برد3 بر9، برای سینمای ایران
لی‌لی اسلامی
عصر یکشنبه، سینماگران ایران، میهمان سالن کوچک خانه سینمای ایران بودند تا به بهانه اختصاص ۳جایزه از ۹جایزه برگزیدگان سینمای آسیا پاسیفیک، از هنرمندان برگزیده قدردانی کنند و موفقیت‌های رو به افزایش سینمای ایران در عرصه جهانی را یادآوری کنند.

عکس‌ها: نسیم گلی
مراسم اهدای جایزه سینمایی آسیا پاسیفیک، ۲۲آبان ماه در گلدکوست استرالیا، با حمایت یونسکو و فیاپ (اتحادیه بین‌المللی تهیه‌کنندگان) برگزار شد. سینمای ایران از میان کشورهای شرکت‌کننده آسیا و استرالیا، با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایر کشورها، با ۸نامزدی در ۹رشته اصلی و دریافت ۳جایزه از ۹جایزه برگزیدگان، افتخار تازه‌ای به تاریخ خود افزود.
محمد اطبایی، نماینده ایران در هیات بازبینی در این مورد گفت: «در اولین دوره جایزه سینمایی آسیا پاسیفیک 71کشور با بیش از 4میلیارد نفر جمعیت حضور داشتند. همیشه در این منطقه که نیمی از محصولات سینمایی کل دنیا در آن تولید می‌شوند، خلایی بود برای ارزیابی جامع و معرفی و ارتقای محصولات سینمایی و این جایزه به همت چند نفر از تهیه‌کنندگان استرالیا آغاز شد که به نوعی اسکاری باشد برای آسیا و پاسیفیک».
حمید فرخ‌نژاد هم به عنوان مجری برنامه و به نمایندگی خانه سینما، آماری از جوایزی که سینمای ایران تاکنون دریافت کرده است، ارائه داد: «از بدو تاسیس سینما در ایران ۱۵۳۷جایزه بین‌المللی به سینمای ایران تعلق گرفته است که مجموع این جوایز از بعد از انقلاب تاکنون ۱۳۸۶ جایزه است و می‌توان گفت به طور متوسط هفته‌ای یک جایزه دریافت کرده‌ایم».
رضا میرکریمی، مدیرعامل خانه سینما هم توضیحاتی در مورد نحوه انتخاب فیلم‌ها داشت: «خانه سینما تنها عضو ایران در فیاپ است و مسوولیت معرفی فیلم‌ها از طرف ایران به خانه سینما محول شد؛ بهترین مکانیزم را انتخاب آثار از میان فیلم‌های راه‌یافته به جشن خانه سینما یافتیم و از میان کاندیداها، 8فیلم را برای معرفی انتخاب کردیم».
از نظر میرکریمی ما در شرایطی هستیم که موفقیت‌های سینما مهجور افتاده است. او ادامه داد: «امیدواریم این اتفاق دوباره تکرار نشود که خودمان برای خودمان جشن بگیریم و مزیت‌های سینمای ایران را به رخ بکشیم و این گونه مراسم‌ها همان‌طور که شایسته است، برگزار شود. شایسته این است که حوزه‌های دیگر بیایند و از سینما تشکر کنند، به خاطر شرایط و بستر مناسبی که برای فضای عمومی فرهنگ کشور فراهم کرده است».
بعد از معرفی جایزه و صحبت‌های هنرمندان، نوبت به تقدیر از نامزدها و اعطای دیپلم به آنها و تقدیر از برندگان جایزه سینمایی آسیا پاسیفیک رسید.
نامزدهای دریافت جایزه آسیاپاسیفیک
دیپلم نامزدی بهترین فیلمنامه را شادمهر راستین به کیومرث پوراحمد اهدا کرد که به همراه حبیب احمدزاده برای فیلمنامه اتوبوس شب نامزد دریافت جایزه شده بود.
نامزدی بهترین بازیگران زن و مرد جایزه پاسیفیک در اولین دوره به نام جوانان خورد.
رضا کیانیان هم به صحنه آمد و دیپلم نامزدی بهترین بازیگر زن را به باران کوثری اهدا کرد. کیانیان گفت: وقتی سینمای ایران در کشورهای دیگر معرفی شد، بازیگرها مطرح نبودند، بلکه کارگردان‌ها وجود داشتند و من خوشحالم که کارگردان‌ها راه را برای بازیگرها باز کردند».
مهرداد صدیقیان برای بازی در اتوبوس شب، نامزدی بهترین بازیگر مرد را از دستان جهانگیر کوثری دریافت کرد کوثری گفت: «هیچ مانعی نمی‌تواند مقابل پدیده‌هایی مثل ادبیات، سینما، کتاب و موسیقی قرار گیرد. هر مانعی هم که باشد، هنر دورش می‌زند و به نقطه‌ای که باید می‌رسد؛ سینمای ما سینمای پرافتخاری است و من به این موضوع افتخار می‌کنم.
فیلم مستند، هنری است که در ایران به خاطر موانع بسیار، چندان مورد توجه قرار نگرفته است؛ اما در جایزه سینمای آسیاپاسیفیک، وحید موسائیان برای فیلم «سرزمین گمشده» نامزد بهترین فیلم مستند شد. ابراهیم مختاری دیپلم را به موسائیان اهدا کرد و گفت: «خیلی خوشحالم که یکی از همکاران ما این جایزه را گرفت و به نظر می‌رسد سینمای مستند هم جایش را باز می‌کند و هم راهش را».
منیژه حکمت هم دیپلم نامزدی بهترین فیلم کودک را به حسن آقاکریمی، برای ساخت «قفل‌ساز» اهدا کرد و دیپلم نامزدی بهترین فیلم با دستان امیررضا رییسیان، برای تهیه‌کنندگی اتوبوس شب به مهدی همایونفر رسید.
برندگان جایزه آسیا پاسیفیک
پس از اهدای دیپلم به نامزدهای دریافت جایزه که شمارشان کم هم نبود، نوبت به اعطای جوایز به برندگان جایزه سینمایی آسیاپاسیفیک رسید.
هومن بهمنش، برای تصویربرداری اولین فیلم بلندش، جایزه بهترین فیلمبرداری را از مهتاب کرامتی گرفت.
دومین جایزه به طور مشترک به رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب رسید که برای کارگردانی خون‌بازی و توسط کیانوش عیاری اهدا شد. بنی‌اعتماد گفت: «جایزه این فیلم به کل سینمای ایران تعلق دارد و من آن را مدیون همکاری با محسن عبدالوهاب هستم».
اما جایزه بزرگ هیات داوران آسیاپاسیفیک را کیومرث پوراحمد برای اتوبوس شب دریافت کرد. اتوبوس شب که نامزد دریافت جایزه در بخش فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد بود؛ برنده جایزه بزرگ هیات داوران هم شد و منوچهر محمدی این جایزه را به کارگردان فیلم اهدا کرد.
در پایان علی معلم، نایب‌رییس و سخنگوی خانه سینما به صحنه آمد و ابراز امیدواری کرد نقشی که خانه سینما در سال‌های اخیر سعی کرده است بازی کند و از زاویه صنفی به حمایت از سینما بپردازد، پایا باشد و در دوره‌های بعد هم ادامه یابد.