ملت ایران یک قدرت جهانی است و این یعنی از نظر تعادل آنها در یک سو و ملت ایران در سوی دیگر قرار دارد.

وی ادامه داد: کسانی که در مواجهه با مسائل سیاسی از هوشمندی کافی برخوردارند، این مباحث را می‌فهمند در هر صورت آنها فکر کردند که با این اقدام می‌توانند حفظ آبرو کنند اما به واقع اشتباه کردند.

رییس‌جمهوری تاکید کرد: این قبیل اقدامات و قطعنامه کوچک‌ترین آسیبی را به ملت ایران وارد نمی‌کند؛ در حالی که رژیم صهیونیستی ملت فلسطین را در خانه خود قطعه قطعه می‌کند، صدور این قطعنامه علیه ایران بهترین سند است که نشان می‌دهد سازمان ملل، سازمان ملل نیست؛ البته ما فکر می‌کنیم سازمان ملل هم مظلوم است.

مردم با دلی خوش وارد سال نو شوند

رییس‌جمهوری در ادامه گفت‌و گو با خبرنگاران در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت بررسی‌های لازم را برای گران‌نشدن اقلام مورد نیاز مردم در ایام عید انجام داده است، گفت: دولت پیگیری‌های مورد نیاز را انجام داده که مردم در ایام عید نوروز با مشکلی مواجه نشوند. همچنین قرار شد سبد کالایی به بازنشستگان داده شود و در بخش توزیع کالاها نیز قرار شد وزارت بازرگانی با انجام اقداماتی در بخش‌های گوناگون به این مساله هرچه بیشتر سامان دهند.

رییس‌جمهوری خاطرنشان کرد: همان‌طور که می‌دانید هیچ کالایی به جز بنزین و اقلامی مثل آن دولتی نیست و دولت فقط بر توزیع آن نظارت می‌کند. در مورد مشکلات توزیع مواد خوراکی نیز قرار شد اقدامات لازم صورت بگیرد و پیگیری‌های لازم از طرف وزارت بازرگانی انجام شود و ان‌شاءا... مردم با دلی خوش وارد سال نو و ایام عید شوند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که بر اساس اعلام مجلس فقط سه درصد بودجه تغییر کرده، ولی براساس اعلام دولت تبعات اجرای بودجه بر عهده‌ مجلس و مجمع خواهد بود، گفت: ان‌شاءا... سند بودجه منتشر می‌شود و شما متوجه مساله می‌شوید. وی خاطرنشان کرد: آن سقفی که من اعلام کردم به سقف بودجه اضافه شده است.

احمدی‌نژاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره قیمت بنزین آزاد در ایام نوروز گفت: دولت در ایام نوروز جهت این‌که مردم در سفر دچار مشکل نشوند، تسهیلاتی را اندیشیده است. ممکن است یک نفر به سفر طولانی برود یا در طول سفر به هر حال مشکلی پیش آید و کارتش را از دست بدهد. دولت برای این‌که کار مردم روی زمین نماند، این اقدام را اندیشیده که بنزین آزاد در ایام نوروز ارائه دهد و در مورد قیمت بنزین آزاد در ایام نوروز نیز هر وقت قیمت نهایی شد، اعلام می‌شود.

رییس‌جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاثیر ارائه قیمت بنزین آزاد بر روی قیمت دیگر کالاها گفت: بنزین به اندازه کافی داده شده است، سهمیه سفر نیز داده شده و ربطی به قیمت‌گذاری حمل و نقل عمومی ما ندارد و مشکلی از این بابت نخواهیم داشت. خبرنگاری گفت: جمعی از اقتصاددانان پیشنهاد کرده‌اند که نرخ سود بانکی با نرخ تورم یکسان باشد و نرخ ۳۹درصدی را پیشنهاد داده‌اند.

