معاون بودجه معاونت برنامهریزی رییسجمهور:
لایحه بودجه ۹۲ هنوز به دولت نرفته است
دنیای اقتصاد- با گذشت بیش از بیست روز از زمان قانونی دولت برای تحویل لایحه بودجه سال آتی به مجلس، معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور روز گذشته اعلام کرد که لایحه بودجه ۹۲ هنوز به دولت هم نرفته است. این در حالی است که نمایندگان بارها و بارها نسبت به تداوم تاخیر در ارائه لایحه بودجه به دولت تذکر داده بودند. در همین راستا برخی از نمایندگان خواستار آن شدند که با گذشت مهلت قانونی، دولت لایحه چند دوازدهم به مجلس بفرستد.
احمد توکلی: دولت بودجه چند دوازدهم به مجلس تقدیم کند
دنیای اقتصاد- با گذشت بیش از بیست روز از زمان قانونی دولت برای تحویل لایحه بودجه سال آتی به مجلس، معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور روز گذشته اعلام کرد که لایحه بودجه ۹۲ هنوز به دولت هم نرفته است. این در حالی است که نمایندگان بارها و بارها نسبت به تداوم تاخیر در ارائه لایحه بودجه به دولت تذکر داده بودند. در همین راستا برخی از نمایندگان خواستار آن شدند که با گذشت مهلت قانونی، دولت لایحه چند دوازدهم به مجلس بفرستد. روز گذشته، «رحیم ممبینی» معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مراحل تدوین لایحه بودجه سال ۹۲ کل کشور در این معاونت، اعلام کرد که هنوز این لایحه به دولت تحویل داده نشده است.
در همین خصوص، احمد توکلی در جلسه علنی روز گذشته مجلس، از هیات رییسه خواست به دولت ابلاغ کند که حالا که لایحه بودجه ۹۲ را در مهلت قانونی ارائه نکرده، لایحه چند دوازدهم به مجلس بدهد.
نماینده تهران با استناد به ماده ۱۸۸ آیین نامه داخلی مجلس گفت: چنانچه دولت لایحه بودجه را در تاریخ مقرر که ۱۵ آذرماه است به مجلس تقدیم نکند طبق ماده ۱۸۸ آیین نامه داخلی موظف است لایحه چند دوازدهم به مجلس تقدیم کند. «علی لاریجانی» رییس مجلس نیز تذکر توکلی را وارد دانست و گفت: باید این موضوع به دولت ابلاغ شود.
ابلاغ دستورالعمل بودجهریزی عملیاتی
اما موضوع بودجه این روزها از ابعاد مختلف و در قالب همایشها و نشستهای متعدد مورد توجه قرار دارد. روز گذشته پنجمین همایش بودجهریزی بر مبنای عملکرد با حضور تنی چند از چهرههای دولتی و کارشناسان برگزار شد. معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور نیز یکی از سخنرانان این همایش بود.
«رحیم ممبینی» با اشاره به اینکه الزامات سیاستی و برنامهای کافی برای ایجاد بودجهریزی بر مبنای عملکرد در کشور وجود دارد، تصریح کرد: الزامات سیاستی از جانب مقام معظم رهبری ابلاغ شده که باید یک ارتباط منطقی بین برنامهها و بودجه وجود داشته باشد و نظام بودجهریزی نیز عملیاتی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی مباحث خود را اینگونه ادامه داد که در قانون برنامه پنجم توسعه دو ماده ۲۱۷ و ۲۱۹ در این مورد بحث شده و دولت ملزم شده از اول سال سوم برنامه پنجم (اول سال ۹۲) لوایح بودجه سالانه خود را در قالب بودجهریزی عملیاتی به مجلس ارائه کند.
معاون بودجه معاونت برنامهریزی ادامه داد: بودجهریزی عملیاتی به تنهایی راهگشا نیست و ابزاری است که باید مبتنی بر یک برنامهریزی صحیح باشد، تا کارآیی و اثربخشی لازم را داشته باشد.
وی تصریح کرد: مهمترین موضوع برای هر سازمان خرد و کلان برنامهریزی راهبردی با توجه به فرصت، تهدید، نقاط قوت و ضعف آن مجموعه است.
به گفته ممبینی؛ اساس بحث بودجهریزی سرمایهای این است که چه چیز سرمایهگذاری شود و پس از آن تامین مالی و هزینهکرد این منابع چگونه باشد، این موضوع باید در تمام فصول بودجه انجام شود. بر اساس اسناد چشمانداز و احکام قانون برنامه پنجم توسعه چنانچه بخواهیم، به شاخصهای رشد اقتصادی و فضای کسبوکار برسیم، به طور متوسط سالانه به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم.
وی در خصوص بودجه سال آینده گفت: برای سال ۹۲ دستورالعمل بودجهریزی عملیاتی به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده، بر این اساس سال آینده آغازی برای این اقدام خواهد بود.
ممبینی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای مثال اعتبارات آموزش و پرورش از محل منابع عمومی هر سال ۱۴ هزار میلیارد تومان است که اگر این رقم را بر تعداد دانشآموزان تقسیم کنیم، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان سرانه هر دانشآموز است و این نشان میدهد که مشکل در پیادهسازی بودجه است.
ارسال نظر