دنیای اقتصاد - دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز یکم دسامبر ۲۰۰۷، برابر با ۱۰ آذر ۸۶ با اشاره به موضوع روز جهانی ایدز با شعار «پیشگام شوید»، خواستار پیشگامی در تمامی سطوح برای تسریع در اقداماتی شد.

بان کی مون در پیام خود اظهار کرده است: این بار موضوع روز جهانی ایدز «پیشگامی» است، بدون آن، ما نمی‌توانیم جلوتر از این بیماری همه‌گیر پیش رویم. بیماری ایدز مانند هیچ بیماری دیگر نیست، این بیماری موضوعی اجتماعی، حقوق بشر و اقتصادی است. جوانان را درست هنگامی هدف قرار می‌دهد که باید به توسعه اقتصادی و رشد فکری کمک کنند و کودکان نورسته را پرورش دهند.

ایدز به گونه‌ای نامتناسب جان زنان را گرفته و میلیون‌ها کودک را یتیم کرده است.

ایدز همان بلایی را که اچ آی وی بر بدن انسان وارد می‌کند، بر سر جامعه می‌آورد، یعنی بهبودپذیری را کاهش می‌دهد و توانایی را ضعیف، ‌توسعه را متوقف و ثبات را تهدید می‌کند.

دبیر کل سازمان ملل با بیان این که ما شیوه‌های جلوگیری از ابتلای جوانان به آلودگی، وسایل مداوای آنان و راه‌های ارائه حمایت و مراقبت را داریم، افزوده است: ما پیشرفت قابل تحسین و ملموسی در تمامی این موارد داشته‌ایم، اما باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. اگر چه داده‌های جدید نشانگر این است که گسترش جهانی اچ آی وی تثبیت شده است، ‌اما ارقام هنوز تکان‌دهنده هستند.

این ماموریت حیاتی ما است که تضمین کنیم، هر کس هر جا زندگی می‌کند و به هر کار مشغول است، بتواند به پیشگیری از اچ آی وی، درمان، ‌مراقبت و حمایت دسترسی داشته باشد. این شامل افرادی که در حاشیه جامعه همچون مهاجران، تن فروشان، معتادان تزریقی و مردان همجنس باز و کسانی که در مسند مشاغل اصلی اعم از دولت، بانک‌ها، ادارات حقوقی، مدارس و سازمان‌های بین‌المللی مشغول به کار هستند، می‌شود. وی در بخش دیگری از پیام خود خواستار پیشگامی دولت‌ها برای درک کامل این اپیدمی به منظور تخصیص منابع در جایی که بیشتر مورد نیاز است، شده و افزوده است: اینجانب خواستار پیشگامی در تمامی سطوح برای تسریع در اقداماتی هستم که موجب افزایش دسترسی جهانی به پیشگیری از حقوق اچ آی وی، درمان، مراقبت و حمایت از بیماران تا سال ۲۰۱۰ می‌شود،‌ همان گونه که تمامی دولت‌ها در سال گذشته تعهد دادند. ما تنها دو سال تا دستیابی به آن تاریخ هدف وقت داریم، ضروری است، پیشگامی را هم اکنون نشان بدهیم. نقش ما در زندگی هر چه باشد هر جا که ممکن است، زندگی کنیم، ‌به هر شکلی، همگی ما تحت تاثیر ایدز هستیم. همگی ما باید مسوولیت برای پاسخ را بپذیریم.

روزانه ۵۷۰۰ نفر ایدزی می‌میرند

ثریا عبید، مدیر اجرایی صندوق جمعیت ملل متحد نیز در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز گفت: ایدز همچنان عامل اصلی مرگ روزانه ۵هزار و ۷۰۰ نفر در سراسر جهان است.

پیتر پیوت، مدیر اجرایی برنامه مشترک سازمان ملل متحد نیز در پیامی به مناسبت روز ایدز از تمامی مردم جهان درخواست کرد، در همه روزهای سال به یاد ایدز باشند تا بتوان امیدوار بود که به هدف جهانی دسترسی همگانی به پیشگیری، درمان، مراقبت و حمایت در رابطه با اچ آی وی دست پیدا کنیم.

به گفته وی از نخستین روز جهانی ایدز در سال ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) که سازمان جهانی بهداشت همه را برای «پیوستن به اقدام مشترک جهانی» در برابر این بیماری فراخواند. بیشتر موارد گزارش شده اچ آی وی در ایالات متحده و عمدتا در میان مردان متمرکز بود، اما امروزه اچ آی وی در همه کشورهای جهان حضور دارد و نیمی از آنهایی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند، زن هستند. اینک بیش از ۲میلیون و ۵۰۰هزار نفر در کشورهای در حال توسعه، داروهای عمرافزای ضدرتروویروسی دریافت می‌کنند. همچنین تعداد موارد ابتلا به اچ آی وی در بسیاری کشورها رو به کاهش است. در همین حال از هر ۱۰ نفری که در معرض خطر ابتلا به اچ آی وی قرار دارند، کمتر از یک نفر به راه‌های محافظت از سلامت خویش دسترسی دارد.

وی در بخش دیگری از پیام خود تاکید کرده است: پیشگام بودن و شتاب بخشیدن به اقدامات مربوط به ایدز تنها بر عهده سیاستمداران نیست. لازم است، رهبران دینی، رهبران انجمن‌های اجتماعی و جوانان، اعضای شوراهای محلی، مدیران اجرایی و رهبران اتحادیه‌های کارگری فعال شوند.

لازم است افرادی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند دوستان و خانواده‌های آنان در این امر مشارکت کنند. یکایک ما ‌باید در این امر شرکت کنیم، برای از میان برداشتن تبعیض و ننگ و عار پیشگام شویم و از تخصیص منابع بیشتر برای مقابله با ایدز حمایت کنیم.

همچنین لازم است که در همه روزهای سال به یاد ایدز باشیم.

تنها در این صورت است که می‌توان امیدوار بود که به هدف جهانی دسترسی همگانی به پیشگیری، درمان، مراقبت و حمایت در رابطه با اچ آی وی دست پیدا کنیم.