احمدی نژاد پرسید: آنها اقتصاددان بودند؟

خبرنگار گفت: بله نظر شما چیست؟

رییس‌جمهوری در پاسخ گفت: به هر حال پیشنهادات زیاد است و ما پیشنهادات را بررسی می‌کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهار‌نظر رییس‌جمهوری در مورد اوباما، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: حمایت نبود. خبرنگاری پرسید نظر شما در مورد ریاست جمهوری اوباما چیست، من هم پاسخ دادم که آنها به احتمال زیاد اجازه نمی‌دهند اوباما رییس‌جمهوری شود، حتی اگر مردم آمریکا به وی رای دهند.

وی ادامه داد: آنها درگیری‌هایی دارند ولی نمایش وحدت می‌دهند و درگیری‌های آن جا سنگین و عمیق است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ارائه آماری از پروژه‌های عمرانی محقق شده گفت: پروژه‌های فراوانی است که نیمه‌کاره مانده و چند سال متوقف شده بود، ولی با برنامه‌ریزی که ما کردیم روند اجرای آن شتاب گرفت و به زودی هر وزارتخانه گزارشی در مورد پروژه‌هایی که دنبال کرده و اجرایی شده ارائه خواهد کرد. تعداد این پروژه‌ها زیاد است و ما آمار آن را اعلام می‌کنیم.

دولتمردان در حاشیه نشست دولت

دیروز حاشیه جلسه هیات‌وزیران هم پرخبر بود. صدور قطعنامه سوم علیه ایران و تاثیر آن بر اقتصاد مهم‌ترین سوالی بود که از سوی خبرنگاران پرسیده می‌شد. وزرای دولت احمدی‌نژاد با حضور در جایگاه‌های ویژه‌ای که برای گفت‌و گو با آنها مشخص شده بود به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

وزیر بازرگانی از ذخیره‌سازی اقلام مورد نیاز مردم و نیز برنامه‌ریزی برای کاهش قیمت‌ها در آستانه سال نو خبر داد. وزیر کشور هم با اظهار بی‌اطلاعی از منبع درج اخباری در خصوص قطع اینترنت و سایت‌های خبری در روز انتخابات، اعلام کرد که به هیچ‌وجه اینترنت را قطع نمی‌کنیم. وزیر اقتصاد هم در عین حال تخصیص تسهیلات بانکی به اندازه کافی به متقاضیان را مهمتر از تعیین نرخ سود بانکی عنوان کرد.

افزایش ۲۵درصدی نرخ هتل‌ها در نوروز هم خبری بود که رییس سازمان میراث فرهنگی به مردم داد و وزیر بهداشت نیز از عدم محدودیت برای واردات دارو خبر داد. از سوی دیگر رییس کل بانک مرکزی ضمن اعلام افتتاح قریب‌الوقوع شعب بانک‌های خارجی در کشور به مردم اطمینان داد که شب عید از نظر اسکناس کمبودی به‌وجود نخواهد آمد. مشروح این گزارش را در زیر می‌خوانید.

میرکاظمی: میوه به سمت کاهش قیمت می‌رود

وزیر بازرگانی گفت: با توزیع بیشتر و مدیریت منسجم‌تر، میوه در هفته آینده به سمت کاهش قیمت حرکت می‌کند.

مسعود میر‌کاظمی وزیر بازرگانی در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای تنظیم قیمت بازار گفت: ذخیره‌سازی برای مهمترین اقلام مردم صورت گرفته است و با توجه به واردات انجام شده پیش‌بینی‌ها از وجود وضعیت مناسب در بازار حکایت دارد.

وی افزود: در بخش نظارتی نیز علاوه بر نمایندگان اصناف، گشت‌های مشترک سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات حکومتی ضمن سرکشی از اماکن مربوطه، در صورت احراز تخلف، همان جا حکم لازم را صادر می‌کنند.

میر‌کاظمی با تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در توزیع مرکبات و خشکبار گفت: با تلاش‌های صورت گرفته، میوه در هفته آینده رشد قیمت نداشته و به سمت کاهش قیمت نیز حرکت می‌کند که این کاهش در بخش‌های توزیعی تحت نظارت دولت، بیشتر خواهد بود.

وزیر بازرگانی همچنین از افزایش صادرات به ۸/۱۸میلیارد دلار طی ۱۱ ماه سپری شده سال خبر داد و گفت: این میزان در کل سال گذشته ۳/۱۶میلیارد دلار بود که با احتساب اسفند‌ماه، صادرات سال ۸۶ رشد خوبی را شاهد بوده است.

