هر که من مولای اویم، این علی مولای اوست
اسلام و مسلمین سالهای اوج قدرت خود را پشت سر میگذاشتند. دیگر درخت نبوت ثمرههای خود را داده بود و قریب به اکثر مردم عرب و گوشه و کنار جهان افتخار مسلمانی یافته بودند.
اسلام و مسلمین سالهای اوج قدرت خود را پشت سر میگذاشتند. دیگر درخت نبوت ثمرههای خود را داده بود و قریب به اکثر مردم عرب و گوشه و کنار جهان افتخار مسلمانی یافته بودند.
از آنجا که خداوند دین اسلام را برای وحدت بین تمام مردم از هر قبیله و قومی توسط پیامبر ختمی مرتبت برای راحتی و عاقبتبهخیری بشر فرستاده است؛ لذا محلی را که سالها قبل توسط حضرت نوح علیهالسلام بنا شده بود و چندی بعد توسط حضرت ابراهیم(ع) بازسازی شده بود را محل تجمع اسلام و مسلمین قرار داد تا هر سال مردم از شهر و دیار خودشان به سوی این شهر روانه شوند و با پوشیدن لباس احرام جدای از وحدتی که میان آنها به چشم میخورد یادی از قیامت و معاد نیز شده باشد.
پیامبر اکرم(ص) که سالهای آخر عمر گرامی و پربارشان را پشت سر میگذاشتند و با توجه به علم نبوت میدانستند که آخرین حج خود را در پیش دارند لذا نام آخرین حج خود را حجهالوداع نهادند و با اصحاب و انصار بار سفر را به سوی مکه مکرمه بستند. اما حال و هوای این حج با تمام حجهایی که پیامبر اکرم(ص) انجام داده بودند فرق داشت. پیامبر تمام مراحل حج را با حالتی خاص و همراه با بغض انجام میدادند چراکه آخرین حج پیامبر اکرم بود.
بالاخره مراسم حج تمام شد و پیامبر اکرم همراه با تمام یاران و اصحاب رو به شهر مدینه منوره به حرکت درآمدند.
برکه غدیر
پیامبر اکرم هنگام بازگشت از مکه به سوی مدینه اجازه داده بودند تا هر کس با هر حالتی که دوست دارد حرکت کند؛ اما همین که به محلی به نام برکه غدیر رسیدند، ناگهان حال پیامبر دگرگون شد. انگار مسالهای بسیار مهمی در حال رخ دادن بود که پیامبر اسلام را اینقدر مورد واهمه قرار داده بود. خلاصه پیامبر دستور داد تا تمام کسانی را که جلوتر رفتهاند خبر کنند و منتظر بمانند تا کسانی هم که جا ماندهاند از راه برسند، سپس بعد از آنکه همه جمع شدند پیامبر گرامی اسلام دستور داد تا از جهاز شتران منبری ساختند و ایشان با حالتی خاص پا بر بلندای منبر نهادند.
عید ولایت
بدون شک واقعه غدیر نقش سرنوشتسازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است. واقعهای که طی آن پیامبر اسلام(ص) مهمترین ماموریت خود را به انجام رساند.
ماموریتی که انجام آن مساوی بود با تبلیغ رسالت و کوتاهی در مورد آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله پیامبر اکرم (ص) و بینتیجه ماندن فداکاریهای مسلمانان صدر اسلام. پیامبر اسلام در این ماموریت جانشین خود را انتخاب کردند و باعث یاس و ناامیدی مخالفان اسلام شدند.
«یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لمتفعل فما بلغت رساله و الله یعصمک منالناس»
هان ای پیامبر! آنچه را که از سوی پروردگارت به تو نازل شده است، تبلیغ کن و اگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام ندادهای و خداوند تو را از مردم حفظ میفرماید.
نزول این آیه که درباره فضیلت امیر مومنان علی علیهالسلام نازل شده است، سبب شد تا پیامبر گرامی اسلام بعد از آنکه به بالای منبر رفتند همراه خود پسر عم خویش علیابنابیطالب را نیز بالا بردند و از بلندای جهاز شترها اعلام کردند که ای مسلمانان خوب نگاه کنید و بهتر بشنوید چرا که مهمترین وظیفهام را در رسالت خود انجام میدهم. خداوند خواسته است تا در همین مکان وصی و جانشین خود را معرفی کنم پس بدانید «من کنت مولا فهذا علی مولا» هر که من مولا و سرور او هستم بعد از من این علی مولا و سرور اوست. پیامر سپس دستان مبارکش را به سوی آسمان بلند کرد و گفت: خدایا حال مهمترین وظیفهام را که ابلاغ ولایت علی (ع) بود انجام دادم پس تو نیز دشمنان علی را دشمن بدار و دوست دارانش را دوست.
غدیر در امروز
سالها است که هنگام روز عید غدیر که برخی نیز با نام روز تاجگذاری امیرالمومنین از آن یاد میکنند مردم به سراغ دید و بازدید کسانی که حق سیادت دارند میروند. آری سادات و اولاد امیرالمومنین(ع) در این روزها در خانههای خود را میگشایند و میزبان تمام عاشقان امیرالمومنین میشوند؛ اما فلسفه این عید چیست و چرا در این روز به سراغ سادات میروند؟
از آنجا که بعد از پادشاهی شاه اسماعیل صفوی مکتب تشیع در کشور به رسمیت شناخته شد مریدان، پسرعموی پیامر عید غدیر را روز تجدید بیعت با مولای خود قرار دادند و از این روست که هر سال در روزهای عید غدیر به سراغ سیدهایی که یادگار مولای متقیان هستند میروند و اصولا از طرف سادات هم هدایای به این دوستداران ولایت تقدیم میشود.
وسایل پذیرایی
آمارها نشان میدهد که با توجه به گرانی و تورم روزمره که دیگر برای همگان به صورت یک مساله خیلی ساده درآمده است، گاه دیده میشود که بعضی از کسبه در ایام خاصی مثل عید سعید غدیر که محصولاتشان تقاضای بالایی دارد مقداری قیمتهای خود را بالا میبرند که این مساله نیز خود جای کلی بحث و بررسی دارد.
ارسال نظر