مجلسیها بار دیگر از نطق تلویزیونی احمدینژاد برآشفتند
انتقاد شدید نمایندگان از وعدههای یارانهای
دنیای اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: بهارستان نشینان روز گذشته واکنشی به شدت انتقادی نسبت به گفتوگوی تلویزیونی شنبه شب رییسجمهور داشتند. چند تن از اقتصاددانان مجلس با انتقاد از وعده محمود احمدینژاد مبنی بر «افزایش پنج برابری یارانهها» این اقدام را به معنای قراردادن مردم در مقابل مجلس دانستند. غلامرضا مصباحیمقدم رییس کمیسیون بودجه مجلس، احمد توکلی رییس سابق مرکز پژوهشهای مجلس، حمیدرضا فولادگر رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی و علی مطهری نماینده تهران از جمله نمایندگانی بودند که به اظهارات رییسجمهور واکنش نشان دادند.
احمد توکلی در نشست دیروز مجلس/ عکس: خبرگزاری مهر
دنیای اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: بهارستان نشینان روز گذشته واکنشی به شدت انتقادی نسبت به گفتوگوی تلویزیونی شنبه شب رییسجمهور داشتند. چند تن از اقتصاددانان مجلس با انتقاد از وعده محمود احمدینژاد مبنی بر «افزایش پنج برابری یارانهها» این اقدام را به معنای قراردادن مردم در مقابل مجلس دانستند. غلامرضا مصباحیمقدم رییس کمیسیون بودجه مجلس، احمد توکلی رییس سابق مرکز پژوهشهای مجلس، حمیدرضا فولادگر رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی و علی مطهری نماینده تهران از جمله نمایندگانی بودند که به اظهارات رییسجمهور واکنش نشان دادند. مصباحیمقدم گفت که «افزایش ۵ برابری مبلغ یارانهها یعنی مردم را مقابل مجلس قرار دادن و رییسجمهور این طور القا کرده که مجلس مقابل شما ایستاده است.» توکلی نیز این اظهارات را فرافکنی خواند. مطهری هم ضمن مشکوک خواندن حضور احمدینژاد در سیما گفت که وی میخواهد از فشار افکار عمومی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند. فولادگر هم اظهارکرد که رییسجمهور به نقش تورم ناشی از هدفمندی یارانهها توجه ندارد.
توکلی: طرح دولت بنزین ۵ هزار تومانی است
احمد توکلی نماینده تهران نخستین واکنش را به سخنان رییسجمهور نشان داد و روز گذشته در صحن علنی مجلس، اظهارات رییسجمهور در نطق تلویزیونی شنبه شب را فرافکنی خواند و از هیات رییسه مجلس خواست برای بررسی اظهارات رییسجمهور که به گفته وی به دنبال کسب اختیارات ویژه و مدیریت متمرکز اقتصادی است، جلسه غیرعلنی و غیررسمی تشکیل دهد.
وی گفت: شنبه شب آقای رییسجمهور در نطق تلویزیونی خود مطالبی را عنوان کردند که با ارکان قانون اساسی سازگار نیست، رییسجمهور خواستار کسب اختیارات ویژه و حذف مجلس است.
توکلی گفت: در این سخنان رییسجمهور مکررا به مجلس و به منتقدان خود حمله کردند و مهمترین نکته این است که خواهان مدیریت اقتصادی متمرکز هستند. این یک خطر است که رکن اصلی مردم سالاری دینی را تهدید میکند.
نماینده تهران افزود: یک برآورد ابتدایی نشان میدهد که ایشان میخواهد گازی را که به مردم میفروشد به قیمت ترکیه حساب کند و نفت خامی را که به پالایشگاهها میفروشد به قیمت ۱۰۰ دلار حساب کند باید حدود ۲۵۰ میلیارد دلار از طریق افزایش قیمت حاملهای انرژی پول کسب کند.
وی گفت: به این ترتیب قیمت بنزین معمولی ۵ هزار تومان، بنزین سوپر ۵۵۰۰ تومان، گازوئیل ۱۷۵۰ تومان، نفت کوره ۱۰۰۰ تومان، نفت سفید ۵۰۰ تومان و گاز طبیعی ۱۱۰۰ تومان خواهد بود.
علی لاریجانی، رییس مجلس نیز در واکنش به این تذکر گفت: این مساله مهم است و باید راجع به این موضوعات بحث شود؛ زیرا بحث مدیریت متمرکز ۳ سطح دارد.
وی گفت: سطح سیاستگذاری که از شئون رهبری است، سطح قانونگذاری که مربوط به مجلس است و سطح اجرا که مربوط به قوه مجریه است که از طریق وزرا باید صورت گیرد و آنها هم مطابق قانون وظایفی دارند.
لاریجانی ادامه داد: پیشنهاد شما برای تشکیل جلسه غیرعلنی در هیات رییسه قابل طرح و بررسی است.
مصباحیمقدم: تحریک احساسات مردم است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم در خصوص افزایش حدود ۵ برابری مقدار یارانهها که رییسجمهور از امکان آن در برنامهای تلویزیونی سخن گفته است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند با انتخابات کسی حق ندارد که احساسات مردم را تحریک کند و این صحبت رییسجمهور چیزی جز تحریک احساسات نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا مصباحیمقدم در جمع خبرنگاران در خصوص گفتوگوی تلویزیونی شنبه شب رییسجمهور افزود: سخن گفتن از افزایش ۵ برابری مبلغ یارانهها یعنی مردم را مقابل مجلس قرار دادن و معنا و مفهومش این است که رییسجمهور به جای اینکه با مجلس صحبت کند با مردم حرف زده واین طور القا کرده است که مجلس مقابل شما ایستاده است.
