۱۱پیشنهاد احمدینژاد به سلاطین نفت
«دلار» را کنار بگذاریم
هوگو چاوز: حمله به ایران یعنی نفت ۲۰۰دلاری. عکس: پایگاه اینترنتی President.ir
احمدینژاد در سومین نشست سران اوپک در ریاض مطرح کرد
پیشنهاد جایگزینی دلار در معاملاتو تشکیل بورس جدید نفت
رییسجمهوری ایران در سومین اجلاس سران اوپک در ریاض برای بهبود وضعیت موجود انرژی جهان پیشنهادهایی مطرح کرد که تدوین برنامه جامع برای تولید و مصرف و صیانت از ذخایر، مقاومت در برابر تقاضای فزاینده و حفظ منابع، بهرهگیری از ارز جدید و تشکیل بورس نفت، طراحی ساز و کار پولی و مالی مناسب از جمله تاسیس بانک و تقویت صندوق اوپک و تشکیل منظم نشست سران اوپک از جمله آنها است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدینژاد عصر دیروز در سومین اجلاس سران اوپک، گفت: عدم تعادل در مناسبات جهانی و تحمیل سیاستهای یک جانبه برخی قدرتها و تلاش آنان برای تسلط بر منابع سایر ملتها، موجب نگرانی جوامع بشری است.
رییسجمهوری ایران به بعضی دغدغهها در زمینه انرژی جهان اشاره کرد و افزود: مصرف روزافزون حاملهای انرژی فسیلی و قیمت نامناسب ناشی از فراوانی عرضه، مانع از برنامهریزیها و اقدامات جامع در کنترل مصرف شده است و بخشی از مصرفکنندگان عمده بدون توجه به محدود بودن منابع انرژی دائما به بازار فشار وارد میکنند. مسابقه فعلی در مصرف و تولید در درازمدت به نفع هیچکس نخواهد بود.
رییسجمهوری اظهار کرد: تعهد نداشتن برخی کشورها به حفظ منابع جهانی انرژی در حالی که خودشان بیشترین تمایل به سرمایهگذاری برای متنوع کردن منابع انرژی خود و کمترین تمایل را به انتقال فناوریهای تولید به سایر کشورها و کشورهای صادرکننده نفت و گاز دارند، دغدغهای جدی است.
رییسجمهوری کاهش روزافزون ارزش دلار را موضوع بسیار مهمی دانست و با اشاره به اینکه خسارت ناشی از این امر، اقتصاد جهانی به ویژه کشورهای صادرکننده انرژی را تحت تاثیر جدی قرار داده است، اظهار کرد: بسیاری از کالاهای راهبردی نظیر گندم، برنج، دانههای روغنی و انواع فلزات نظیر فولاد، طلا و مس تحت تاثیر این پدیده قرار گرفتهاند.وی درباره نفت و گاز نیز گفت: بهرغم بالا رفتن ظاهری قیمت، با توجه به کاهش بیش از ۴۵درصدی ارزش دلار ظرف دو سه سال گذشته، هنوز با قیمت واقعی خود فاصله زیادی دارد.
رییسجمهوری ایران تاکید کرد: تفاوت درآمد تولید و صادرکنندگان انرژی با برخی دولتهای واردکننده بسیار زیاد و ناعادلانه است. درآمد برخی کشورها از مالیات بر انرژی وارداتی معادل و حتی بیش از قیمتی است که بابت خرید انرژی پرداخت میکنند. این یک اجحاف آشکار بر مصرفکنندگان واقعی انرژی یعنی مردم آن کشورها است. آنان همچنین از ذخایر ارزی صادرکنندگان انرژی، بهره اقتصادی میبرند و در مواردی از همین ذخایر، برای اعمال فشار به خود آنان سوءاستفاده سیاسی میکنند.
رییسجمهوری ایران همچنین تاکید کرد: ایجاد ناامنی و گسترش سایه تهدید و جنگ از ناحیه برخی قدرتهای زورگو به خصوص در بعضی از مناطق انرژی خیز جهان، علاوه بر ایجاد التهاب روانی در بازار انرژی تاثیرات منفی بر صیانت از منابع انرژی و توسعه سرمایهگذاریها گذاشته است و نگرانیهای فراوانی را در تامین انرژی مورد نیاز در آینده نزدیک فراهم ساخته است.
رییسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش برای بهبود وضعیت موجود انرژی پیشنهادهایی ارائه کرد.وی پیشنهاد کرد که برنامه جامعی برای تولید و مصرف توسط اعضای اوپک تهیه و با هماهنگی سایر صادرکنندگان عمده و مستقل به اجرا گذاشته شود.
