دانش‌جعفری: هرگونه حرکت علیه ایران

اقتصاد جهانی را بی‌ثبات می‌کند

داوود دانش جعفری، وزیر اقتصاد طی کنفرانسی خبری در واشنگتن با اشاره به تاثیر اندک تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داد: هرگونه حرکت علیه ایران اقتصاد جهانی را بی‌ثبات می‌کند. به گفته وی، ایران همواره برنده این کشمکش بوده است. دانش‌جعفری در کنفرانسی خبری در واشنگتن اعلام کرد:

هرگونه حرکت علیه ایران اقتصاد جهان را بی‌ثبات می‌کند

وزیر امور اقتصادی و دارایی طی کنفرانسی خبری در واشنگتن با اشاره به تاثیر اندک تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داد، هرگونه حرکت علیه ایران اقتصاد جهانی را بی‌ثبات می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پرس‌تی‌وی‌، وزیر اقتصاد ایران با شرکت در یک کنفرانس خبری پس از نشست مشترک صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که در واشنگتن برگزار شد، گفت: ایران معتقد است باید سهم کشورهای ثروتمندی که از منافع فوق‌العاده در صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی بهره می‌برند کاهش یابد. وی با اشاره به تاثیر اندک تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: توطئه‌های آمریکا تاثیر اندکی بر اقتصاد ایران داشته است و هرگونه حرکت علیه ایران اقتصاد جهانی را بی‌ثبات می‌کند.به گفته وی، هر زمانی که شکاف میان آمریکا و ایران بیشتر می‌شود دولت آمریکا تبلیغات بیشتری را علیه ایران به راه می‌اندازد و این امر بازار جهانی نفت را به بی‌ثباتی می‌کشاند.وی افزود: ایران همواره برنده این کشمکش بوده است.وی همچنین رشد اقتصادی ایران در سال ۸۵ را معادل ۶‌درصد اعلام کرد که در منطقه خاورمیانه بالاترین رقم محسوب می‌شود.

دانش‌جعفری درباره معضل بیکاری در کشور گفت: برنامه ایجاد اشتغال یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت نهم است و ما در دو سال گذشته حدود ۲۳هزار میلیارد تومان برای حل معضل بیکاری اختصاص داده‌ایم که نتیجه آن ایجاد یک‌میلیون و ۹۵۰‌هزار فرصت شغلی برای کشور بوده است، اما با وجود این اقدامات هنوز مشکل بیکاری رفع نشده و دولت سیاست‌های ایجاد اشتغال را همچنان دنبال خواهد کرد.

دانش‌جعفری در مورد سیاست‌های دولت در کنترل تورم و نقدینگی کشور گفت: فعال کردن بورس و افزایش فعالیت‌های اقتصادی بنگاه‌های خصوصی و دولتی به ویژه در بخش مسکن و کنترل مصرف تسهیلات از جانب شرکت‌های دولتی از سیاست‌های دولت در کنترل نقدینگی در کشور است.

وی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی براینکه آمارهای اقتصادی دولت غیر‌واقعی هستند، گفت‌: اعتراض‌کنندگان به این آمارها خودشان نیز می‌دانند که ساختارهای آماری به گونه‌ای است که امکان دخل و تصرف در آنها وجود ندارد و به نظر می‌رسد این اظهارات بیشتر رنگ و بوی سیاسی دارد تا بیان حقیقت.

مفاد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

دولت آمریکا روز پنج‌شنبه با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به پیگیری سلاح‌های غیرقانونی هسته‌ای و صدور تروریسم تحریم‌های یکجانبه‌ جدیدی علیه تهران اعمال کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری فرانسه خلاصه‌ای از تحریم‌‌هایی که علیه نهادهای نظامی، افراد و بانک‌های ایرانی اعمال شده را آورده است.

بر این اساس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان گسترش دهنده تسلیحات کشتار جمعی به خصوص موشک‌های بالستیکی شناخته شد که قابلیت حمل کلاهک‌های کشتار جمعی را دارا هستند.

