تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول با عنوان «چشم انداز اقتصاد منطقه‌ای خاورمیانه و آسیای مرکزی» حاکی است، شاخص‌های کلان اقتصادی ایران غیر از تورم عمدتا رشدی مثبت را در سال ۲۰۰۷ تجربه خواهند کرد و به طور کلی اقتصاد ایران در این سال حرکتی سازنده و رو به جلو خواهد داشت. رشد بخش نفتی و غیر‌نفتی

پیش‌بینی شده است تولید ناخالص داخلی ایران در سال‌جاری میلادی به ۱/۲۷۸‌میلیارد دلار برسد. تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۶ به ۴/۲۲۲‌میلیارد دلار رسیده بود.

رشد تولید ناخالص داخلی ایران نیز به ۶درصد خواهد رسید. این رقم در سال ۲۰۰۶ بالغ بر ۹/۴‌درصد برآورد شده بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، هر دو بخش نفتی و غیر‌نفتی ایران با افزایش رشد در سال ۲۰۰۷ در مقایسه با سال قبل از آن مواجه خواهند شد. در سال ۲۰۰۶ رشد بخش غیر‌نفتی ایران ۳/۵‌درصد و رشد بخش نفتی ۷/۱درصد بوده است. پیش‌بینی می‌شود رشد بخش غیر‌نفتی ایران در سال ۲۰۰۷ به ۵/۶‌درصد و رشد بخش نفتی نیز به رقم ۱/۲درصد برسد.

تولید نفت ایران نیز در سال ۲۰۰۷ با افزایشی معادل ۱۰۰‌هزار بشکه در روز مواجه خواهد شد و به ۲/۴‌میلیون بشکه در روز خواهد رسید. تولید نفت ایران در پایان سال ۲۰۰۶ به ۱/۴‌میلیون بشکه در روز رسیده بود. در عین حال صادرات نفت ایران در سال ۲۰۰۷ بدون تغییر نسبت به سال قبل از آن در سطح ۵/۲‌میلیون بشکه در روز باقی خواهد ماند.

نرخ تورم برای سال ۲۰۰۷ نیز در این گزارش ۵/۱۷‌درصد پیش‌بینی شده است. این رقم با پیش‌بینی گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی از نرخ تورم در ایران تفاوتی فاحش دارد‌. در گزارش مزبور پیش‌بینی شده است نرخ تورم در ایران به ۱۹‌درصد برسد.

نرخ تورم در سال ۲۰۰۶ بالغ بر ۹/۱۱‌درصد بوده است.

حجم نقدینگی نیز در سال ۲۰۰۷ نسبت به سال قبل رشد بیشتری خواهد داشت. حجم نقدینگی در سال ۲۰۰۶ در حدود ۱/۴۱‌درصد رشد داشت که پیش‌بینی شده است در سال ۲۰۰۷ نقدینگی در ایران افزایشی ۸/۴۸‌درصدی داشته باشد.

حجم صادرات کالا و خدمات در سال ۲۰۰۷ با افزایش محسوس نسبت به سال قبل از آن مواجه خواهد شد و به ۳/۹۴‌میلیارد دلار خواهد رسید. صادرات ایران در سال ۲۰۰۶ بالغ بر ۲/۸۴‌میلیارد دلار اعلام شده بود.

واردات نیز در سال ۲۰۰۷ افزایش خواهد یافت و به ۹/۷۳‌میلیارد دلار خواهد رسید. در سال قبل این رقم به ۸/۶۴‌میلیارد دلار رسیده بود.

تراز حساب‌های جاری ایران نیز ۴/۱۹‌میلیارد دلار در سال ۲۰۰۶ اعلام شده بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۲۰۰۷ به ۲۱‌میلیارد دلار برسد.

ذخایر ناخالص ارزی ایران نیز در سال ۲۰۰۷ با افزایش قابل توجه مواجه خواهد شد و به ۷۶ میلیارد دلار خواهد رسید. ذخایر ناخالص ارزی ایران در پایان سال ۲۰۰۶ بالغ بر ۹/۵۹‌میلیارد دلار اعلام شده بود.