ایده‌های جدید جلیلی برای مذاکره با سولانا

آژانس دو موضوع از پرونده هسته‌ای را رسما مختومه اعلام کرد

شروط ایران برای بازنگری در اجرای پروتکل الحاقی. سخنگوی وزارت امور خارجه خبر داد:

ایده‌های جدید جلیلی برای سولانا

دنیای اقتصاد- سخنگوی وزارت امور خارجه خبر داد که سعید جلیلی،‌ دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با خاویر سولانا، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، ایده‌های جدیدی را مطرح خواهد کرد.

محمد علی حسینی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: این ایده‌ها در حال تکمیل شدن است و در مذاکرات آتی جلیلی- سولانا مطرح خواهند شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی قرار است صبح جمعه در لندن با یکدیگر دیدار کنند. سولانا همان روز، گزارش خود را از مذاکرات هسته‌ای به کشورهای ۱+۵ ارائه می‌کند.

حسینی درباره ایده سولانا که اخیرا باز هم آن را تکرار کرده است، مبنی بر غنی‌سازی در مراکز مشترک بین‌المللی گفت: تهران ایده‌هایی که حقوق ایران را تضمین کند، مورد توجه قرار خواهد داد.

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره گزارش احتمالی خاویر سولانا، گفت: ما اطمینان داریم که ‌آقای سولانا از ابتکار «طرح‌اقدام» و همکاری ایران و آژانس و آثار آن حمایت می‌کند.

حسینی یادآور شد که سولانا یکی از ارکان این ابتکار جدید است که در پرتو آن همکاری ایران و آژانس صورت گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آقای سولانا اجازه نخواهد داد که ‌برخی کشورها به این روند سازنده همکاری ایران و آژانس آسیب وارد کنند.

وی در پاسخ به این سوال که ایران در چه صورت پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد، گفت: زمانی که مجلس شورای اسلامی تصویب کند. سخنگوی وزارت امور خارجه درعین حال گفت: درخواست‌هایی که از سوی آژانس مطرح می‌شود، نباید فراتر از «ان.پی.تی» باشد.

حسینی با بیان اینکه ایران به تکالیف خود در چارچوب «ان.پی.تی» پایبند است، افزود: از آژانس انتظار داریم مسائلی را که مطرح می‌شود، در این چارچوب باشد، همان‌طور که حقوقی را که ایران دنبال می‌کند، در چارچوب همین معاهده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره مساله فعالیت‌های اعلام نشده هسته‌ای، گفت: این موضوع اختصاص به ایران ندارد و حداقل ۴۵ کشور از جمله کشورهای اروپایی وضعیت مشابهی دارند و مسوولان آژانس نیز می‌دانند که رسیدگی به این وضعیت، زمان‌بر است. وی تاکید کرد که نباید وضعیت استثنایی برای ایران قایل شوند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران بار دیگر یادآور شد که تعداد زیادی از کشورها وضعیت مشابهی با ایران دارند.

حسینی درباره اظهار نظر اخیر خاویر سولانا مبنی بر اینکه قرار است سوخت نیروگاه بوشهر را روسیه تامین کند و ایران نیاز چندانی به تولید سوخت خود ندارد، خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران نیاز به ۲۰نیروگاه مشابه دارد و با توجه به اینکه هزینه ساخت این نیروگاه‌ها بالا است، بنابراین باید نسبت به تولید سوخت آن مطمئن باشد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به دستیابی ایران به دانش هسته‌ای، تصریح کرد: غنی‌سازی در چارچوب «ان.‌پی.‌تی» و زیر نظر آژانس برای ما میسر و اقدامی قانونی است.

حسینی در مورد بیانیه اروپا در خصوص گزارش البرادعی، گفت: بیانیه اتحادیه اروپایی «نکات مثبتی» داشت و از روند همکاری‌های ایران و آژانس حمایت کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران این روند را «سازنده» خواند و افزود: مسیری جز این، غیرقانونی و غیرحقوقی است و به حل مسائل کمک نمی‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوالی در مورد همکاری‌های ایران و آژانس گفت: درحالی که پیش‌بینی می‌شد طرح اقدام طی ۶۰روز به سرانجام برسد، این طرح ظرف ۴۰روز به ‌نتیجه ‌رسید که نشان‌دهنده برخورد فعال، سازنده و سریع ایران بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوعات باقی‌مانده از۲۰آذرماه جاری آغاز خواهد شد.

حسینی یادآور شد که موضوعات منشا آلودگی، پلونیوم ۲۱۰ و معدن گچین موضوعات باقی‌مانده میان ایران و آژانس است. سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین اعلام کرد که دبیرخانه آژانس دو نامه رسمی به نمایندگی ایران ارائه ‌کرده است که براساس آنها موضوع سانتریفیوژهای p۱و p۲و اوراق اورانیوم فلزی بسته شده است.

حسینی گفت که دو موضوع پلوتونیوم و آلودگی‌های کرج نیز در چارچوب طرح اقدام و همکاری ایران و آژانس بسته شده است.

موضوع سانتریفیوژها رسما مختومه شد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌همزمان با تشکیل دومین روز اجلاس شورای حکام در دوم آذر ماه جاری رسما با ارسال دو نامه جداگانه به جمهوری اسلامی‌ایران، دو موضوع مهم باقیمانده سانتریفیوژهای P۱ و P۲ و سند اورانیوم فلزی را مختومه اعلام کرد. بنابر اعلام دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در این نامه‌ها آژانس اعلام کرده است: جمهوری اسلامی‌ایران تمامی‌اقدامات لازم را در خصوص موضوع سانتریفیوژهای P۱ و P۲ و سند اورانیوم فلزی طبق مدالیته توافق شده انجام داده است و این دو موضوع دیگر جزو موضوعات باقیمانده محسوب نمی‌شوند.