وی همچنین درباره اظهار نارضایتی کارمندان از سبد کالایی در نظر گرفته شده برای شب عید عنوان کرد: در سال جاری سبد کالایی کارمندان، امکاناتی بهتر از سال قبل دارد و برنج و چای از این سبد حذف شده و به جای آن حبوبات، گوشت و مرغ اضافه شده و آخرین اطلاعات این است که رضایت کافی وجود دارد، چرا که در دور قبل علاقه‌مندی به برنج داخلی و چای خارجی بوده ولی در این دوره این کالا از سبد حذف شده است.

میرکاظمی درباره احتمال پرداخت نقدی یارانه‌ها نیز عنوان کرد: این تصمیم باید به صورت کلان اتخاذ شود و این که پرداخت یارانه به شکل نقدی یا غیرنقدی انجام شود بستگی به سیاست‌های دولت دارد ولی همچنان بحث کالابرگ تا زمانی که تصمیمات اساسی در خصوص یارانه‌ها اتخاذ شود ادامه خواهد داشت.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که صدور قطعنامه سوم از سوی شورای امنیت چه تاثیری بر روند تجارت کشور خواهد داشت، عنوان کرد: انشاءا... مشکلی پیش نخواهد آمد چرا که ما بیش از این نیز تحریم‌هایی سخت‌تر از این را گذرانده‌ایم و این آخری دیگر خنده‌دار است.

دانش جعفری: مشکل، تعیین سود بانکی نیست

وزیر اقتصاد هم در گفت‌و گو با خبرنگاران تصریح کرد: مشکل، تعیین سود بانکی نیست بلکه این است که تسهیلات بانکی به اندازه کافی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی افزایش قیمت سکه را ناشی از بالا رفتن قیمت جهانی آن دانست و گفت: تنها حدود ۵درصد قیمت سکه در کشور مربوط به دستمزد و حق ضرب است.

وی هرگونه کمبود سکه را رد کرد و افزود: مناسبت‌های مقطعی در میزان تقاضای بازار تاثیرگذار است ولی محدودیتی در توزیع وجود ندارد.

وزیر اقتصاد در خصوص اعلام نرخ سود بانک‌ها در سال ۸۷ گفت: باید توجه داشت که مشکل، تعیین سود بانکی نیست، بلکه این است که تسهیلات بانکی به اندازه کافی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وزیر اقتصاد با رد هرگونه تاثیر قابل توجه قطعنامه در اقتصاد کشور گفت: میزان واردات و صادرات کشور نشان می‌دهد که بانک‌های دنیا مشکلی برای گشایش اعتبار در مورد ایران ندارند و ارتباط با کشورمان برایشان پرسود است. تنها چند مرکز خاص مراودات خود را کم کرده‌اند.

دانش جعفری در خصوص نوع و میزان کالاهای وارداتی به کشور گفت: میزان واردات حدود ۷درصد افزایش یافته و حجم اصلی این واردات نیز مربوط به کالاهای واسطه‌ای است که مورد نیاز صنایع کشور است.

پورمحمدی: اینترنت و سایت‌ها را قطع نمی‌کنیم

به گزارش فارس، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور هم در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد اجرای انتخابات رایانه‌ای در سه مرحله آتی انتخابات، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌‌هایی که از قبل برای برگزاری انتخابات رایانه‌ای صورت گرفته بسیار قوی و با برنامه‌ریزی کامل بوده و هیچ مشکلی از لحاظ برگزاری انتخابات رایانه‌ای نداریم. البته هر روز امکانات و تجهیزات رایانه‌ای تا روز انتخابات مورد بازبینی و امتحان قرار می‌گیرد و امروز شبکه آزمایشی کاربران آزمایش می‌شود و حتی در دور افتاده‌ترین روستاهای کشور نیز تحت آزمایش قرار می‌گیرد.

وی در مورد قطع اینترنت و سایت‌های خبری در روز برگزاری انتخابات، گفت: نمی‌دانم این خبرها را از کجا می‌آورند.