انتظار است با افزایش قیمت نفت زندگی مردم متحول شود

دنیای اقتصاد- گرچه نشست روز گذشته غلامعلی حدادعادل با خبرنگاران پارلمانی بیشتر حول موضوعات سیاسی روز کشور بود، اما رییس مجلس هفتم ترجیح داد جلسه را با پرداختن به بحث تورم آغاز کند. حدادعادل گفت که تورم وجود دارد ویک واقعیت است، اما دولت و مجلس در تلاش هستند تا با همکاری یکدیگر راه‌حلی برای مهار تورم پیدا شود. رییس مجلس به مکاتبه و مذاکراتش از چند ماه پیش با احمدی‌نژاد در مورد معضل تورم اشاره کرد و گفت: دولت هم درصدد پیدا کردن راه‌حل مهار تورم است، ممکن است همه در تشخیص علت تورم وحدت نظر نداشته باشند.

اشاره حدادعادل به تلاش دولت برای کسب بودجه‌های بالای عمرانی بود که نمایندگان معتقدند این درخواست دولت در دو لایحه بودجه گذشته نقدینگی را افزایش داده و موجب افزایش تورم شده است.

رییس مجلس گفت: دولت برای گسترش فعالیت‌های عمرانی شتاب دارد و این امر تا حدی موجب بالا رفتن نقدینگی می‌شود و مجلس در عین حال که خدمت به مردم و فعالیت‌های عمرانی را ضروری می‌‌داند معتقد است برداشت از حساب ذخیره ارزی و بالا بردن نقدینگی می‌تواند با افزایش تورم، نارضایتی مردم را به دنبال داشته باشد.

رییس مجلس هفتم تاکید کرد: انتظار است با افزایش قیمت نفت اقداماتی صورت گیرد که در زندگی مردم نیز تغییراتی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه مجلس و دولت در حال رایزنی با یکدیگر هستند و جلساتی را با یکدیگر داشته‌اند، گفت: به نوعی با استفاده از حساب ذخیره ارزی بتوانیم باری از دوش قشرهای کم درآمد برداریم و هم چنین استفاده از حساب ذخیره ارزی و واردات، ضربه‌ای به تولید داخلی وارد نکند.

رییس مجلس در پاسخ به سوال دنیای اقتصاد در مورد وعده‌هایی که احمدی‌نژاد در سفرهای استانی خود مبنی بر دو برابر کردن بودجه عمرانی به مردم وعده‌ می‌دهد و اینکه آیا این وعده‌ها نیاز به مصوبه مجلس ندارد، گفت: قطعا وعده‌های سفرهای استانی محدود می‌شود به آنچه که در بودجه به تصویب مجلس می‌رسد.

حدادعادل با بیان اینکه این مطلب در ذهن بعضی نمایندگان نیز ایجاد سوال کرده بود، گفت: در هر حال آقای رییس‌جمهوری و مردم می‌دانند که تصمیم نهایی درباره بودجه در قانون بودجه تعیین می‌شود و ما امیدواریم بتوانیم به وعده‌هایی که دولت در سفر استانی به مردم می‌دهد، جنبه قانونی بدهیم.

خبرنگاری درخصوص نظر حدادعادل در مورد عرضه بنزین آزاد و تقاضای ۱۰۷نماینده مجلس برای رسیدگی به طرح استفساریه‌ای که دولت را ملزم به فروش بنزین آزاد می‌کند، پرسید، رییس مجلس پاسخ داد: تعدادی از نمایندگان ملت طبق آیین‌نامه داخلی خواستار پیش افتادن نوبت رسیدگی به استفساریه‌ای شدند که پیشتر با فوریت در مجلس تصویب شده و اگر مجلس به این استفساریه پاسخ مثبت دهد، دولت موظف به عرضه بنزین به قیمت آزاد که خود تعیین می‌کند، خواهد شد.

او با تاکید بر اینکه آنچه در روزهای اخیر مطرح شده است صرفا در حد تعیین نوبت رسیدگی به استفساریه مذکور بوده و هنوز با عرضه بنزین آزاد با رای مجلس فاصله است، تصریح کرد: سهمیه‌بندی بنزین از تصمیمات خوب و مهم مجلس هفتم بود که سبب

صرفه جویی میزان قابل توجهی در مصرف بنزین و جلوگیری از قاچاق این نوع سوخت شد.

این نماینده ملت در عین حال خاطرنشان کرد: وسعت میدان کار و پیچیدگی موضوع عرضه بنزین به صورت سهمیه‌بندی با کارت هوشمند اشکالاتی را به‌وجود آورده که بسیاری از آنها پس از شروع سهمیه‌بندی خود را نشان داده و بر طرف کردن آنها مستلزم گذشت زمان است.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با طرح این مساله که کارشناسان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا رفع مشکلات در گرو عرضه بنزین با قیمت َآزاد است یا این کار بر مشکلات موجود می‌افزاید، گفت: دولت معتقد است عرضه بنزین به قیمت آزاد تورم زا است که این نگرانی بی‌جا نیست.

در ادامه نشست خبری حدادعادل در پاسخ به خبرنگاری که پرسید برخی از مسوولان دولتی اتهاماتی علیه دولت‌های گذشته مطرح می‌کنند آیا این تخریب‌ها به نفع نظام است، گفت: ما معتقدیم خدمات هر دولتی به مردم نباید انکار شود. در تمامی دولت‌های گذشته خدماتی انجام شده و ممکن است ضعف‌ها و معایبی هم وجود داشته باشد.

رییس مجلس تاکید کرد: این روش که خدمات سایر دولت‌ها یا مجالس نادیده انگاشته شود، روش درستی نیست و ما سعی کرده‌ایم در مجلس به آن دامن نزنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه شما در دوران مجلس ششم در مصاحبه‌ای اذعان کرده بودید که بعضی‌ها بدون بلیت سوار قطار اصلاحات شده‌اند، گفت: اکنون این قطار چپ کرده است.

اما خبرنگار سئوال کننده ادامه داد: اکنون قطار دیگری به نام مهرورزی در دولت نهم بر سر کار است، اما سوال من این است که چرا برخی از این دولت خارج می‌شوند که به طور مثال می‌توانم به لاریجانی اشاره کنم و در این میان آیا استعفای جهرمی وزیر کار نیز حقیقت دارد؟ که رییس مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: این افراد با بلیت سوار قطار دولت نهم شده‌اند، اما گاهی پیش می‌آید که وسط راه تصمیم می‌گیریم از قطار پیاده شویم.

وی با اشاره به توضیح خود در خصوص اعتراض برخی نمایندگان به نام بردن آنها به عنوان غایب در جلسه قبل گفت: البته در یک جمع ۲۹۰ نفره به طور طبیعی همیشه تعدادی غایب وجود دارد که این مساله می‌تواند علت‌هایی داشته باشد. اولا این که بیماری برای همه است آن هم در فصول مختلف. مساله دیگر بحث سن افراد است.

برخی نماینده‌ها هم اکنون در بیمارستان بستری هستند که بنده نیز از برخی از آنها عیادت کرده‌ام، به طور فرض اگر ۱۰درصد از نمایندگان در سن بالا باشند، غیبت آنها موجه بوده، تعدادی هم درگیر مسائل حوزه انتخابیه هستند و ناچارند برای پیگیری مسائل به وزارتخانه‌ها مراجعه کنند، برخی نیز به دلیل سفر هیات دولت و وزرا به استان‌ها به همراه آنها به دلیل انتظار مردم برای حضور آنها به استان خود سفر می‌کنند.