همچنین ۹ شرکت از شرکت‌های تحت کنترل سپاه پاسداران که در یک سری از صنایع فعالیت دارند که شامل صنعت نفت، عمران و حمل و نقل هستند، تحریم می‌شوند. نام این شرکت‌ها عبارت است از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، شرکت کیش اورینتال، شرکت غروب نوح، شرکت مهندسی مشاور ساحل، شرکت غروب کربلا، شرکت مهندسی سپاسد، شرکت عمران ساحل، شرکت حراء، قرارگاه سازندگی قائم. شش نفر از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله سردار حسین سلیمی فرمانده نیروی هوایی نیز مشمول این تحریم‌ها هستند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه نیروهای قدس از سوی دولت آمریکا به ارایه کمک‌های مادی به طالبان در افغانستان، حزب‌ا... لبنان و گروه‌های فلسطینی از جمله حماس متهم شده‌اند. علاوه بر این بنا بر عقیده دولت آمریکا نیروهای قدس حمایت‌های خود را به شکل آموزش ساخت سلاح، ارایه کمک‌ مالی و راهنمایی به گروه‌های منتخب شیعه در عراق برای حمله و هدف قراردادن نیروهای ائتلاف و نیروهای عراقی و مردم بی‌گناه ارایه می‌کنند. سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس نیز یکی از شش نفر از فرماندهانی است که در زمره این فهرست قرار گرفته است.

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز به ادعای دولت آمریکا نظارت بر سازمان‌های صنایع دفاعی را برعهده دارد و این سازمان‌ها بنا بر قطعنامه شورای امنیت سازمان‌ ملل مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

این وزارتخانه نظارت بر سازمان صنایع هوافضا را برعهده دارد و این سازمان مهم‌ترین نهاد ناظر بر برنامه موشک‌های بالستیک ایران است و پیش از این در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته است. سه نفر از فرماندهان ارشد سازمان صنایع هوافضا نیز شامل تحریم‌های آمریکا شدند که از جمله آنها احمد وحید دستجردی رییس این سازمان است.

تحریم‌های آمریکا شامل سه بانک دولتی ایرانی نیز شده است. بانک‌ ملی جمهوری اسلامی ایران که بزرگ‌ترین بانک ایران است، متهم به ارایه خدمات مالی برای برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران و برخی از فعالیت‌هایی است که از سوی سازمان ملل در زمره فعالیت‌های ممنوعه اعلام شده است. براساس این گزارش، پس از آن که بانک سپه از سوی واشنگتن و سازمان ملل به خاطر تسهیل در برنامه موشکی و هسته‌ای ایران تحریم شد، بانک ملی مبادلات بانک سپه را برعهده گرفت و تلاش کرد که مدارک را پنهان کند.

بنا بر سند ارایه شده از سوی آمریکا، بانک ملی که بیشترین فعالیت‌های آن در کشورهای حاشیه خلیج فارس است همچنین دارای شعبه‌هایی در بغداد،‌ هنگ‌کنگ، هامبورگ، پاریس و نمایندگی‌هایی در لندن، کابل و مسکو است.

همچنین بانک ملت که متهم به تسهیل در مبادلات مربوط به سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت انرژی نوین است و شعبات این بانک در ارمنستان، انگلیس، آفریقای جنوبی و ترکیه در فهرست آمریکا قرار گرفته است.

بانک صادرات نیز که به ارایه کمک‌های مالی به گروه‌هایی که تندرو خوانده شده‌اند، همچون حزب‌ا...، حماس، جهاد اسلامی فلسطین و جبهه خلق برای آزادی فلسطین‌ متهم است تحت تحریم قرار گرفته است. بانک صادرات علاوه بر کشورهای حوزه خلیج فارس و لبنان دارای شعبه‌ها و نمایندگی‌هایی در آتن، هنگ‌کنگ، فرانکفورت، هامبورگ،‌ لندن، مسکو، پاریس و عشق‌آباد است.