وزیر امور خارجه عربستان درباره سفر خاورمیانهای بوش:
بهرغم فشار آمریکا روابط با ایران را حفظ میکنیم
سعودالفیصل روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: ما به هرچه جورجبوش، رییسجمهوری آمریکا برای گفتن دارد گوش خواهیم کرد. او میتواند درباره هر مسالهای که میخواهد صحبت کند. ما همسایه ایران در خلیجفارس که منطقهای کوچک است، هستیم. بنابراین خواستار هماهنگی و صلح در بین کشورهای این منطقه هستیم.
دنیای اقتصاد - وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد که این کشور بهرغم تلاشهای رییسجمهوری آمریکا برای متحد کردن همپیمانانش در خاورمیانه علیه ایران، مصمم است روابط خوب خود را با ایران حفظ کند.
سعودالفیصل روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: ما به هرچه جورجبوش، رییسجمهوری آمریکا برای گفتن دارد گوش خواهیم کرد. او میتواند درباره هر مسالهای که میخواهد صحبت کند. ما همسایه ایران در خلیجفارس که منطقهای کوچک است، هستیم. بنابراین خواستار هماهنگی و صلح در بین کشورهای این منطقه هستیم. وزیر امور خارجه عربستان در ادامه گفت: ما با ایران رابطه داریم و با آنها گفتوگو میکنیم و در صورت احساس هرگونه خطر، روابطی داریم که به ما اجازه میدهد گفتوگو کنیم. بنابراین از هر مسالهای که بوش به آن اشاره کند، استقبال کرده و از دیدگاه خود درباره آن گفتوگو خواهیم کرد.
بوش ابراز امیدواری کرده است که در سفر به خاورمیانه بتواند حمایت کشورهای عرب را برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه جلب کند.
اگرچه عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیجفارس در نگرانیهای آمریکا درباره نفوذ سیاسی و نظامی ایران شریک هستند، اما اتکای آنها به دیپلماسی خود در زمینه گفتوگوی مستقیم با تهران در حال افزایش است.
واشنگتن ایران را به تلاشهای مخفیانه برای دستیابی به تسلیحات هستهای تحت پوشش برنامه هستهای خود متهم کرده است؛ ادعایی که تهران آن را رد کرده است. مناقشه بین ایران و آمریکا برای دولتهای عرب حاشیه خلیجفارس را خواستار یک درگیری نظامی در منطقه نیستند با چالشهایی روبهرو کرده است.
وزیر امور خارجه عربستان با اشاره به برخورد میان شناورهای گشتی ایرانی و ناو آمریکایی در تنگه هرمز بدون اینکه هیچ یک از دو طرف را مقصر بداند خواستار خویشتنداری از جانب ایران و آمریکا شد و گفت: ما امیدواریم این اتفاق تکرار نشود. ما همواره با خطر تشدید تنشها مواجهیم، بنابراین خویشتنداری از جانب همه بازیکنان منطقه لازم است. این منطقه به خصوص برای اقتصاد جهان بسیار حساس است.
الفیصل با بیان اینکه چنین اتفاقاتی میتواند عواقب خطرناکی برای اقتصاد جهانی و بهای نفت داشته باشد، گفت که عربستان حاضر است درباره این مساله با ایران و آمریکا گفتوگو کند.
این در حالی است که رییسجمهوری آمریکا ایران را تهدیدی برای صلح جهانی خوانده و با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران گفت که کشورهای جامعه بینالمللی باید برای جلوگیری ایران از دستیابی به تسلیحات هستهای با یکدیگر همکاری کنند.
جورج بوش، روز چهارشنبه پس از گفتوگو با ایهود اولمرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس خبری مشترک با اولمرت مدعی شد: ایران یک تهدید بوده و هست و اگر جامعه بینالمللی گردهم نیامده و این کشور را از توسعه دانش لازم برای ساخت تسلیحات هستهای بازندارد، تهدیدی برای صلح جهانی خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به برآورد اطلاعات ملی آمریکا درباره برنامه هستهای ایران که تصریح میکند ایران برنامه تسلیحاتی هستهای را دنبال نمیکند، گفت: کشوری که زمانی دارای یک برنامه پنهانی بوده است، میتواند به راحتی آن برنامه پنهانی را از سر بگیرد. کشوری که میتواند برای مقاصد غیرنظامی اورانیوم غنیسازی کند، میتواند به راحتی این دانش را به یک برنامه نظامی انتقال دهد.
رییسجمهوری آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: کشوری که رییسجمهوری آن اظهاراتی همچون اظهارات احمدینژاد درباره دوست ما اسراییل بیان کرده، کشوری است که باید آن را جدی گرفت و جامعه بینالمللی باید به وضوح تهدیدی را که ایران برای صلح جهانی دربردارد، درک کند. ما به همکاری با کشورهای اروپایی، روسیه و چین و نیز کشورهای خاورمیانه ادامه خواهیم داد تا تهدیدی را که ایران برای صلح جهانی در بر دارد، کاملا آشکار کنیم.
خبرگزاری جی.تی.ای به نقل از یک مقام علیرتبه رژیم صهیونیستی گزارش داد که آمریکا و رژیم صهیونیستی گزینه نظامی علیه ایران را حذف نکردهاند. رییس رژیم صهیونیستی نیز در مراسم استقبال از جورج بوش، رییسجمهوری آمریکا گفت: ما به نصیحت شما گوش کرده و تهدید ایران را دستکم نمیگیریم.
شیمون پرز در مراسم استقبال از بوش مدعی شد: ایران نباید عزم ما برای دفاع از خود را دستکم بگیرد.
وی همچنین از بوش خواست برای مقابله با آنچه جسارت ایران، حماس و حزبا... نامید، کمک کند.
ارسال نظر