بهتر بود این اتفاق نمی‌افتاد

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، در آستانه چهارمین دور مذاکرات ایران و کشورهای۱+۵ و درحالی که صندلی مدیریت پرونده هسته‌ای به سعید جلیلی سپرده شده است بر لزوم قدردانی از عملکرد لاریجانی در دو سال‌ونیم گذشته تاکید کرد و به ایسنا گفت: باید از کارهای آقای لاریجانی در جایگاه حساس دبیری شورای عالی امنیت ملی قدردانی کنیم، همان‌طور که از کارهای روحانی باید قدردانی کنیم. علی‌اکبر ولایتی با اشاره به استعفای علی لاریجانی در تایید اینکه بهتر بود در فضای منفی موجود بین‌المللی علیه ایران، مسوولان با کمی‌«خویشتنداری» به مسیر حاکم بر پرونده هسته‌‌ای ادامه می‌دادند و مشکلات را در بین خود حل می‌کردند، گفت: اگر این اتفاق نمی‌افتاد، حتما بهتر بود. در شرایط حساس و مهمی‌که پرونده‌ هسته‌‌ای مطرح است، بهتر بود که این نوع تحولات مهم اتفاق نیفتد و یا حتی‌الامکان از آن جلوگیری می‌شد.

وی با اشاره به اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر این که این استعفا به دلایل شخصی بوده است، تصریح کرد: این خیلی مساله را روشن نمی‌کند، بنابراین قضاوت در این خصوص آسان نیست.

ولایتی در خصوص این که برخی به اختلاف‌نظر لاریجانی و رییس‌جمهوری بر سر مسائل خزر و اجلاس اخیر سران کشورهای حاشیه دریای خزر اشاره می‌کنند، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم، نشنیدم که اختلاف‌ بر سر دریای خزر باعث استعفای لاریجانی شده باشد، بلکه بالعکس دراین‌باره اتفاق‌نظر در کشور وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این که دولت همکاران خود را می‌تواند تعیین کند و این حق یک دولت است، ادامه داد: اما این به معنی آن نیست که ما از کارهای لاریجانی درجایگاه حساس دبیری شورای‌عالی امنیت ملی قدردانی نکنیم، همانطور که از کارهای دکتر روحانی باید قدردانی کنیم. بنده شاهد بودم که ایشان (روحانی) در آن دوران زحمات زیادی کشیدند. ایشان در هر دوره سیاست‌های نظام را اجرا می‌کردند. این طور نبود که روحانی سر خود سیاستی را اعمال کند، به فرض هم‌زمانی مسوولی پیدا شود که خلاف سیاست‌های نظام عمل کند، مگر چقدر می‌تواند روش خود را ادامه دهد؟

وی در پاسخ به این پرسش که آیا لاریجانی از آینده نگرانی خاصی داشته‌ است، گفت: باید در این‌باره با خود دکتر لاریجانی صحبت کرد تا ببینیم مساله چه بوده است.

نظر اصول‌گرایان به لاریجانی مثبت است

صادق محصولی، مشاور رییس‌جمهوری که در حاشیه مراسم بدرقه دکتر احمد‌ی‌نژاد برای سفر به ارمنستان با خبرنگار ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه گفته می‌شود یکی از دلایل استعفای لاریجانی این است که وی در زمینه فکری به اصول‌گرایان در جریان انتخابات مجلس هشتم کمک کند، گفت: من نیز چنین چیزی را شنیده‌ام، ولی شما باید در مورد این مساله از خود آقای لاریجانی سوال کنید.

محصولی گفت: بالاخره ایشان عضو جبهه اصول‌گرایان و جزء دوستانی هستند که اغلب اصول‌گرایان به ایشان نظر مثبت و خوبی دارند، ولی اینکه در انتخابات شرکت خواهند کرد یا نه را باید از خودشان بپرسید.

حمایت ۱۸۰ نماینده مجلس از عملکرد لاریجانی

بیش از ۱۸۰ نماینده مجلس با تهیه طوماری از زحمات و تلاش‌های علی لاریجانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی تقدیر و تشکر کردند.

نمایندگان مجلس در این طومار ضمن یادآوری سوابق درخشان علی لاریجانی در قبل و بعد از انقلاب، بر توانایی‌ها و قابلیت‌های ایشان در عرصه‌های مختلف نظام به خصوص تلاش‌های ارزنده وی در سال‌های اخیر در خصوص پرونده هسته‌ای تاکید کردند.

همچنین در این نامه عمده توفیقات پرونده هسته‌ای ناشی از تدابیر رهبری بعنوان طراح و معمار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ذکر و بر نقش هنرمندانه لاریجانی در پیشبرد این سیاست‌ها اشاره شده است.

