جزئیات جنسیتی پذیرش کنکور اعلام شد
عبدالرسول پورعباس در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزود: درحالحاضر پذیرش در رشتههای پزشکی مانند داروسازی و دندانپزشکی بدون استثنا تعداد دختران بیشتر از پسران است؛ به طوری که در این رشتهها ۶۰درصد دختر و ۴۰درصد پسر پذیرفته میشوند. وی با بیان اینکه این تعداد پذیرش متناسب با شرکتکنندهها است، افزود: بیشترین میزان رقابت در میان دختران و پسرانی است که فارغالتحصیل همان سال هستند. تعداد پسران و دختران در این سالها یکسان است، اما به دلیل اینکه پسران باید پس از فراغت از تحصیل به سربازی اعزام شوند، تعداد دختران کنکور در سالهای قبل بیشتر از پسرها است.
رییس سازمان سنجش ضمن تایید پذیرش جنسیتی به شیوه ای خاص در برخی رشتههای کنکور گفت: نوع پذیرش جنسیتی که در کنکور سراسری اعمال میشود، موجب پذیرش داوطلبان پسر یا دختر با تفاوت علمی بالا نخواهد شد و این نوع پذیرش به هیچ عنوان تبعیض تلقی نمیشود.
عبدالرسول پورعباس در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزود: درحالحاضر پذیرش در رشتههای پزشکی مانند داروسازی و دندانپزشکی بدون استثنا تعداد دختران بیشتر از پسران است؛ به طوری که در این رشتهها ۶۰درصد دختر و ۴۰درصد پسر پذیرفته میشوند. وی با بیان اینکه این تعداد پذیرش متناسب با شرکتکنندهها است، افزود: بیشترین میزان رقابت در میان دختران و پسرانی است که فارغالتحصیل همان سال هستند. تعداد پسران و دختران در این سالها یکسان است، اما به دلیل اینکه پسران باید پس از فراغت از تحصیل به سربازی اعزام شوند، تعداد دختران کنکور در سالهای قبل بیشتر از پسرها است. رییس سازمان سنجش اضافه کرد: تعداد داوطلبان واقعی ما داوطلبان فارغالتحصیل همان سال هستند که تعداد دختر و پسر در مورد آنها متناسب است. وی افزود: قانونی که ما اعمال میکنیم به این صورت است که در برخی رشتههای روزانه شامل برخی پزشکیها، برخی از مهندسیها و برخی علومانسانیها حداقل ورود هر جنسیت را تضمین میکنیم. این موضوع در بخشی از ظرفیتها به نفع دختران و در بخشی از ظرفیتها به نفع پسرها است. پورعباس حداقل ورود هر جنس را ۳۰درصد عنوان کرد و گفت: حداقل ورود شامل ۳۰درصد دختر و ۳۰درصد پسر میشود و بقیه داوطلبان به صورت رقابتی پذیرش میشوند. این، یعنی ۳۰درصد دختران با دختران و ۳۰درصد پسران با پسران رقابت میکنند.
وی در توضیح پذیرش ۳۰درصد و برخی تفاوتهای قبولی میان دختر و پسر گفت: در رشتههای ریاضی و فنی به دلیل اینکه نمره دختران به طور میانگین پایینتر از نمره پسران است، پذیرش به نفع دختران و در رشتههای علوم تجربی به دلیل اینکه نمره دختران بیشتر از پسران است، پذیرش و قبولی به نفع پسران تمام میشود. رییس سازمان سنجش در پاسخ به این سوال که آیا پذیرش جنسیتی امکان پذیرش با تفاوت نمره بسیار زیاد را ایجاد نمیکند، به مهر گفت: تفاوت نمره بین دختر و پسر ناچیز و در حد ۲۰۰؛ یعنی ۱ یا ۲ سوال است. امکان ندارد دختر و پسری یکی با نمره بسیار پایینتر از دیگری تنها به دلیل پذیرش بر اساس تفکیک جنسیت پذیرش شود.
وی با ذکر مثالی افزود: امکان ندارد در بخش ۳۰درصدی پذیرش هر جنس، پسری با رتبه ۱۳هزار قبول شود، اما دختری با ۱۰هزار همان رشته را قبول نشود؛ یعنی اگر پسری در این رتبه قبول شود، داوطلب دختر نیز با رتبه ۱۰هزار حتما قبول خواهد شد.
رییس سازمان سنجش در ادامه به مهر، گفت: تفاوت نمره افراد پذیرش شده براساس جنسیت امکان ندارد از ۲۰۰ نمره بیشتر شود. ۲۰۰ نمره نیز؛ یعنی یک یا دو سوال در کنکور. بدین ترتیب اگر پسری با رتبه ۱۰هزار قبول شود، دختر نیز با رتبه ۱۰هزار و ۲۰۰ حتما قبول میشود.
ارسال نظر