انتظارها از دومین کامپیوتر سریع دنیا
دومین کامپیوتر سریع دنیا در یک مرکز تحقیقاتی آلمان کار میکند. دانشمندان این مرکز امیدوارند از طریق شبیهسازیهای پیچیدهای که این کامپیوترانجام میدهد، در عرصههای علمی مختلف به چشماندازهای جدید برسند. براساس گزارش مرکز تحقیقاتی یولیش در آلمان، دومین کامپیوتر سریع دنیا در این مرکز مشغول به کار است. فهرستی که روز دوشنبه، ۱۲ نوامبر در کنفرانس بینالمللی ابرکامپیوترها در «رنو»ی ایالت نوادا (آمریکا) ارائه شد موید گزارش مرکز یولیش است. کامپیوتر سریع این مرکز با نام یوجن از چندی پیش شروع به کار کرده و قادر است در یک ثانیه ۱۶۷میلیارد اقدام محاسباتی انجام دهد. چنین قابلیتی برابر با توان ۲۰هزار کامپیوتر معمولی است. به این ترتیب یوجن نه تنها سریعترین کامپیوتر اروپا که سریعترین کامپیوتر غیرنظامی دنیا هم هست.
مرکز تحقیقاتی یولیش از قبل نیز صاحب یکی از سریعترین کامپیوترهای دنیا بوده است.
این کامپیوتر که یوبل نام دارد، در فهرست ۵۰۰ کامپیوتر سریع دنیا که سال گذشته معرفی شدند، جایگاه هشتم را به خود اختصاص داده بود.
کامپیوتر یوجن در ۱۶ جعبه به بزرگی اتاقک تلفنهای عمومی جا داده شده است و به گفته رییس مرکز تحقیقاتی یولیش مصرف برق ناچیزی دارد.
با کمک کامپیوترهای فوقالعاده سریعی مانند یوجن است که دانشمندان قادر خواهند شد تحقیقات پیچیدهای در رشتههایی همچون موادشناسی، بیولوژی و پلاسما انجام دهند و با شبیهسازی حیات سلولی، بیش از پیش به مبانی اساسی حیات پی برند. چنین درک و دریافتی به گفته پرفسور توماس لیپرت، طبعا تاثیر گستردهای بر کل دانش ما در عرصه پزشکی، زیستشناسی و داروسازی دارد. یک مورد دیگر از شبیهسازیهایی که با کمک یوجن میتوان انجام داد، دستیابی به شناخت بیشتر مواد مغناطیسی است؛ شناختی که برای ایجاد رسانههای ذخیرهکننده، مانند دیسکهای سخت بسیار ضروری است. این همان عرصهای است که خود پرفسور لیپرت به خاطر تحقیقاتش برنده جایزه نوبل شده است.
ارسال نظر