۲۱۰ نماینده مجلس در نامه به رییس جمهوری خواستار شدند
بودجه فرهنگی ۱۰ درصد افزایش یابد
دنیای اقتصاد - ۲۱۰نماینده مجلس در نامهای به رییسجمهوری خواستار ارتقای سهم بودجه فصل فرهنگ و هنر به حداقل ۱۰درصد بودجه عمومی شدند. نمایندگان در نامه خود خطاب به احمدینژاد عنوان کردند: کمتوجهی به مقوله فرهنگ در سالهای پس از پیروزی انقلاب به دلیل بهکارگیری امکانات و اعتبارات کشور در رابطه با جنگ تحمیلی، سازندگی خرابیهای ناشی از جنگ و اولویت قائل شدن برای عمران و آبادانی و توسعه سیاسی باعث توسعهای نامتوازن و تکبعدی در کشور شده است به گونهای که مقام معظم رهبری در دیدار هیات دولت با معظم له فرمودند که «از بخش فرهنگ رفع مظلومیت کنید، بخش فرهنگ انصافا بخش مظلومی است، مساله فرهنگ را دست کم نگیرید، بسیاری از مشکلات جامعه ما با فرهنگسازی حل میشود، توجه کنید که امروز عمده قوای دشمنان در جبهه فرهنگی کار میکند، این جنگهای روانی، این فعالیتهای فرهنگی، این بودجههای پنهان و آشکار که برای منحرف کردن ذهنها میگذارند مربوط به مساله فرهنگ است، فرهنگ را دست کم نگیرید.» در ادامه نامه آمده است در گذشته نیز مقام معظم رهبری مکررا جامعه را به خطر تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و تشکیل ناتوی فرهنگی هشدار دادهاند، ما نمایندگان مجلس ضمن تشکر و قدردانی از تلاشهای ارزشمندانه و مجدانه دولت خدمتگزار در زمینه ایجاد عدالت و حل مشکلات کشور ضرورت رفع مظلومیت از بخش فرهنگ را اعلام داشته و خواستار اهتمام ویژه به توسعه فرهنگی و ارتقای سهم بودجه فصل فرهنگی و هنر به حداقل ۱۰درصد بودجه عمومی و اقدام جدی در این زمینه هستیم. نمایندگان در ادامه نامه به رییسجمهوری تصریح کردهاند: با تشکر از اقدامی که در جهت تشکیل شورای عالی تدوین برنامه پنجم توسعه مبذول داشتهاید، پیشنهاد میکنیم با افزودن نمایندگانی از حوزه فرهنگ کشور نظر دبیر شورای انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس ترتیبی اتخاذ کنید تا به این بخش در تدوین برنامه توجه لازم مبذول شود.»
مظلومیت فرهنگ و بیتوجهی به برنامه چهارم
از سوی دیگر، عباسعلی اختری، رییس کمیسیون فرهنگی روز گذشته در نطق پیش از دستور خود، خطاب به رییس جمهوری، گفت: کاری مهم و اساسی در طول دو سال اخیر همچون چند دوره دولتهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته و آن مهم مساله فرهنگ اسلام و به مرحله پذیرش و عمل رساندن آن است تا جایی که مقام معظم رهبری از سالها پیش هشدار دادهاند، تهاجم فرهنگی تشدید شده و اخیرا فرمودهاند که مسوولان باید مظلومیت را از بخش فرهنگ بردارند.
وی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس و رییسجمهوری، افزود: نگاهی به عناوین کلی و جزیی قانون برنامه چهارم توسعه در زمینه فرهنگی و هنری و بیتوجهی به اجرا و عملکرد آن، دلیلی روشن و گویا بر مظلومیت فرهنگ در نظام اجرایی کشور است.
وی یادآور شد: کمیسیون آموزش و تحقیقات و دولت آیا نسبت به ایجاد آگاهی کافی در مورد تاریخ ایران، فرهنگ، تمدن و هنر ایرانی و اسلامی و اهتمام جدی به زبان فارسی در کتب درسی آموزش و پرورش و دانشگاهها نظارت کردهاند؟
اختری یادآور شد: اگر جواب آری است، چرا از درون دانشگاهها شاهد حرکتهایی مانند شبیخون فرهنگی هستیم و چرا در گزارشها میخوانیم که با امکانات دولتی دو هزار کلاسی که به نام برخی از دروس هنر تشکیل میشود، بیقیدی و بیاعتقادی را رواج میدهند و از آن ترویج کرده و حمایت میکنند؟
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: تساهل و تسامح در اردوگاههای مختلف چرا باید ملاحظه شود و در وسایل نقلیه که میتواند همگی در خدمت تبلیغ صحیح و ترویج فرهنگ اسلامی باشد، در خدمت ابتذال قرار گرفته است. وی اخطار کرد: اعتقاد به جادوگری و رمالی در بخش ورزش نیز نفوذ کرده و قدرت شیطان و اینکه قدرت شیطان بیش از وسوسه است در فیلم اغما به نمایش گذاشته میشود.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، در پایان از رییسجمهور تقاضا کرد در تنظیم بودجه در مورد بودجه بخش فرهنگ توجه لازم را مبذول داشته و کمیسیون فرهنگی و علاقهمندان به فرهنگ انتظار دارند که رییس جمهوری بودجه این بخش را تا ۱۰درصد بودجه عمومی کشور ارتقاء دهند. روز گذشته همچنین غلامعلی حداد عادل، رییس مجلس به کمیسیون فرهنگی رفت و در نشست «بررسی راهکارهای رفع مظلومیت از بخش فرهنگی» حاضر شد.
ارسال نظر