با رای موافق ۱۶۳ نماینده مجلس صورت گرفت
تصویب تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت سوخت
نمایندگان مجلس به طرح تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور رای دادند. در جلسه دیروز مجلس، پس از سخنان نادر قاضیپور بهعنوان نماینده طراحان این تحقیق و تفحص، طرح یادشده که در ۵ محور تنظیم شده بود، به تصویب ۱۶۳ نفر از ۲۴۹ نماینده حاضر در جلسه رسید.
قاضیپور: میخواهیم بدانیم چطور یک جوان ۲۷ ساله در این ستاد میلیاردر شده است
نمایندگان مجلس به طرح تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور رای دادند. در جلسه دیروز مجلس، پس از سخنان نادر قاضیپور بهعنوان نماینده طراحان این تحقیق و تفحص، طرح یادشده که در ۵ محور تنظیم شده بود، به تصویب ۱۶۳ نفر از ۲۴۹ نماینده حاضر در جلسه رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، قاضی پور در جلسه دیروز مجلس در تبیین دلایل ارائه این طرح اظهار کرد: هدف ما از تحقیق و تفحص روشن شدن زوایای پنهان و اقداماتی است که این ستاد تا به حال انجام داده و هدف ما سیاسی نیست. وی افزود: با مطرح شدن این تحقیق و تفحص در مورد واردات ماشینهای لوکس، سروصدا بلند شد، چرا؟ آیا ستاد مذکور به این امر نظارت داشته یا صرفا بحث اقتصادی و درآمدزایی مطرح است؟
نماینده ارومیه ادامه داد: این ستاد باید توضیح دهد که در خصوص کم شدن مصرف سوخت خودروها چه اقداماتی را انجام داده و چرا به برخی از استانهای کشور ۵ هزار تاکسی و وسایل نقلیه عمومی داده میشود اما به برخی استانها حتی یک تاکسی نیز تعلق نمیگیرد.
او همچنین گفت: میخواهیم بدانیم چرا یک فرد جوان ۲۷ ساله باید در این ستاد صاحب میلیاردها پول شود و برخی مسوولان این ستاد نیز سرمایهشان از قبل از عضویت در این ستاد با بعد از عضویتشان فرق داشته و میلیاردها تومان پول به دست بیاورند؟
محورهای تحقیق و تفحص
در طرح تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور که در جلسه دیروز مجلس توسط محمد علیپور سخنگوی کمیسیون اقتصادی قرائت شد و به تصویب مجلس رسید، آمده است: محورهای تحقیق و تفحص به شرح ذیل است:
۱- واردکنندگان حقیقی و حقوقی خودروهای سبک و سنگین خارجی و نحوه عمل ستاد به قوانین و مقررات تطبیق مجوزهای صادره با مقررات و میزان سودی که این اشخاص حقیقی و حقوقی از این محل تحصیل کردهاندو همچنین میزان عدم پایبندی واردکنندگان به بهینهسازی مصرف سوخت و واردات خودروهای کم مصرف و دقت عمل ستاد در این مورد، آیا کسب سود، محور این واردات بوده یا بهینهسازی سوخت؟ آیا موضوع بهینهسازی قربانی سوداگری در واردات خودرو نبوده است؟ ستاد مدیریت سوخت مجری سیاستها و قوانین بوده یا اینکه فقط ناظر بیطرفی اتفاقات بوده است که به کثرت ورود خودروهای خارجی و افزایش مصرف انجامیده شده است؟ آیا ستاد سوخت برای جلوگیری قاطع و ممانعت از استمرار بیشتر این تخلفات گزارشهایی به مجلس ارائه کرده است؟ آثار اقدامات ستاد مدیریت سوخت کشور چه بوده است؟
۲- مشخص شود تا چه میزان عوامل ذیل تحت مدیریت ستاد در کاهش و یا افزایش مصرف سوخت تاثیرگذار بوده است؟ آیا مدیریت ستاد فقط مدیریت کمی بوده و میزان مصرف بدون توجه به عوامل کیفی از طریق سهمیهبندی و ایجاد مضیقه برای مصرفکنندگان اعمال شده است؟
الف - آمار خودروهای سبک و سنگین وارد شده به کشور با تعیین نوع و دستهبندی میزان مصرف و توجه به وظایف اصلی ستاد در این باره
ب- تنوع مقررات و رفتار ستاد در موضوع خودروهای اسقاطی و آمار سالانه و کل و نوع خودروهای اسقاط شده و میزان خودروهای باقیمانده اسقاطی و کارآمدی و ناکارآمدی ستاد در این عرصه
پ - آمار خودروهای سبک و سنگین کل کشور به تفکیک استانها و نوع و میزان مصرف و سوء مدیریت ستاد
ت - وسائل نقلیه عمومی اعم از اتوبوس، مینیبوس، تاکسی و اتومبیل کرایه و آژانس و کرایه خطی و تاکسیبار به تفکیک استانی و تعیین سهم کیلومتر بر مصرف و مقایسه آن با ادوار قبل و میزان تاثیرگذاری ستاد بر کیفیت مصرف سوخت
ث- کارتهای سوخت صادره به تفکیک نوع خودرو و استان و میزان مصرف سرانه و تخلفات انجام یافته در استفاده از کارتها و اقدامات آن ستاد و همچنین توزیع سوخت از مجاری کار از طریق بخشهای دولتی و خصوصی و سوءاستفاده انجام گرفته، همچنین توزیع سوخت منازل و مصارف غیرخودرو تحویلی مرغداریها و کارخانهها و غیره و مستغلات ایجاد شده برای آنها.
۳- میزان کل درآمد حاصله ستاد به تفکیک سر فصل درآمدی و درآمدهای محقق نشده و نحوه توزیع یا هزینهکرد آنها.
۴- مجموع هزینههای انجام شده توسط ستاد سوخت از ابتدای تاسیس تحت عنوان تبصره ۱۳ و تفکیک سرفصلها و ذینفعان بهرهبرداری و سوءمدیریت در اداره هزینهها.
۵- شیوههای اداری و مالی و نظارت اعمال شده در مصرف اعتبارات و کارکرد ستاد در اعمال دقیق قوانین و مقررات چگونه بوده است؟
واکنش ستاد مدیریت سوخت
قائممقام ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور در واکنش به تصویب تقاضای تحقیق و تفحص در جلسه دیروز مجلس گفت: ستاد مدیریت سوخت آمادگی پاسخگویی به سوالات مجلس و رفع ابهامات را دارد. عبدالله جلالی در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: ستاد مدیریت سوخت آمادگی پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس و رفع ابهامات را دارد، اما شأن خانه ملت بیش از اینها است که به مسائل اینچنینی (تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد سوخت) با توجه به اینکه سازمانها و نهادهای دیگر هماکنون در حال بررسی این موضوع هستند، بپردازد. وی ابراز کرد: تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حملونقل و سوخت جرم نیست و نمایندگان خانه ملت احساس کردهاند که باید از عملکرد این سازمان مطلع شوند و بررسی جدیتری در این خصوص انجام دهند. جلالی گفت: تحلیلگران باید نسبت به تمامی جوانب امر آگاهی کامل داشته باشند. در برخی از بندهای متن گزارش تحقیق و تفحص مشاهده میشود که تحلیلگر نسبت به تمام مسائل آگاهی و اطلاع ندارند. این مقام مسوول در ادامه بیان کرد: اگر تحلیلها درست و آگاهانه باشد بدون شک مشکلات مرتفع خواهد شد.
ارسال نظر