فروش سهام بندر هامبورگ

بندر هامبورگ، به عنوان نهمین بندر بزرگ و بین‌المللی جهان، سهام خود را در بازار بورس به معرض فروش گذاشت. شرکت بندر و لجستیک هامبورگ، امیدوار است که از این طریق بتواند سرمایه خود را تا ۱۰۰میلیون یورو افزایش دهد.

کار در بندر هامبورگ بیست و چهارساعته ادامه دارد. کالاهایی که از سراسر جهان به این بندر می‌رسند به وسیله خطوط‌آهن یا کامیون به دریافت‌کنندگانی می‌رسند که بعضا در سوئیس و یا روسیه حضور دارند.

در عصر جهانی‌گردانی، همواره کالاهای بیشتری میان ۵قاره جهان جا‌به‌جا می‌شوند.

بندر هامبورگ در این میان نقشی مهم دارد. یک پای مهم این بندر، از دید «هنری اتو»، کارشناس بنیاد اقتصادی هامبورگ، جمهوری خلق چین است. وی می‌گوید: «چین به یک غول تجاری تبدیل می‌شود. بندر هامبورگ از این امر سود زیادی می‌برد. با اینکه صادرات آلمان در آغاز سال جاری چندان خوب نبود، تخلیه و بارگیری در بندر هامبورگ ظرف هشت ماه نخست سال، ۱۵ و نیم‌درصد بیشتر شد. این رشد قدرتمند، حاصل رشد شرق آسیا است.»

بندر هامبورگ یکی از بزرگترین موسساتی است که ظرف سال‌های اخیر وارد بورس شده است.

۲۲‌میلیون سهم شرکت بندر و لجستیک هامبورگ در معرض فروش قرار گرفت. این ۳۰درصد سرمایه شرکت را تشکیل می‌دهد.

کارشناسان بورس وعده می‌دهند که ارزش سهام بندر هامبورگ به سرعت افزایش خواهد یافت.

این سهام باید حتی المقدور میان خریداران بیشتری توزیع شود؛ به همین دلیل ۱۰درصد آن‌ فقط به افراد حقیقی فروخته می‌شود.

در حال حاضر، بندر هامبورگ ۱۳۰هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است؛ اما اگر رشد فعلی در سال‌های آینده ادامه یابد، ده‌ها‌هزار فرصت شغلی تازه در این بندر به وجود خواهد آمد. برای پاسخ‌گویی به افزایش حجم تخلیه و بارگیری، بندر هامبورگ نیازمند گسترش و نوسازی است. هزینه این کار یک‌میلیارد یورو پیش‌بینی شده است و فروشندگان سهام امیدوارند از این طریق به آن دست یابند.

«کلاوس دیتر پترز»، رییس شرکت بندر و لجیستیک هامبورگ درباره تاثیر فروش سهام بر زیرساخت‌های اقتصادی هامبورگ می‌گوید: «به خواست مردم و مسوولان شهر، پول ناشی از فروش سهام باید در زیرساخت‌های مرتبط با بندر سرمایه‌گذاری شود. معنی ندارد که در آن‌سوی آب کانتینرهایی جا به جا شوند که نمی‌توانند در جاده‌ها و خطوط آهن جاری شوند.»

ورود بندرهامبورگ به بورس سهام را سنای این شهر تصویب کرد. اکثریت در این مجلس در اختیار حزب دموکرات مسیحی است. این تصمیم با مخالفت‌هایی نیز روبه‌رو بود. از جمله «میشائیل نویمن»، نامزد اصلی حزب سوسیال دموکرات خواستار جلوگیری از فروش سهام تا انتخابات ماه فوریه سال آینده شده بود. نویمن به عنوان دلیل مخالفت خود گفته بود: «در حال حاضر، بورس سهام دورانی پرنوسان را از سر می‌گذراند. شاخص سهام، هم در آمریکا و هم در اینجا به شدت سقوط کرده است. من فکر نمی‌کنم که ماه نوامبر زمان مناسبی برای ورود به بورس باشد. علاوه بر این، اکثریت شهروندان هامبورگ موافق فروش سهام نیستند.»

کارکنان شرکت بندر و لجستیک هامبورگ نیز در هفته‌های پیش علیه فروش قسمتی از شرکت ۱۲۰‌ساله خود به تظاهرات اعتراضی گسترده دست زدند. با این همه، سهام بندر، روز دوم نوامبر با قیمت ۵۹‌یورو به بورس عرضه شد.