دنیای اقتصاد- روند موضع گیری‌ها و نامه نگاری‌های عضو بلندپایه موتلفه درباره ماجراهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ از یک سو و واکنش‌ها به اظهارات کم سابقه او از سوی دیگر همچنان ادامه دارد. حبیب‌الله عسگراولادی که پیش از این در چند نوبت راجع به «فتنه‌گر» شمردن میرحسین موسوی و مهدی کروبی انتقاد کرده، آنها را «برادر خود» دانسته و تاکید کرده بود: «آنها فتنه ساز نبودند، بلکه در فتنه گرفتار شدند»، در تازه‌ترین اقدام خود با ارسال نامه‌ای به سیداحمد خاتمی، نکاتی را درباره سخنرانی وی در نمازجمعه اخیر تهران یادآور شد. نماز جمعه ای که سید احمد خاتمی در آن از «تبدیل شدن تطهیر فتنه گران به یک جریان»، «احساس خطر» کرده بود. حبیب‌الله عسگراولادی، اما در نامه خود خطاب به سید احمد خاتمی نوشت: خطبای محترم نماز جمعه در مدت باقیمانده تا انتخابات برای شرکت در جشن ملی می‌توانند به دور از برخورد تند با کسانی که خطا کردند، با دید رافت، هدایت و رحمت برخورد کنند.

امام جمعه موقت تهران، اما در پاسخی مکتوب به نامه عسگراولادی، ضمن اشاره به سوابق انقلابی حبیب‌الله عسگراولادی بار دیگر تاکید کرد: «آقای موسوی و کروبی را از سران فتنه دانستم و معتقدم آنان باید پاسخگوی حوادث پس از خرداد ۸۸ باشند.»

نامه حبیب‌الله عسگراولادی

به گزارش ایسنا، در نامه حبیب‌الله عسگراولادی خطاب به سیداحمد خاتمی که در روز ۳۰ دی ماه نوشته شده، آمده است: استنباط بنده این است که عده‌ای دارند کوشش می‌کنند که انتخابات ریاست‌جمهوری آینده را به میدان جنگ و مقدمه فتنه‌ها و انحراف‌های جدید تبدیل و به جای رقابت سالم، انتخابات را به تنازع و جنگ منحرف‌ کنند. صداهای بیگانه و عوامل آنها در لغزاندن گسل‌ها و ایجاد گسل‌های تازه اجتماعی و سیاسی بالاخص اقتصادی و فرهنگی از همه امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در ادامه خصومت‌های خود با نظام اسلامی مشغول هستند.

عضو ارشد حزب موتلفه اضافه کرد: بنده در اظهاراتم به هیچ عنوان قصد تطهیر یا تخفیف در جرم یا رفع حصر مفتون‌ها را نداشته و ندارم. این در حیطه اختیارات قوه‌قضائیه و دستگاه‌های امنیتی می‌باشد. با شناختی که از آقایان موسوی و کروبی دارم اینها را سران اصلی فتنه نمی‌دانم. عوامل فتنه اطراف آنان را گرفته و مع‌الاسف مفتون شده‌اند.

پاسخ سید احمد خاتمی

در پاسخ سید احمد خاتمی به حبیب‌الله عسگراولادی نیز که دیروز نگاشته شده، آمده است: اینجانب ضمن احترام به شخصیت جناب عسگراولادی به دلایلی که در نماز جمعه مطرح کردم، آقای موسوی و کروبی را از سران فتنه دانستم و معتقدم آنان باید پاسخگوی حوادث پس از خرداد ۸۸ باشند.

وی می‌افزاید: از اینکه جناب عسگراولادی آبروی خویش را در مسیر انقلاب قرار می‌دهند ستودنی است اما به نظر می‌رسد ایشان مطمئنا ملاحظه آبروی انقلاب را هم می‌کند و اینکه ضدانقلاب از اظهارات ایشان استقبال کردند گویای آن است که آن اظهارات پسند آنهاست که خوشبختانه ایشان جواب بسیار مناسبی به آنان دادند.

