قالیباف: مشکل کشور مدیریتاست نه پول
بالاخره نفت گران خوباست یا ارزان؟
قالیباف، شهردار تهران، با بیان اینکه بالاخره ما نفهمیدیم که گرانی نفت خوب است یا بد، گفت: مسائل کشور عمدتا ناشی از مشکلات مدیریتی است نه پول و برای حل مشکلات در بخشهای مختلف، نیاز به تدبیر و خردورزی و استفاده از تجربههای دنیا و نخبگان داریم.
بتپرست قرن ۲۱ شدهایم
بالاخره نفت گران خوباست یا ارزان؟
قالیباف، شهردار تهران، با بیان اینکه بالاخره ما نفهمیدیم که گرانی نفت خوب است یا بد، گفت: مسائل کشور عمدتا ناشی از مشکلات مدیریتی است نه پول و برای حل مشکلات در بخشهای مختلف، نیاز به تدبیر و خردورزی و استفاده از تجربههای دنیا و نخبگان داریم. شهردار تهران:
مشکلات کشور با مزاح و تمسخر حل نمیشود
همایش «روز ملی حملونقل» شهرداری تهران، دو روز پس از برگزاری دومین «همایش حملونقل عمومی» سازمان شهرداریها در محل وزارت کشور، در حالی روز گذشته در تالار حرکت سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری برگزار شد که ضمن آن قالیباف، شهردار تهران با انتقادات تندی نسبت به آنچه که «بداخلاقیها در حوزه عدالت اخلاقی» نامید، گفت که متاسفانه هماکنون بتپرست قرن بیستویکم شدهایم.
شهردار تهران با بیان اینکه بالاخره ما نفهمیدیم که گرانی نفت خوب است یا بد، ضمن اشاره به مشکلات گفت: اینها همه ناشی از مشکلات مدیریتی است نه پول. برای حل مشکلات در بخشهای مختلف همچون ترافیک نیاز به تدبیر و خردورزی و استفاده از تجربههای دنیا و نخبگان داریم. نیاز به رعایت عدالت اخلاقی داریم.
به گزارش ایسنا وی افزود: برخی مدیران در جایی چیزی را امضا میکنند و در پست دیگر، خلاف آن را امضا میکنند که این امر خیانت به مردم است. قالیباف، مهمترین بخش عدالت را عدالت اخلاقی توصیف و تاکید کرد که متاسفانه در این بخش بداخلاقترین هستیم.
وی با اشاره به اینکه از مدیران کشور و شهری فردی نیست که نداند مشکل ترافیک چیست، افزود: مهمترین چالش ما در بحث مدیریت ترافیک بوده و بدترین آن بداخلاقی در حوزه ترافیکی است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه چالشها و راهکارها را همه میدانیم، با انتقاد شدید از صداوسیما و پخش گزینشی مسائل گفت: تا زمانی که صداوسیما تاکسی خالی را نشان دهد و بعد بدون طرح مشکل بگوید، «پس این حملونقل عمومی کجاست» نمیتوانیم امیدوار به حل مشکل باشیم.
وی افزود: شهر را میخواهیم اداره کنیم در حالی که ۲۶۰هزار مسافربر شخصی در درون تهران فعالند و بعد، از شهرداری انتظار داریم تا بر این مسافربرها یکی یکی نظارت کند. چرا این مسافربرها را به پنج یا شش شرکت بزرگ نمیدهید، تا طرف حساب ما به جای ۲۶۰هزار نفر، حداکثر ۲۰نفر باشند و از آنها پاسخ بخواهیم.
شهردار تهران با بیان اینکه متاسفانه میخواهیم همه را گدا بار بیاوریم، تصریح کرد: کجای دنیا، قیمت بلیت اتوبوس ۲۰تومان است، اگر قرار است همین ۲۰تومان باشد، ترجیح میدهیم پول نگیریم.
وی افزود: کارهایی که انجام میدهیم، غلط است. سر هم کلاه میگذاریم، بعد جلسه و سمینار برگزار میکنیم که چه چیزی حل شود. قالیباف گفت: میگویند، «مدیریت واحد شهری»، سالیان سال است که در حوزه ترافیک مدیریت واحد نیاز است. سالیان سال است که با روشهای سلبی میگوییم نمیشود مشکل ترافیک را حل کرد، اما تا کنون چه میزان به حرفهای خود پایبند بودهایم و آنها را محقق کردهایم؟
شهردار تهران با اشاره به سهمیهبندی بنزین گفت: روزی که سهمیهبندی بنزین انجام شد، همه گفتند خیابانها خلوت میشود و حرف من درباره خلوت نشدن خیابانها را «تمسخر اجراکنندگان این طرح» دانستند، اما هم اکنون میبینیم که این ترافیک کم نشده، چرا که تا زمانی که مردم مجبورند از جایی به جای دیگر بروند و فضای مجازی برای انجام کارها ایجاد نشده باشد، نمیتوانیم با انجام کارهای سلبی، سهمیهبندی بنزین، اجرای طرح ترافیک و غیره شاهد کاهش بار ترافیکی باشیم. وی پایین بودن نرخ جرایم رانندگی را یکی دیگر از مشکلات بخش ترافیک دانست و گفت: تا زمانی که جریمه یکهزار یا ۱۰هزار تومان است، نمیتوان به حل مشکل ترافیک امیدوار بود، چرا که به نظر ما فردی که سالانه ۱۰بار تصادف میکند، صلاحیت رانندگی ندارد و باید گواهینامهاش ابطال شود.
شهردار تهران با اشاره به مساله تورم در کشور گفت: موقعی که نفت ۱۰دلار است، تورم و بدبختی داریم، اگر نفت ۱۰۰دلار هم باشد، باز هم تورم داریم؛ این امر نشان میدهد، مشکل پول نیست و یک جای مدیریت ما مشکل دارد. وی با اشاره به ضرورت استفاده از تجربه نخبگان و رعایت عدالت اخلاقی در کشور، گفت: اگر در جنگ موفق شدیم، علت اصلی آن رعایت عدالت اخلاقی بود، چرا که کسی عوام فریبی نکرد. قالیباف تصریح کرد: در اداره کشور نیازمند عدالت اخلاقی هستیم و تا زمانی که فکر میکنیم، میتوانیم با مزاح و تمسخر، مشکلات را حل کنیم، اشتباه کردهایم.
وی با اشاره به اینکه بارها گفتهایم که یکی از راههای حل ترافیک توسعه حملونقل عمومی است، افزود: در صنعت خودرو در ۴۰سال گذشته، واقعا چه اتفاقی افتاده است، با این اتوبوسهایی که هماکنون تولید میشود، آیا واقعا میتوانیم مسافرجابه جا کنیم؟ این اتوبوسها متعلق به دهه ۴۰ بوده و الان ۴۰سال از سیستم آنها گذشته است و دنیا روشهای دیگری دارد. اگر این مساله را نپذیریم، شرایط همین شرایط کنونی میشود، یعنی هم اتوبوس پر است و هم مسیر پر است و هم مردم روی زمین ماندهاند. شهردار تهران در حاشیه این مراسم نیز درباره منوریل صادقیه گفت: همه متفقالقول هستند که محل کنونی ستونهای منوریل صادقیه مناسب نیست و باید برای آنها کارشناسی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: فعلا مترو بهترین و مطلوبترین وسیله در زمینه حملونقل ریلی است.
ارسال نظر