نگاه
افزایش فرصتهای شغلی در آلمان
به گفته کارشناسان اقتصادی،میزان بیکاری در آلمان رو به کاهش است. کمبود نیروی متخصص نیز به عقیده آنان، در مرحلهای که جان تازه به اقتصاد دمیده، امری طبیعی است. برخی کارشناسان اقتصادی در آلمان معتقدند که با وجود اخراج گسترده کارکنان در شرکتهای بزرگی چون «ب ام و»، نرخ بیکاری در آلمان رو به کاهش است. علت، اشتغالزایی توسط واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط عنوان شده است.
خبرهای ناخوشایند اقتصادی، هزاران موقعیت شغلی در معرض خطر، اخراج بیش از ۸ هزار تن از کارکنان «ب ام و»، «۶۰۰ تن از زیمنس»، «بسته شدن یکی از شعبههای شرکت نوکیا در آلمان». روزنامههای آلمانی پر هستند از خبرهای ناگوار اقتصادی. خبرهایی که بسیاری از آلمانیها را درباره امنیت شغلیشان به تفکر واداشته و طرح پرسش همیشگی که فردا نوبت کیست. آیا وضع بازار کار در این کشور به این خرابی است؟ برخی از کارشناسان اقتصادی در آلمان، اما چنین نظری ندارند و معتقدند، میزان اشتغال در آلمان رو به افزایش است.
اویگن اشپیتزناگل از انستیتوی پژوهشهای بازارکار و فرصتهای شغلی، در مصاحبهای با سایت تاگس شاو، عنوان میکند که میزان بیکاری در آلمان در مجموع رو به کاهش است. او علت را اشتغالزایی توسط واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط میداند. این کارشناس اقتصادی میگوید که در مقابل شرکتهای بزرگی که به اخراج کارکنان دست میزنند و اعداد و ارقام قابل ملاحظهای منتشر میکنند، شرکتها و کارخانههایی وجود دارند که در حال کارآفرینی هستند. از سوی دیگر میزان عرضه کار و تقاضا در بخشهای گوناگون، متفاوت است. به اعتقاد او در آلمان، یکی از بخشهایی که بیش از دیگر بخشها با حذف موقعیتهای شغلی روبهروست، بخش خدمات عمومی است.
اخراج و صرفهجویی، ویژگی اقتصاد پویا
اشپیتزناگل در ادامه با دفاع از اخراجهای برنامهریزی شده به دلیل صرفهجویی در شرکتی مانند ب ام و، این تدابیر را یکی از المانهای اقتصاد پویا میداند. به گفته او، واحدهای اقتصادی برای تامین امنیت شغلی باید به سود خود توجه کنند. سود، پیششرط سرمایهگذاری است و سرمایه گذاری، از نو فرصت شغلی به وجود میآورد و توانایی رقابت را افزایش میدهد. به همین دلیل از نظر او اخراج کارکنان مطلب تازهای نیست.
در بخش دیگری از این گفتوگو، این کارشناس اقتصادی به موضوع کمبود نیروی متخصص در آلمان اشاره میکند و میگوید که این مساله هم در مرحلهای که اقتصاد آلمان جان تازهای گرفته، امری طبیعی است. کمبود نیروی متخصص به گفته او نه در همه بخشها بلکه تنها در برخی از زمینهها محسوس است.
ارسال نظر