سید احمد خاتمی در پایان می‌نویسد: جناب عسگراولادی از سابقون انقلاب بوده و پیشینه درخشان ایشان در مبارزه با طاغوت و حبس‌های طولانی ایشان فراموش شدنی نیست و نیز خدمات ایشان پس از انقلاب و تلاش‌های مخلصانه ایشان پس از انقلاب در جهت تثبیت نظام اسلامی از یاد رفتنی نمی‌باشد و صرف یک نقد برایشان به معنای زیر سوال بردن شخصیت ایشان نمی‌باشد.

دفاع سلیمی‌نمین از عسگراولادی

در همین حال عباس سلیمی نمین، اظهارات اخیر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری را پند انتخاباتی به گروه‌های سیاسی دانست و تاکید کرد که واکنش‌ها به این اظهارات شایسته نظام اسلامی نیست.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره واکنش‌های تند به اظهارات دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری درخصوص کاندیداهای انتخابات سال ۸۸ گفت: تضعیف شخصیتی سیاسی که کارنامه و سابقه خوب و درخشانی در انقلاب دارد و براساس همین کارنامه او را فردی صادق می‌نامیم، امری مضموم است. وی افزود: اگر اظهارنظرهای آقای عسگراولادی مورد پسند بعضی‌ها نبوده و به مذاق سیاسی شان خوش نیامده حق ندارند وی را مورد هجمه قرار دهند؛ اگر به این موضوع اعتقادی ندارند می‌توانند دلایل خود را ارائه کنند. سلیمی نمین، ضمن دفاع از اظهارات عسگراولادی و با تاکید بر اینکه طرح چنین موضوعی را دیرهنگام می‌دانم، ادامه داد: باید زمینه و فضایی فراهم شود که امکان طرح اظهارنظرهای مختلف در تمام زمینه‌ها در جامعه فراهم شود. ای کاش این بحث‌ها زودتر مطرح می شد و برخی فرصت نمی‌یافتند که بر طبل درگیری و انشقاق بکوبند؛ چراکه اینگونه اظهارات و نظرات می‌توانست فضا را تلطیف و عقلانی‌تر کند.

وی با تاکیدبر اینکه همانند عسگراولادی معتقد است کروبی و موسوی سران فتنه نیستند، گفت: اینها افرادی هستند که خطایی مرتکب شدند و به واسطه اشتباه آنان فضایی فراهم شد که فتنه گران توانستند کمال بهره را برای رسیدن به اهداف پوچ خود در ایجاد آشوب‌های اجتماعی ببرند.

انتقاد شریعتمداری از عسگراولادی

از سوی دیگر، حسین شریعتمداری در سرمقاله دیروز روزنامه کیهان نوشت: با کسانی که فتنه ۸۸ و جنایات فتنه گران را دیدند و سکوت کرده و پا پس کشیدند و امروزه زبانی را که آن روزها به کام کشیده بودند، به نق زدن دراز کرده‌اند حرفی نیست؛ چرا که خود را به خواب زده‌اند و به خواب رفته نیستند که با نهیب و هشدار، بیدار شوند، اما با برخی عزیزان و مخصوصا یکی از برادران بزرگ‌تر و بزرگوار نگارنده، این سخن در میان است که آیا هیچ یک از خیانت‌ها و جنایات یاد شده- که فقط اندکی از بسیارها است- قابل انکار است؟! اگر قابل انکار نیست- که نیست- پرسش بعدی آن است که چرا و با استناد به کدام معیار و ملاک اسلامی، قانونی، منطقی و حقوقی می توان انبوه جرم و جنایاتی را که سران فتنه۸۸ مرتکب شده‌اند نادیده گرفت و آنان را «فتنه زده» دانست و نه «فتنه گر»؟!