عادل آذر: بودجه 364 دستگاه در لایحه دیده شود

عادل آذر گفت: مهم‌ترین ایرادات به لایحه بودجه این است که دستگاه‌های اجرایی که باید بودجه‌شان در لایحه بیاید، به ۶۹ دستگاه تقلیل یافته است، در حالی که باید بودجه ۳۶۴ دستگاه به طور مستقل در لایحه دیده شود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با نمایندگانی از دولت و مرکز پژوهش‌ها و قانع نشدن اعضای کمیسیون از گزارش منصور برقعی، رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت را دیگر ایراد اعضای کمیسیون به لایحه بودجه دانست و یادآور شد: در بند «هـ» ماده واحده بودجه، ماده ۳۸ قانون بودجه سال ۱۳۸۵ را لغو کرده است و گفته شده تعیین رابطه دولت و شرکت نفت با هیات وزیران است که این خلاف قانون اساسی است. آذر ادامه داد: اعضای کمیسیون در این موضوع نیز استدلال دولت را نپذیرفتند و در نهایت مقرر شد تا دو کارگروه از اعضای کمیسیون و نمایندگان دولت تشکیل شود.

وی، مقرر شد یکی از کار گروه‌ها رابطه دولت و شرکت ملی نفت را مشخص کند که جلسه این کار گروه تشکیل و سه سناریو برای این رابطه تعریف کرد؛ یکی این که ماده ۳۸ قانون بودجه سال ۸۵ لغو نشود، و براساس آن عمل کند؛ دوم این که بر اساس بند «ج» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ عمل کند و سوم این که پیش‌نویس ضابطه مالی جدیدی توسط دولت تهیه و به کار گروه تقدیم و نهایی شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان این که مقرر شد کارگروه دوم، دستگاه‌هایی را که باید ردیف بودجه‌ای مستقل داشته باشند، تعریف کنند، اظهار کرد: اعضای این کارگروه‌ها تعدادی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، نمایندگانی از دولت و نمایندگانی از دیوان محاسبات هستند که باید قوانین را استخراج کنند و دستگاه‌هایی، که بر اساس قانون دستگاه اجرایی تلقی شوند، لیست و فهرست کنند و قانون فصل‌الخطاب باشد نه سلیقه دولت و مجلس.

آذر گفت: روز یکشنبه که بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق آغاز می‌شود، اگر همکاری دولت باشد براساس زمان‌بندی، بیست‌وسومین‌روز از همین ماه مصوبه کمیسیون را به صحن علنی تقدیم کنیم.