احمدینژاد همچنین پیشنهاد کرد برنامه هماهنگ صیانت از ذخایر توسط اوپک تهیه و با تعامل مثبت اعضا به اجرا گذاشته شود و سازمانی برای تبادل تجارب و فناوریها تشکیل شود.
رییسجمهوری ایران همچنین از اعضای اوپک خواست در برابر تقاضای فزاینده و بعضا کاذب خویشتنداری نشان دهند و با کنترل تولید و عرضه از نابودی ذخایر انرژی جلوگیری کنند. حفظ منابع باعث بهرهمندی طولانی تر جامعه بشری از این نعمت خدادادی است. وی تاکید کرد: به دلیل بیاعتباری دلار، ترکیبی از ارزهای معتبر مبنای معاملات نفت قرار گیرد یا کشورهای عضو، ارز جدیدی را مبنای معاملات قرار دهند.
احمدینژاد از اعضای اوپک خواست به کمک هم بورس نفت جدیدی را شکل دهند که در خدمت اهداف انسانی و منافع ملی خودشان قرارگیرد و ذخایر ارزی خود را به ارزهای معتبر دیگری تبدیل کنند تا در برابر تبعات سقوط دلار آسیب نبینند. رییسجمهوری تصریح کرد: با توجه به بهرهبرداری وسیع اقتصادی برخی کشورها از ذخایر ارزی کشورهای عضو اوپک و استفاده ابزاری از این منابع در مقاصد سیاسی و همچنین با توجه به درآمد اقتصادی بسیار بالای اعضا اوپک پیشنهاد میشود نسبت به طراحی ساز و کار پولی و مالی مناسبی با مشارکت و سرمایهگذاری اعضا اقدام شود. در همین رابطه پیشنهاد آقای چاوز رییسجمهوری ونزوئلا در خصوص تاسیس بانک اوپک میتواند ضمن صیانت از ذخایر ارزی اعضا، منافع مالی آن را نیز به آنان برگرداند و ضمنا پشتیبان خوبی برای طرحهای توسعه آنان باشد.
وی افزود: با توجه به تاثیر هماهنگی و همکاری کلیه صادرکنندگان مستقل انرژی در ثبات بازار، مناسب است که مشورت با کشورهای صادرکننده غیراوپک تا رسیدن به یک برنامه کاری مشترک و هماهنگ به طور جدی برنامهریزی و دنبال شود.
احمدینژاد اتخاذ راهبردی واحد برای تولید و مصرف سالم و استفاده از فناوریهای نوین در جهت حفظ محیطزیست را از ضروریات عنوان کرد و گفت: متنوع سازی منابع انرژی یک مصلحت جهانی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای ضعیف در نوسانات قیمت انرژی دچار خسارتهای فراوان میشوند، افزود: تقویت صندوق اوپک و تهیه برنامه راهبردی حمایت از این کشورها یک امر خداپسندانه، انسانی و تاثیرگذار بر بازار است.
رییسجمهوری ایران خاطر نشان کرد: با توجه به سرعت تحولات جهانی و موضوعات متنوعی که کشورهای عضو با آن مواجه هستند، ضروری است نشستهای سران اوپک به طور منظم هر دو یا سه سال یکبار تشکیل شود.
آمریکا توان حمله به ایران را ندارد
محمود احمدینژاد در مصاحبه باشبکه تلویزیونی العربیه با تاکید بر اینکه پاسخ ایران به تهدید نظامی احتمالی پشیمانکننده خواهد بود، گفت: البته آمریکا توان عملی کردن حمله نظامی جدید را ندارد و فریادها بیشتر در حد جنگ تبلیغاتی و روانی صورت میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ایران قصد دارد درصورت حمله نظامی به این کشور، کشورهای حوزه خلیجفارس را که آمریکاییها در آنها حضور دارند مورد حمله قرار دهد، گفت: شما میخواهید من طرحهای ایران را برای دفاع از خود فاش کنم؟ ما دوست کشورهای همسایه هستیم و خواهان آن هستیم که این دوستی در بالاترین سطح ممکن گسترش یابد. ما نسبت به کشورهای منطقه احساس برادری میکنیم و آمریکاییها خود میدانند که پاسخ ما به آنها چه خواهد بود. احمدینژاد خطاب به خبرنگار العربیه گفت: بهتر است این سوال را از بوش بپرسید که اگر مرتکب چنین اشتباهی شود چه روی خواهد داد؟ او به شما پاسخ خواهد داد.
ارسال نظر