آمریکا مشتاق ازسرگیری مذاکرات با ایران است
ژنرال پترائوس به شبکه خبری بیبیسی گفت که پایین آمدن سطح خشونتها در عراق ادامه داشته، و یک دلیل آن این است که حملات گروههایی که به ادعای وی از سوی ایران حمایت میشوند، کاهش داشته است.
دنیای اقتصاد- ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده ارتش آمریکا در عراق، گفت: آمریکا مشتاق است گفتگوهایش با ایران را درباره عراق از سر بگیرد.
ژنرال پترائوس به شبکه خبری بیبیسی گفت که پایین آمدن سطح خشونتها در عراق ادامه داشته، و یک دلیل آن این است که حملات گروههایی که به ادعای وی از سوی ایران حمایت میشوند، کاهش داشته است. به گفته فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، واشنگتن میخواهد ببیند مذاکرات مستقیم بیشتر در فضای آرام چه دستاوردهای دیگری میتواند برای آمریکا داشته باشد.
ایران و آمریکا تا به حال سه دور در ماههای مه، ژوئیه و اوت (خرداد، تیر و مرداد) در بغداد و درباره عراق با یکدیگر مذاکره داشتهاند.
محتوای کامل این مذاکرات منتشر نشد؛ اما از گفتههای طرفین به نظر میرسید بیشتر زمان مذاکرات به انتقاد دو طرف از یکدیگر گذشته است. پترائوس حدود دو هفته پیش در اظهارنظری که ضربهای به روند مذاکرات به نظر میآمد، اعلام کرد حسین کاظمیقمی، سفیر ایران در بغداد و نماینده ایران در مذاکره با آمریکا، عضو نیروی سپاه قدس است.
در پی این قبیل اظهارات آمریکاییها، وقتی از محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره ادامه گفتوگوهای آمریکا پرسیده شد، وی گفت که ایران اشتیاقی به ادامه این مذاکرات نشان نمیدهد و گفت: ما نیازی به گفتوگوهای ظاهری نمیبینیم. آنچه که عراق امروز نیازمند آن است، تغییر رویکرد و رفتار آمریکا در زمینه وضعیت داخلی عراق است.
اما این تنها پترائوس، عالیترین مقام نظامی آمریکا در عراق نیست که اشتیاق واشنگتن برای ازسرگیری مذاکرات با تهران را به نمایش میگذارد. دو روز پس از اظهارنظر سرد حسینی درباره ادامه گفتوگوها، نماینده سیاسی آمریکا در عراق نیز نشان داد که خواهان ازسرگیری مذاکرات است.
سفیر آمریکا در بغداد با اشاره به نقش مثبت ایران در عراق، خواستار افزایش این نقش شد و تاکید کرد که عراق امروز نیازمند کمک همسایگان خود است.
رایان کروکر سهشنبه در گفتوگو با روزنامه الحیات چاپ لندن اظهار کرد: ما در دوره اخیر مواضع مثبتی را از طرف ایران احساس کردهایم و معتقدیم که تصمیم مقتدی صدر برای تعلیق فعالیتهای جیش المهدی در نتیجه اعمال فشارهای ایران بوده است و این موضعی مثبت به شمار میرود.
وی افزود: امیدواریم که ایران نقش مثبت بیشتری ایفا کند؛ زیرا این موضوع به سود ایران است که دومین قربانی رژیم صدام بعد از خود ملت عراق به شمار میرود و برقراری ثبات و گسترش دموکراسی دراین کشور به نفع تهران است.
کروکر در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا برای کاستن از فشارها بر کشورهای منطقه درخصوص پروندههای حل نشده نظیر مساله هستهای ایران، مسائل لبنان و پیشبرد دموکراسی تلاش خواهد کرد، گفت: پروندهها و مسائل منطقه با یکدیگر در ارتباط هستند و از این مساله استفاده خواهیم کرد.
با این حال، یک مقام عالیرتبه آمریکایی گزارش داد: از آنجا که گفتوگوهای گذشته مقامات آمریکایی با مقامات ایرانی نتایجی به دنبال نداشت، آمریکا در زمینه برگزاری گفتوگوهای بیشتر با ایران پیرامون بهبود امنیت عراق تردید دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، دیوید ساترفیلد، مشاور ارشد کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا در امور عراق با تکرار اتهامات غرب مبنی بر دخالت ایران در بیثباتیهای عراق گفت: شاهد تغییر چشمگیری در رفتار ایران و عراق که بتواند نتیجه گفتوگوهای دوجانبهای که تاکنون انجام شده است محسوب شود، نبودهایم و این برای آمریکا مایه نگرانی است.
وی در ادامه گفت که آمریکا با صراحت به مقامات ایرانی گفته است که گفتوگوهای گذشته نتیجهای به دنبال نداشتهاند.
ساترفیلد نسبت به اینکه این گفتوگوها ممکن است در آینده نزدیک از سر گرفته شود، ابراز تردید کرد.
ارسال نظر