وی با بیان اینکه مسلما هر کس وعده پول بدهد مردم از او استقبال خواهند کرد، گفت: ولی باید این کار مبتنی بر مسائل علمی و برنامه باشد و با یک پشتوانه نظری و عملی انجام شود.
مصباحیمقدم افزود: آیا میخواهیم همه مردم در خانهها بنشینند و کاری انجام ندهند و یارانه دریافت کنند؟
وی گفت: اگر سال گذشته که ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه به خانوارها داده اند نیمی از آن را به تولید میدادند تورم مهار میشد.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رییسجمهور مدعی است یارانه مربوط به سهم بخشهای تولید داده شد، گفت: اگر منظور شما ۱۷ میلیارد تومان است که این مقدار کم بوده است. وی تصریح کرد: این یارانه تولید نیست بلکه آنچه که قانون تصویب کرده به این صورت است که درآمد حاصل از اصلاح قیمتها باز توزیع شده و ۳۰ درصد آن به تولید اختصاص داده شود و ریالی از این باب هنوز به تولید داده نشده است من نمیدانم چطور رییسجمهور میگوید یارانه تولید داده شده است.
این اقتصاد دان مجلس تاکید کرد: ما با خوابیدن کارخانهها به صورت وسیع مواجهیم.
آمارهایشان غلط است
وی در پاسخ به این سوال که رییسجمهور میگوید برخی از جمله مجلس بر اساس آمارهای غلط اظهار نظر میکنند، گفت: من هم میگویم رییسجمهور بر اساس آمارهای غلط حرف میزند.
وی درباره اظهارات رییسجمهور درباره معوقات بانکی نیز گفت: مجلس دو سال پیاپی یک مصوبه داشت که در مورد مطالبات بانکها از تولیدکنندگانی که از روی ناچاری با مشکلات مواجه شده بودند، استمهال معوقات آنها را تا ۵ سال اجازه داد و مجاز دانست .
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: قانون به صورت کامل و دقیق مشخص است، حالا اگر آقای رییسجمهور تعبیر میکنند که اینها به تجار داده شده است، نشان میدهد که مدیریت کار غلط بوده و تصمیم غلط نبوده است.
مصباحیمقدم تصریح کرد: لیست تمام بدهکاران بانکی در اختیار رییسجمهور است و برخورد با آنها نیز از نظر امکانات در اختیار قوه مجریه است پس چرا فرافکنی شده و به جای دیگری حواله میشود؟
وی گفت: اگر تخلفی صورت گرفته زیر چتر مدیریت رییسجمهور است و اگر درست انجام شده است چرا دفاعی از آن صورت نمیگیرد و در مقابلش ایراد گرفته میشود؟
وی در پاسخ به این سوال که دولت میگوید هدفمندی یارانهها در چند مورد توسط مجلس تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: علت اصلاح، درست عمل نکردن به قانون است و رییسجمهور میخواهد آنچه را که خودش صلاح میداند، انجام دهد و اگر کاری انجام بدهد که بخواهد اراده خود را عملیاتی کرده و خارج از چارچوب قانون، عملی انجام دهد مجلس آن کار را متوقف خواهد کرد.
فولادگر: به تورم ناشی از هدفمندی توجه ندارند
حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی نیز با بیان اینکه رییسجمهور به نقش تورم ناشی از هدفمندی یارانهها توجه ندارد، درباره اظهارات احمدینژاد مبنی بر اینکه طبق قانون هدفمندی یارانهها به طور کامل از تولید حمایت شده است، گفت: اصلا چنین حرفی را قبول ندارم. به هیچ عنوان از تولید حمایت نشد.
وی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با اشاره به آمار و ارقامی که رییسجمهور درباره وضعیت اقتصادی و آثار هدفمندی اعلام کرد، گفت: رییسجمهور به نقش تورم ناشی از هدفمندی یارانهها توجه ندارد و مدام تاکید میکند که تورم موجود ناشی از تحریمها و مسائل ارزی است.
مطهری: موضوع مشکوک است
علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس نهم نیز با بیان اینکه حضور رییسجمهور در تلویزیون پیش از حضور در مجلس مشکوک است، گفت: به نظر من این کار رییسجمهور این احتمال را تقویت میکند که وی میخواهد از فشار افکار عمومی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
مطهری در گفتوگو با سایت خبری خانه ملت، با بیان اینکه رییسجمهور فکر میکند تنها راهحل خروج کشور از مشکلات اخیر اقتصادی، اجرای ناگهانی هدفمندی یارانههاست، گفت: این مطلب باید ابتدا توسط کارشناسان بررسی و سپس در رسانه ملی مطرح شود.
وی افزود: پذیرفتن اینکه دولت به هر نفر ۲۳۰ تا ۲۴۰هزار تومان یارانه بدهد، آسان نیست، اگر طرح مورد نظر رییسجمهور اجرا شود، به عنوان مثال به یک خانواده شش نفره روستایی در ماه، یک و نیم میلیون تومان یارانه پرداخت میشود؛ آیا این مساله سبب نمیشود تا دیگر انگیزهای برای کار و تولید در افراد باقی نماند؟
ارسال نظر