در ادامه اخطارهای مجلس به وزرای دولت
وزیر جهاد کشاورزی هم کارت زرد گرفت
دنیای اقتصاد- گویا سریال «کارتهای زرد» مجلس نهم به دولتمردان دولت دهم ادامه دارد؛ آن گونه که پس از وزیر ورزش و جوانان و وزیر اقتصاد، نوبت به وزیر جهاد کشاورزی رسید و صادق خلیلیان نیز دیروز اولین کارت زرد خود را از مجلس گرفت. خلیلیان پیش از این نیز در مجلس چندان محبوب نمایندگان نبوده و طرح استیضاح او تا پای بررسی در صحن علنی مجلس هم رفت؛ اما بخت با او یار بود و در دقیقه ۹۰ استیضاح منتفی شد. این بار اما موضوع سوال مجتبی رحماندوست، نماینده تهران مبنی بر «علت عدم واگذاری شرکتهای وابسته به موسسات جهاد توسعه، جهاد استقلال و جهاد نصر» و پاسخهای خلیلیان نمایندگان را بر آن داشت تا با ۱۱۶رای مخالف کارت زردی برای قانعکننده نبودن پاسخها به وزیر بدهند.
مجلس نهم امسال در آغاز به کار خود، یک کارت زرد به محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان و دو کارت زرد به شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد داده و حالا نیز چهارمین کارت زرد را از آن وزیر جهادکشاورزی کرد.
خلیلیان: مسیر واگذاریها هیچگاه متوقف نشده است
نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته خود سوال ملی مجتبی رحماندوست نماینده تهران از صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی را مبنی بر علت عدم واگذاری شرکتهای وابسته به موسسات جهاد توسعه، جهاد استقلال و جهاد نصر را مورد بررسی قرار دادند.
صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی با حضوردر صحن علنی مجلس در پاسخ به این سوال گفت: سه موسسه یاد شده جزو موسسات عمومی غیردولتی هستند که در چارچوب واگذاریهای اصل ۴۴ قرار نمیگیرند.
وی افزود: بر اساس قانونی که این موسسات را تشکیل داد، دولت پیشبینی کرد که سهام این موسسات به کارکنانش و ایثارگران جهاد اختصاص یابد.
خلیلیان ادامه داد: واگذاریهای موسسه جهاد نفت از سال ۸۵ شروع شد؛ چراکه عناصر این موسسه در جهاد سازندگی سابق فعالیت میکردند.
وی گفت: قرار بود سهام این شرکتها تا ۸۵ درصد واگذار شود و ۱۵ درصد هم برای سازماندهی امور شرکتهایی که در استانها پراکنده شدهاند، اختصاص پیدا کند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دوستانی که امروز موضوع واگذاریها را دنبال میکنند یک زمانی خودشان عضو هیات مدیره بودند اضافه کرد: تصمیمی که گرفته شده به زمانی برمیگردد که عملیات واگذاریها شروع شده بود.
خلیلیان اظهارکرد: موسسه نصر آذربایجان شرقی ۶۵ درصد، اصفهان ۸۵ درصد، ایلام ۶۵ درصد و بوشهر ۵۵ درصد از سهامش واگذار شده؛ اما ما هنوز واگذاری مرحله اول سهام را به اتمام نرساندهایم که بخواهیم مرحله دوم را که ۱۵ درصد باقیمانده است، شروع کنیم.
وی با بیان اینکه اگر ۱۵ درصد سهام باقیمانده را واگذار کنیم موسسه جهاد نصر مرکزی منحل میشود، افزود: مسیر واگذاری در حال طی شدن است و ما این موضوع را دنبال میکنیم؛ واگذاری جهاد استقلال و جهاد نصر هم در مراحل اولیه قرار دارد.
وی گفت: موضوع سهام ممتازه را اعضای هیات مدیره سابق از زمانی که کنار رفتند، دنبال میکنند.
وی افزود: ۳۰ شرکت وجود دارد و قرار است سهام آنها به ۵۰ هزار خانواده واگذار شود که این تصمیم مجمع بوده و البته این تصمیم درستی است. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۸۵ درصد سهام موسسه جهاد نصر در برخی استانها هنوز مانده است، گفت: آقایان یک شرکت موازی درست کردهاند و میخواهند سهام را به آنجا ببرند که وقتی من متوجه شدم جلوی این کار را گرفتم و البته واگذاریها در حال انجام است.
وی تاکید کرد: هیچگاه روند واگذاریها متوقف نشده است و ما مسیر واگذاری را با قدرت و تدبیر دنبال خواهیم کرد.
رحماندوست: نمیتوان از حقوق ایثارگران گذشت
مجتبی رحماندوست نماینده تهران اما با تاکید بر اینکه نمیتوان از حقوق ایثارگران گذشت، گفت: وزیر پاسخی در مورد زمان واگذاری سهام شرکتهای وابسته به موسسات جهاد توسعه و جهاد استقلال نداده است و همچنین مشخص نکرده که چه زمانی ۱۵ درصد مابقی سهام جهاد نصر را واگذار میکند.
وی با تاکید بر اینکه حقوق ایثارگران چیزی نیست که از آن بگذریم، گفت: ۳۲ رزمنده معسر در کشور شناسایی شده که حداقل یک سال سابقه جبهه دارند، آنها چون شهید یا جانباز و آزاده نشدهاند از خدمات بنیاد ایثارگران محروم مانده و از هیچ جا حقوق نمیگیرند؛ به همین دلیل این افراد که داوطلبانه به جبهه رفتهاند در فقر به سر می برند.
وی با بیان اینکه حدود دو میلیون رزمنده از طریق نیروهای مسلح به جبهه رفتهاند، گفت: ۵۰۰ هزار نفر از آنها در پشتیبانی جنگ بودند که بسیاری از آنها از دریافت حقوق محروم ماندهاند. بر این اساس قرار شد که سهام شرکتهای جهاد نصر، جهاد توسعه و جهاد استقلال به کارکنان جهاد سازندگی و ایثارگران واگذار شود تا نزدیک به ۵۰ هزار خانواده از این سهام برخوردار گردند، قانونی که بهرغم تصویب آن در سال ۷۶، تا سال ۸۵ اجرایی نشد و از آن به بعد نیز دستور توقف آن داده شد.
رحماندوست توضیح داد: آقای اسکندری در تیرماه ۸۸ دستور واگذاری بقیه سهام یعنی ۱۵ درصد جهاد نصر را صادر کرد، ولی بعد از آن به محض روی کار آمدن آقای خلیلیان دستور توقف واگذاری این سهام داده شده و تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است. در نهایت به دلیل قانع نشدن رحماندوست، سوال از وزیر به رای نمایندگان گذاشته شد و نمایندگان با ۱۱۶ رای موافق پاسخهای وزیر را قانعکننده ندانستند و به این ترتیب اولین کارت زرد را به خلیلیان دادند.
ارسال نظر