وزیر بهداشت با اشاره به افزایش نرخ ارز:
گران شدن برخی داروها قطعی است
دانشگاههای علوم پزشکی برای پرداخت حقوق پرسنل مشکل دارند
دنیای اقتصاد- وزیر بهداشت از گران شدن برخی داروها در کشور خبر داده و علت این امر را به مساله تحولات ارزی در کشور مربوط دانسته است.
عکس: خبرگزاری مهر
دانشگاههای علوم پزشکی برای پرداخت حقوق پرسنل مشکل دارند
دنیای اقتصاد- وزیر بهداشت از گران شدن برخی داروها در کشور خبر داده و علت این امر را به مساله تحولات ارزی در کشور مربوط دانسته است. این خبر در حالی اعلام شد که اوایل هفته محمود احمدینژاد تاکید کرده بود: «احدی حق ندارد با این استدلال که ارز نیست، قیمت دارو را بالا ببرد.» رییسجمهور در گفتوگوی زنده تلویزیونی شنبه شب خود با بیان اینکه دولت ارز دارو را داده است، گفت: «در سالهای قبل با دو ارز دارو وارد کشور میشد که یکی ارز خود واردکننده بود و دیگری ارز بانک مرکزی و ارزی که امسال بانک مرکزی برای دارو اختصاص داده بیش از سال قبل بوده است و اگر این داروها وارد نشده یا وارد شده و جای دیگر رفته باید بررسی کنیم.» این امر از سوی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی نیز مورد تاکید قرار گرفت، چنانکه صمد کریمی اعلام کرد: بیش از سال گذشته برای واردات دارو ارز تخصیص یافته است. او میگوید که تاکنون ۵/۲ میلیارد دلار برای واردات اقلام دارویی پرداخت شده است که ۸۹۳ میلیون دلار آن توسط بانکها و ۶/۱میلیارد دلار توسط بانک مرکزی به شرکتهای دارویی پرداخت شده است.
با این وجود مرضیه وحید دستجردی در اظهارنظرهای جداگانهای که صورت داده، همچنان معتقد است ارز مورد نیاز برای تامین داروی کشور به موقع نرسیده است. اتفاقا اصرار وی بر نظرش در این باره باعث بروز شایعاتی پیرامون ادامه فعالیتهای وی شد.
دستجردی که چندی پیش شایعه برکناریاش مطرح بود در سخنان دیروزش نیز گفته است که «کسی نمیداند تا کی در سمتش میماند.» پیگیری رسانهها در این زمینه در حالی صورت میگیرد که در روزی که ارگان دولت در گزارشی به انتقادهای ارزی وزیر بهداشت خرده گرفت تا شایعه عزل دستجردی قوت بگیرد، محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور با دفاع قاطعانه از وی عنوان کرد که تا احمدینژاد هست دستجردی هم هست.
در این شرایط، وزیر بهداشت انتقادات مالی اما غیر ارزی هم داشته است. او در میان همه سخنان دیروزش از عدم توانایی برخی دانشگاههای علوم پزشکی برای تامین حقوق کارکنانشان نیز خبر داده است. وی با اشاره به مشکلات اعتباری و بودجهای دانشگاههای علوم پزشکی میگوید: بسیاری از دانشگاهها در پایان هر ماه برای پرداخت حقوق پرسنل خود مشکل دارند.
به گزارش ایسنا، دستجردی در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی، تصریح کرد: در برخی دانشگاهها، استاندارها به کمک میآیند که حقوق پرسنل پرداخت شود. میدانم که این ماه و ماه آینده در این زمینه گرفتاری دارید و پشت در معاونت توسعه منتظر چارهجویی خواهید بود. نمیتوان حقوق پرسنل را نداد، باید در این زمینه کمک شود. در جهت جبران تمام کسریهای تحمیل شده به دانشگاهها تلاش میکنیم.
استفاده از ارز آزاد افزایش قیمت داروها را تحمیل میکند
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر بهداشت در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی ایران از افزایش ۵/۱۶ درصدی نرخ مواد اولیه دارویی به دنبال افزایش نرخ ارز مرجع برای شرکتهای داروسازی خبر داد و اظهار کرد: نرخ ارز مرجع در سال گذشته دلار ۱۰۵۰ تومان بود که امسال با ۱۶/۵ درصد افزایش به ۱۲۲۶ تومان رسیده که البته با تاخیر به دست آنها میرسد.
دستجردی با اشاره به اینکه مواد مورد نیاز در تهیه داروها کاربردهای دوگانه دارند یعنی در صنعت، تجارت، کشاورزی و... استفاده میشوند، افزود: اینها را با نرخ ارز مرجع و مبادلهای ندادهاند و گفتهاند که باید با ارز آزاد تهیه شود. لذا، این مواد نیز یک افزایش قیمت به داروها تحمیل میکند. ضمن اینکه ما یک کمیسیون قیمتگذاری داریم که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سازمان غذا و دارو عضو آن هستند و به صورت رسمی در طول سالها قیمتگذاری کرده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه تهیه محصولات پزشکی اظهار کرد: قیمت محفظه پلاستیکی سرم ۳ برابر شده است. بنابراین قاعدتا قیمت سرم باید حداقل ۲ برابر شود، اما چیزی در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتهایم، زیرا همیشه رعایت مصرفکننده را کرده ایم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین قطعا به علت این افزایشها، یک حداقل افزایش قیمتها در داروها خواهیم داشت. داروهایی که مواد اولیه آنها با نرخ ارز مرجع وارد میشود ولی سایر مواد را با نرخ ارز آزاد دریافت میکنند. ضمن اینکه بسیاری از داروهایی که وارد کشور میشوند، داروهایی بودند که در شورای تدوین دارویی مصوب شده بودند و ارز مرجع دریافت میکردند. برخی از داروها در این شورا مصوب نشده بودند و جزو فارماکوپه داروهای کشور نبودند. این داروها از طریق شرکتهای تک نسخهای وارد میشدند. به داروهایی که از این طریق وارد میشوند ارز مرجع تعلق نمیگیرد و باید با ارز آزاد که ۵/۲ تا ۳ برابر نرخ ارز مرجع است، تهیه شوند.
امیدوارم ظرف دو سه هفته دغدغهمان کم شود
دستجردی در ارتباط با تامین شدن تمامی ارز دارویی توسط بانک مرکزی گفت: ما همه حرفهای خودمان را قبلا گفتهایم و همچنان به آنها معتقدیم. وی با اعلام اینکه خبرهای خوشی در بحث تامین ارز دارویی داریم، افزود: کارهای خیلی خوبی توسط برخی از وزارتخانهها در حال انجام است و آنها به کمک ارز دارو آمدهاند که امیدواریم به سرعت و ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده یک مقداری از دغدغههای ارز دارو کم شود. وزیر بهداشت از وزارت نفت به عنوان یکی از وزارتخانههایی نام برد که به کمک ارز دارویی آمده است.
در تامین بودجه برای وزیر زن تفاوت قائلند
وحیددستجردی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در دولت دهم از وی به عنوان وزیر زن حمایت میشود یا خیر؟ گفت: معمولا زنان تمایلی به انجام کارهای سنگین ندارند، اما من را در این سمت انتخاب کردند. اما اینکه از زنان کابینه حمایت میشود یا خیر باید پرسید حمایت چطور باید باشد از نظر انجام وظایف زنان تفاوتی با مردان ندارند، اما از این نظر که بودجه بدهند، تفاوت قائل میشوند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما در ادامه این دولت وزیر بهداشت میمانید نیز گفت: خود شما آیا مطمئن هستید که در این سمتی که دارید میمانید.
ارسال نظر