البرادعی به تهران آمد

البرادعی به تهران رسید

محمد البرادعی روز گذشته ساعت ۱:۳۰ بامداد با استقبال رسمی معاون امور بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی وارد ایران شد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی برای ششمین بار به ایران سفر می‌کند، که ناظران بین‌المللی و کشورمان این سفر را مثبت ارزیابی می‌کنند.

البرادعی در حالی که مدالیته حل مسائل باقی‌مانده ایران با آژانس در حالی اجرا است و تاکنون سه موضوع از شش موضوع حل و فصل شده است به همراه اولی‌هاینونن، معاون امور پادمان‌ها و ویلموس چرونی، مدیر روابط خارجی و هماهنگ‌کننده سیاست‌ها و نیز با استقبال محمد سعیدی، معاون سازمان انرژی اتمی و علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران وارد شد.

البرادعی در حالی به تهران وارد شد که تیمی از کارشناسان فنی آژانس هفته گذشته برای بررسی نهایی موضوع آلودگی در یکی از دانشگاه‌های فنی تهران که در تهران به سر می‌بردند روز چهارشنبه تهران را ترک کردند.

البرادعی هنگام ورود به پاویون فرودگاه امام خمینی (ره) با حضور گسترده خبرنگاران داخلی و خارجی روبه‌رو شد؛ اما وی که در یکی از سردترین شب‌های ایران به تهران وارد می‌شد از هرگونه اظهارنظر و شنیدن سوال‌های خبرنگاران خودداری کرد.

به گزارش ایسنا، البرادعی در برنامه سفر دو روزه خود به ایران قصد بازدید از تاسیسات و نیروگاه هسته‌ای ایران را ندارد.

براساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر کرده است، «مدیر کل آژانس امیدوار است که این سفر توسعه راه اجرای امور پادمان در ایران و حل مسائل باقیمانده را هموارتر کند و آژانس را قادر سازد نسبت به گذشته و حال فعالیت‌های هسته‌ای ایران اطمینان حاصل کند.» البرادعی آخرین بار فروردین ۱۳۸۵ و اولین بار اسفند ۱۳۸۱به ایران سفر کرد.

معاون امور بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران درباره سفر البرادعی گفت: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای گفت‌وگو درباره «مرحله جدید روابط بین ایران و آژانس» به تهران سفر کرده است.

محمد سعیدی، روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به همکاری‌های فعال ایران با آژانس و حل و فصل مسائل اساسی و مهم در موضوع هسته‌ای ایران، روابط تهران با آژانس وارد «مرحله جدیدی» شده است.

این مقام ارشد سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد که نتیجه این همکاری‌ها و حل و فصل مسائل اساسی، عادی شدن موضوع هسته‌ای ایران و بازگشت آن از شورای امنیت سازمان ملل به مرجع صالح بین‌المللی یعنی آژانس است.