بیش از ۱۰۰ روز از اقامت عبدا... گل، رییس‌جمهوری ترکیه در کاخ چانکایا گذشت. عبدا... گل در این مدت میزبان ۱۳۵ هیات داخلی و خارجی در کاخ چانکایا بود. کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا و منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران از مهم‌ترین مهمانان عبدا... گل به شمار می‌روند. درگیری‌های مرزی ترکیه در شمال عراق برای مقابله با حزب کارگران کرد را نیز می‌توان به عنوان مهم‌ترین حادثه‌ای دانست که در این ۱۰۰ روز، کشور ترکیه را تحت تاثیر قرار داده است. در نشست همسایگان عراق که در تاریخ ۴-۱ نوامبر سال جاری در شهر استانبول برگزار شد، عبدا... گل نقش موثری داشت. در حاشیه این نشست

عبدا... گل میزبان بسیاری از مقامات کشورهای شرکت‌کننده در این نشست بود. در این ۱۰۰ روز عبدا... گل از ۵ رهبر کشورهای مختلف جهان استقبال کرد. نورسلطان نظربایف، رییس‌جمهوری قزاقستان، بشار اسد رییس جمهور سوریه، ملک عبدا... پادشاه عربستان، محمود عباس رییس تشکیلات خود گردان فلسطین و شیمون پرز نخست وزیر اسراییل به آنکارا سفر کردند و در کاخ چانکایا مهمان عبدا... گل بودند. در میان مهمانان عبدا... گل، استقبال وی از ملک عبدا... در فرودگاه و دیدار با پادشاه عربستان در هتل محل اقامت وی و دادن نشان دولتی شرافت به وی از جمله مواردی بود که مدت‌ها در رسانه‌های ترکیه مورد بحث قرار گرفت.

سفرهای خارجی

عبدا... گل در مدت ۱۰۰ روز به آذربایجان، گرجستان، فرانسه، پاکستان و ترکمنستان سفر کرد. به استراسبورگ سفر کرد و در پارلمان اتحادیه اروپا حضور پیدا کرد و به عنوان اولین رییس‌جمهوری ترک در این پارلمان سخنرانی کرد. در میان سفرهای عبدا... گل، سفر وی به پاکستان و دیدار با اعضای احزاب مخالف دولت را می‌توان یکی از مهم‌ترین سفرهای وی قلمداد کرد.

سیاست و عبدا... گل

انتخاب عبدا... گل به عنوان رییس‌جمهوری ترکیه را می‌توان یکی از جنجال‌برانگیزترین انتخابی دانست که پارلمان ترکیه با آن روبه‌رو شده بود. حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور با اعلام کاندیداتوری عبدا... گل، سیاست داخلی ترکیه را وارد بحران جدیدی کرد. احزاب مخالف با تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری در پارلمان، مشروعیت این انتخابات را زیر سوال بردند و رجب طیب اردوغان در یک ترفند سیاسی انتخابات زود هنگام پارلمانی اعلام کرد. در انتخابات زود هنگام پارلمانی حزب عدالت و توسعه توانست با اکثریت آرا به تنهایی دولت تشکیل دهد و برای بار دوم عبدا... گل را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری به پارلمان این کشور معرفی کند.

عبدا... گل هر چند نتوانست در دور اول و دوم رای‌گیری‌ها در پارلمان ترکیه رای کافی به دست آورد؛ اما با توجه به آنکه حزب عدالت و توسعه در انتخابات پارلمانی ۳۴۱ کرسی را از آن خود کرده بود، عبدا... گل در دور سوم رای‌گیری‌ها تنها به ۲۷۶ رای نیاز داشت تا بتواند جایگزین نجدت سزر، رییس‌جمهوری سکولار ترکیه شود. عبدا... گل در ۱۰ اکتبر ۱۹۵۰ در شهر قیصریه متولد شده است.

او در سال ۱۹۷۱ در رشته اقتصاد از دانشگاه استانبول فارغ‌التحصیل شد و از همان دانشگاه مدرک دکتری خود را اخذ نمود. عبدا... گل به زبان‌های انگلیسی و عربی تسلط دارد. فعالیت‌های سیاسی وی به سال‌های ۱۹۹۰ باز می‌گردد. وی در سال ۱۹۹۱ به عنوان عضو حزب رفاه ملی به پارلمان ترکیه راه پیدا کرد. در سال ۱۹۹۹ با عنوان نماینده حزب رستگاری که جایگزین حزب رفاه بود وارد پارلمان این کشور شد. عبدا... گل به عنوان یکی از موسسان حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۱ این حزب را تاسیس کرد. در سال ۲۰۰۳ به عنوان وزیر امور خارجه دولت رجب طیب اردوغان انتخاب شد و مذاکرات برای ورود ترکیه به اتحادیه اروپا را هدایت کرد.