با ۱۴۴ رای موافق در مجلس تصویب شد:
۲ فوریت طرح هزینه کرد افزایش قیمت گاز برای گازرسانی به روستاها
دو فوریت این طرح روز سهشنبه با ۱۴۴ رای موافق، ۲۱ رای مخالف و ۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
دنیایاقتصاد- نمایندگان مجلس با دو فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی، شرکت گاز موظف میشود اعتبار مربوط به افزایش ۲۰ ریالی قیمت فروش گاز سال ۸۶ را برای گازرسانی به روستاها هزینه کند.
دو فوریت این طرح روز سهشنبه با ۱۴۴ رای موافق، ۲۱ رای مخالف و ۵ رای ممتنع به تصویب رسید. در صورت تصویب نهایی این طرح شرکت ملی گاز ایران موظف میشود وجوه حاصل از اجرا بند «و» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور (افزایش۲۰ ریال به قیمت فروش گاز طبیعی) را به قیمت فروش گاز مندرج در جزء ۲ بند «ج» تبصره یک قانون مذکور اضافه کرده و به عنوان منابع سرمایهای در طرحهای گازرسانی به روستاها هزینه کند.
تصویب یک فوریت طرح گسترش فضای سبز
روز گذشته نمایندگان مجلس به یک فوریت طرحی رأی مثبت دادند که در صورت تصویب نهایی، لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب سوم خرداد ۱۳۵۹ شورای انقلاب، اصلاح و از انهدام باغها و فضاهای سبز شهری جلوگیری میشود.
حداد عادل، رییس مجلس در این باره گفت: این طرح اولین طرح شورای عالی استانها است که به مجلس تقدیم شده است.
مهدی چمران ـ رییس شورای شهر تهران ـ به عنوان طراح طرح دو فوریتی اصلاح قانون حفظ و گسترش فضاهای سبز، در دفاع از آن، اظهار کرد: این طرح درباره حفظ فضای سبز و باغها که از ضروریترین نیازهای حیات انسان است، ارائه میشود.
اعتراض نمایندگان به پاسخگو نبودن وزرا
«وزرا برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان به مجلس نمیآیند» این انتقادی بود که روز گذشته از سوی چند نماینده مجلس مطرح شد و تذکرات متعددی به هیاترییسه مجلس در این خصوص داده شد در جلسه روز گذشته ابتدا بایرام گلدی برمک، نماینده مینودشت با استناد به ماده ۱۹۳ آییننامه مبنیبر لزوم حضور وزرا برای پاسخ به سوال نمایندگان در کمیسیون ظرف یک هفته اشاره کرد و گفت: قریب به سه هفته از طرح سوال از وزیر ارتباطات در کمیسیون صنایع گذشته، اما وزیر هنوز برای پاسخگویی به سوال نیامده است.
نماینده مردم مینودشت و کلاله در خانه ملت در تذکر خود به هیاترییسه به استناد ماده ۱۹۳ آییننامه مبنی بر لزوم حضور وزیر در پاسخ به سوال نمایندگان در کمیسیون ظرف یک هفته، به حضور نیافتن وزیر ارتباطات در کمیسیون صنایع اشاره و خاطرنشان کرد: قریب به سه هفته از طرح سوال در کمیسیون گذشته و وزیر مربوطه هنوز در کمیسیون حضور نیافته است. حشمتا... فلاحتپیشه، نماینده اسلامآباد غرب نیز در تذکری به رییس مجلس گفت: شما میگویید وزرا به طور مرتب به مجلس میآیند، پس احتمالا مشکل از جانب وزرا نیست؛ از جانب مجلس، روسای کمیسیونها و هیاترییسه مجلس است. وی با اشاره به سوالی که به عنوان مثال در ۳۰/۵/۸۶ مطرح شده ولی هنوز وزیر مربوطه به کمیسیون نیامده است، افزود: اگر واقعا مشکل وزرا نیستند پس مشکل مجلس است؟
فلاحتپیشه تاکید کرد: ما تا آخرین روزی که نماینده هستیم باید وظیفه نمایندگی را اجرا کنیم.
اما حدادعادل، توضیح قبلی خود در پاسخ به برمک، نماینده مینودشت را کافی دانست. اکبر اعلمی، نماینده تبریز نیز در صحن مجلس در تذکری به استناد ماده ۱۹۴ آییننامه و اصل ۸۸ قانون اساسی، با بیان اینکه تعادل و توازن نظام در گرو ایجاد تعادل و توازن میان قوای سهگانه است، به مشخص شدن وظایف و اختیارات هر یک از قوا در قانون اساسی اشاره کرد و افزود: برای اینکه مجلس بتواند به وظایف قانونی خود عمل کند ابزارهایی پیشبینی و تعبیه شده است، و یکی از مهمترین ابزار اعمال نظارت و اقتدار مجلس، سوال است. نماینده تبریز در مجلس معتقد است که متاسفانه به دلیل تاخیرهایی که صورت گرفته، طرح سوال نمایندگان حکم نوشدارو پس از مرگ سهراب را پیدا کرده است.
وی از رییس مجلس خواست که قول خود و درخواست ۱۵۶ نماینده از رییس مجلس مبنی بر اینکه مجلس یک هفته به وظیفه نظارتی و یک هفته به وظیفه نظارتی تقنینی خود عمل کند، را مدنظر قرار داده تا مجلس در بعد نظارتی، بیش از این، تضعیف نشود. نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: شما در گذشته قولی دادید که بعد از رسیدگی به لایحه اصل ۴۴، به شیوه ۵، ۶ ماه گذشته که هر هفته سه - چهار سوال را در دستور قرار میدادید مجددا همان روش را تکرار کنید. اما متاسفانه شاهدیم که با وجود اتمام رسیدگی به لایحه اصل ۴۴، هفتهای فقط یک سوال در دستور داریم.
رییس مجلس در پاسخ به اعلمی اظهار کرد: همانطور که بارها گفتهام، سوال را حق نماینده و پاسخ به سوال را وظیفه وزرا میدانم و این نص آییننامه و قانون مجلس است، بنده نیز تلاش میکنم که به این وظیفه نظارتی عمل شود.
ارسال نظر