نمایندگان در این نامه تاکید کردند که روند پرونده هسته‌ای باید همچون گذشته یک روال منطقی را داشته باشد.

این نامه از روز یکشنبه این هفته در مجلس در حال تهیه جمع‌آوری امضاست که تاکنون ۱۸۳ نماینده آن را امضا کرده‌اند.

قرار است پس از جمع‌آوری امضاهای دیگر نمایندگان، این نامه در صحن علنی مجلس قرائت شود.

التهابات ناشی از استعفای لاریجانی مدیریت شود

رضا طلایی‌نیک با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات ایران و اروپا، گفت: باید التهابات ناشی از استعفای لاریجانی در پرونده هسته‌ای را به بهترین شکل مدیریت کرد.

رضا طلایی‌نیک، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، درباره آغاز دور مذاکرات جدید ایران و اروپا بعد از تغییر دبیرشورای عالی امنیت ملی، گفت‌: به‌رغم مثبت شدن فضای سیاسی در پرونده هسته‌ای، احتمال ایجاد تنش‌ها و چالش‌های جدید در پرونده هسته‌ای وجود دارد.

وی افزود: مذاکرات آتی ایران و اروپا از حساسیت بالایی برخوردار است و به‌رغم افزایش همکاری‌ها از سوی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌و تاثیر افزایش قیمت نفت، تهدیدها علیه کشور افزایش یافته است و با چالش‌های مستقیم و غیرمستقیمی‌در این خصوص مواجه هستیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی‌تصریح کرد: در شرایط فعلی، پدیده‌هایی از قبیل «طرح سپر موشکی آمریکا» و معادلات منطقه‌ای بر فضای پرونده هسته‌ای تاثیر می‌گذارد، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که نباید از مسیر تعادل و راهبرد «ایستادگی منطقی» خارج شد.

ارزیابی جامعه مهندسین از عملکرد لاریجانی

مسوول روابط عمومی جامعه اسلامی مهندسین گفت: در جلسه اخیر جامعه اسلامی مهندسین، درباره استعفای علی لاریجانی موضع‌گیری رسمی شد.

امیرمقدم گفت: شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین درباره استعفای علی لاریجانی از دبیری شورای امنیت ملی رسما موضع‌گیری کرد و لاریجانی را فردی فیلسوف، دانشمند، تیزهوش، مدیر، مدبر و دیپلماتی موفق دانست که در همه عرصه‌ها و خصوصا در مقام دبیر شورای امنیت ملی کارنامه قابل‌تقدیری داشتند.

مقدم ادامه داد: در عین حال پذیرش استعفای دبیر شورای امنیت ملی از سوی رییس‌جمهوری جزء اختیارات و حقوق ایشان است و شواری مرکزی جامعه اسلامی مهندسین امیدوار است لاریجانی در سنگرهای دیگر هم موفق باشد.

مذاکره رایس و میلی‌بند

یک روزنامه انگلیسی نوشت: وزرای خارجه انگلیس و آمریکا قرار است درباره استعفای علی لاریجانی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران گفت‌وگو کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه ایندیپندنت، سخنگوی وزارت خارجه انگلیس روز گذشته گفت: دیوید میلی‌بند قرار است درباره اثرات ناشی از جایگزینی سعید جلیلی به جای علی لاریجانی و گام‌های بعدی درباره ایران با کاندولیزا‌رایس، همتای آمریکاییش در واشنگتن صحبت کند.

به ادعای این روزنامه، استعفای غیرمنتظره مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران سایه‌ای از تردید را بر همکاری آینده این کشور با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انداخته است.

این در حالی است که ایران روز گذشته اعلام کرد سیاست تهران در مذاکرات با غرب درباره مساله هسته‌ای‌اش تغییر نخواهد کرد. بنا‌بر این گزارش، جلیلی نسبت به لاریجانی ارتباط نزدیک‌تری با محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، تهران برای اطمینان بیشتر به غرب درباره عدم تغییر سیاست مذاکره‌هایش همچنین اعلام کرده که مذاکرات بین خاویر سولانا، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و علی لاریجانی که قرار است امروز در رم برگزار شود، به قوت خود باقی است.

اروپایی‌ها اعلام کرده‌اند بسته‌ای از مشوق‌های اقتصادی و فنی را در صورتی که تهران با تعلیق برنامه غنی‌سازی اورانیوم موافقت کنند، ارائه خواهند کرد اما ایران اعلام کرده هرگز این برنامه را به حال تعلیق درنمی‌‌آورد.