آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در راس هیات بلندپایه‌ای متشکل از روسای اقتصادی و علمی و نیز نمایندگان رسانه‌ها از هند دیدن می‌کند. نخست قرار بود این دیدار غیررسمی باشد، اما دولت هند آن را به سطح یک دیدار رسمی ارتقا داد. سفر مرکل به شهرهای دهلی نو و بمبئی، نشانه‌ای از آن است که دولت هند قصد دارد مناسبات خود را با آلمان گسترش دهد. صدراعظم آلمان نیز به این خواست دولت هند پاسخ مثبت داد.

کیسینگر، صدراعظم اسبق آلمان در اواخر دهه شصت میلادی گفته بود که سیاست آسیایی آلمان در دهه‌های آتی باید معطوف به چین، چین و باز هم چین باشد. اما آنگلا مرکل صدراعظم کنونی آلمان در آستانه سفر خود به هند (از ۲۹ اکتبر تا یکم نوامبر) معتقد است که «هدف کانونی ما سال‌ها فقط عمدتا معطوف به چین بود. من فکر می‌کنم که ما به عنوان اروپایی، در کشوری مانند هند نیز از همه شانس‌ها برخورداریم. ما فقط باید خود را متعهد سازیم و نسبتا سریع عمل کنیم».

مرکل این سخنان را در یک کنفرانس بزرگ آسیایی فراکسیون حزب خود در پارلمان آلمان بر زبان آورد. سازمانده این کنفرانس اکهارد فون کلدن، سخنگوی خارجی فراکسیون احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی و شخصیت مورد اعتماد مرکل بود. کلدن در این رابطه از یک جهت‌گیری تازه دوجانبه سخن می‌گوید و معتقد است: «سیاست آسیایی آلمان در سال‌های گذشته، به‌ویژه تحت دولت ائتلافی سرخ و سبز، به شدت روی مسائل اقتصادی و کشور چین متمرکز بود. هر دو سیاست نادرست نیست، اما اکنون لازم است که دیگر کشورها را بیشتردر نقطه کانونی سیاست آسیایی خود قرار دهیم. هند به عنوان بزرگ‌ترین دموکراسی جهان و کشوری با آمار رشد خیره‌کننده که در پی همکاری و مشارکت با آلمان است، در زمره این کشورها است».

این نخستین دیدار آنگلا مرکل از هند است. مان‌موهان سینگ، نخست‌وزیر هند، تا کنون دوبار برای دیدن مرکل به آلمان رفته است: یک بار در تابستان امسال در جریان دیدار سران ۸کشور صنعتی موسوم به گروه ۸ در هایلیگندام آلمان که به عنوان میهمان شرکت داشت و بار دیگر سال پیش در جریان دیدار از نمایشگاه هانوفر.از آن زمان به بعد، بازرگانی میان دو کشور رشدی جهش‌وار داشته است. با این حال، هند در میان شرکای تجارت خارجی آلمان در جایگاه بیست و نهم قرار داد.

چشم‌انداز اقتصادی هند روشن و این کشور از رشد شتابنده‌ای برخوردار است. اگر رشد اقتصادی هند به صورت کنونی ثابت هم بماند، این کشور در ۱۰سال آینده، به پنجمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان و تا نیمه این سده به دومین قدرت بزرگ اقتصادی جهان پس از چین تبدیل خواهد شد.

آنگلا مرکل معتقد است که نباید این چشم‌انداز را به عنوان تهدید دید. در هایلیگندام نیز توافق شد که کشورهایی مانند هند نیرومندتر در سیاست جهانی دخالت داده شوند.

احتمالا همین امر یکی از مهم‌ترین موضوعات سیاسی مورد گفت‌وگو میان آلمان و هند خواهد بود.

اما افزون بر آن موضوعات زیاد دیگری برای گفت‌وگو وجود خواهد داشت. از مسائل زیست‌محیطی گرفته تا تضمین انرژی، این‌ها حوزه‌هایی است که آلمان و هند می‌خواهند همکاری بیشتری در آن‌‌ها داشته باشند.