قدرتمندترین فعالان اقتصادی زن

فورچون معرفی کرد:

قدرتمندترین زنان جهان در اقتصاد سال ۲۰۰۷

شادی آذری- نشریه معتبر فورچون طبق سنت دیرینه هر سال به معرفی قدرتمندترین زنان جهان در عرصه‌ فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازد. امسال بالاترین رتبه این فهرست را ایندرا‌نویی هندی‌الاصل رییس شرکت پپسی به خود اختصاص داده است.

واقعیت این است که فعالیت‌های اقتصادی فراز و نشیب‌ههای خاص خود را دارد و طبیعی است که در این جریان زنان نیز مستثنی نیستند. اما داستانی که فهرست جدید فورچون روایت می‌کند حاکی از دستاوردهای مهم زنانه در عرصه کسب و کار است. موفقیت‌ها و دستاوردهای زنانی که امسال در این فهرست مشاهده می‌شوند. از جمله ۱۳ تازه وارد این فهرست، نشان از موفقیت‌آمیزترین سال در عرصه‌ فعالیت‌های اقتصادی این زنان یعنی سال ۲۰۰۶ دارد.

به عنوان مثال شرکتی که ایندرا‌نویی ریاست آن را بر عهده دارد، در سال گذشته میلادی موفق شد ۱/۳۵میلیارد دلار درآمد کسب کند. سود عملیاتی این شرکت به ۴/۶میلیارد دلار و درآمد هر سهم آن به ۳دلار رسید. همه این ارقام افزایش بسیار خوبی را در سال گذشته نشان داده‌اند. خرید شرکت کویکر فودز در سال ۲۰۰۱ توسط پپسی که خانم نوی نقش کلیدی را در آن ایفا کرد، امروز به بار نشسته است و بر قدرت شرکت پپسی افزوده است. در سال ۲۰۰۶ درآمدهای این شرکت خریداری شده ۱۴درصد افزایش یافت و به ۱۳میلیارد دلار رسید. سود عملیاتی آن با ۲۱درصد افزایش به ۹/۱میلیارد دلار رسید و البته در ماه مه سال گذشته هم خانم نویی در سن ۵۰سالگی موفق شد عنوان مدیرکلی را نیز به پرونده کاری خود بیافزاید. نفر دوم این فهرست آنا مولکهی ۵۴ساله است که ریاست شرکت زیراکس را بر عهده دارد. زمینه فعالیت این شرکت تولید سخت‌افزارهای رایانه‌ای مثل چاپگر، فاکس و غیره است. به‌علاوه این شرکت در زمینه فناوری ارتباطات نیز فعالیت دارد. سال گذشته ارزش سهام این شرکت رشدی ۱۰درصدی را تجربه کرد انتظار می‌رود میزان فروش این شرکت در سال جاری به ۱۶میلیارد دلار برسد.

سومین زن قدرتمند جهان در عرصه فعالیت‌های اقتصادی مگ‌وایتمن نام دارد. او که رییس هیات‌مدیره شرکت اینترنتی ایی‌بی است، ۵۱سال سن دارد و مدیر بزرگ‌ترین شرکت‌های فروش اینترنتی جهان محسوب می‌شود. ارزش شرکت ایی‌بی بالغ بر ۶میلیارد دلار است. در سال گذشته ارزش سهام این شرکت ۴۵درصد افزایش نشان داده است. نفر چهارم، آنجلا برالی ۴۶ساله، رییس شرکت و لپینت است. این شرکت بزرگ‌ترین شرکتی است که یک زن در راس آن قرار گرفته است. درآمد این شرکت که در زمینه مراقبت‌های بهداشتی فعالیت می‌کند، پارسال به ۵۷میلیارد دلار رسید.

نفر پنجم، یعنی آرن رزنفلد ۵۴ساله، در راس شرکت کرافت خود قرار دارد. این شرکت بزرگ در زمینه تولید موادغذایی فعالیت می‌کند و پارسال درآمدی ۴/۳۴میلیارد دلاری را به خود اختصاص داد. نفر ششم پت وئرتز ۵۴ساله است. وی ریاست شرکت میدلند را برعهده دارد که در زمینه تولید پلاستیک و مواد شیمیایی فعال است. این شرکت نیز در سال ۲۰۰۶ شاهد رشد ۲۰درصدی درآمد خود بود و توانست درآمدهایش را به ۴۴میلیارد دلار برساند.

نفر هفتم سوزان آرنولد ۵۳ساله رییس شرکت پراکتر گمبل است که رشد درآمد ۴ تا ۶درصدی را شاهد بود. ارزش این شرکت ۷۶میلیارد دلار است. اوپرا ونیفری ۵۳ساله که یکی از مجریان معروف برنامه‌های تلویزیونی بود با تاسیس شرکت خود توانست به موفقیت‌های اقتصادی چشمگیری دست یابد. مجله‌ای که او منتشر می‌کند در سال ۲۰۰۶ شاهد افزایش ۱۴درصدی ارزش آگهی‌هایش بود. اوپرا رتبه هشتم فهرست را به خود اختصاص داده است. آندره جانگ ۴۹ساله رییس شرکت آون پروداکتس است که در جایگاه نهم جای گرفته است. شرکت او در حال کاهش مشاغل و محدود کردن تولید کالاهای کم‌سود خود است. ارزش سهام این شرکت لوازم آرایشی افزایش ۱۵درصدی را نشان داد. سارالی ۵۳ساله در سال مالی ۲۰۰۷ شاهد افزایش ۱/۷درصدی فروش خود بود. فروش شرکت سارالی به ۳/۱۲میلیارد دلار و درآمد عملیاتی آن با ۳۲درصد افزایش به ۵۵۶میلیون دلار رسید.