دادستانی تهران با صدور اطلاعیهای درباره علت فوت «ستار بهشتی» اعلام کرد
احتمال مرگ بر اثر شوک ناشی از ضربه به نقاط حساس
دنیای اقتصاد- دادستانی تهران با صدور اطلاعیهای به تشریح روند بررسی پرونده ستار بهشتی و دلیل احتمالی فوت این وبلاگ نویس پرداخت و اعلام کرد که «در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما نظر به اینکه در معاینه جسد و بررسیهای تکمیلی هیچگونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نگردیده است، محتملترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل میتواند عامل شوک مذکور باشد.»
ستار بهشتی در کنار مادرش
دنیای اقتصاد- دادستانی تهران با صدور اطلاعیهای به تشریح روند بررسی پرونده ستار بهشتی و دلیل احتمالی فوت این وبلاگ نویس پرداخت و اعلام کرد که «در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما نظر به اینکه در معاینه جسد و بررسیهای تکمیلی هیچگونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نگردیده است، محتملترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل میتواند عامل شوک مذکور باشد.» در همین حال، مسوول پیگیریکننده پرونده ستار بهشتی در مجلس نیز با بیان اینکه محل مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه پلیس فتا بود، گفت که بنابه دستور قضایی، متهم را باید به بازداشتگاه پلیس آگاهی که زیر نظر قوهقضائیه است، میبردند اما سه روز تحت نظرگاه فتا نگه داشتند که هیچ توجیه قانونی ندارد.»
پیش از این نیز در هفته گذشته یکی از خبرگزاریها به نقل از رییس سازمان پزشکی قانونی نوشته بود که بر اساس آزمایشهای انجام شده روی جسد ستار بهشتی هیچ گونه آثار خفگی و سم در بدن وی پیدا نشده و از نظر ما این فرد بر اثر مرگ طبیعی جان خود را از دست داده است. احمد شجاعی البته بلافاصله این سخنان را اصلاح کرد و گفت که هنوز جمعبندی درباره علت مرگ ستار بهشتی انجام نشده و با اتمام جمعبندیها میتوانیم نتیجه قطعی را اعلام کنیم. پس از این اظهارات، روز چهارشنبه گذشته سازمان پزشکی قانونی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که نتایج آزمایشهای انجام شده روی جسد ستار بهشتی خاتمه یافت و نظر کمیسیون پزشکی قانونی در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفت. با اینکه بنا به گفته رییس پزشکی قانونی قرار بود چهارشنبه علت قطعی مرگ این وبلاگ نویس زندانی اعلام شود، اما در اطلاعیه پزشکی قانونی تنها به اعلام خاتمه تحقیقات بسنده شد.
بازداشت موقت برای مامورین پلیس
اما با این حال روز پنج شنبه پایگاه اطلاعرسانی دادستانی تهران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: متوفی ستار بهشتی در تاریخ ۹/۸/۱۳۹۱ به موجب گزارش پلیس فتا به دادسرای عمومی تهران وطبق نیابت قضایی صادره در شهرستان رباط کریم با اتهامات مندرج در پرونده دستگیر وپس از تفهیم اتهام و صدورتامین قرار وثیقه در دادسرای شهرستان مذکور به بازداشتگاه پلیس فتا در تهران اعزام میگردد.
در ادامه این اطلاعیه نوشته شده است:در تاریخ ۱۰/۸/۱۳۹۱ متهم به همراه ماموران به شعبه بازپرسی اعزام گردیده و پلیس فتا طی گزارشی درخواست میکند به لحاظ انجام تحقیقات بیشتر در مورد متهم ده روز در اختیار ماموران پلیس فتا قرار گیرد که بازپرس متهم را به زندان اوین معرفی و مقرر کرد در تاریخ ۱۱/۸/۱۳۹۱ از زندان تحویل ماموران مذکور گردد که به همین نحو نیز اقدام گردیده، اما در تاریخ ۱۳/۸/۱۳۹۱ حسب گزارش پلیس متهم در بازداشتگاه فتا فوت میکند که پس از اعلام مراتب فوت در عصر روز ۱۳/۸/۱۳۹۱ به کلانتری ۱۰۶ و اطلاع دادستانی تهران از واقعه، توسط بازپرس ویژه قتل دادسرای جنایی تهران دستورات لازم به منظور انجام تحقیقات مقدماتی صادر شد. در جریان تحقیقات، توسط بازپرس اظهارات پدر و مادر متوفی به عنوان شاکی استماع و شکایت اعلامی صورت جلسه شد. متعاقبا تحقیقات اولیه از ماموران پلیس فتا صورت گرفت و با توجه به نتیجه تحقیقات و اظهارات ماموران پرونده و نیز مراقبین شیفتهایی که طی آن متوفی به بازداشتگاه وارد یا خارج شده است، سرانجام به چند نفر از ماموران پلیس شامل افسران پرونده و مراقبین بازداشتگاه تفهیم اتهام و قرار بازداشت موقت صادر و متهمان به زندان معرفی شدهاند که در تحقیقات تکمیلی از ماموران نیروی انتظامی، نتایج روشنکننده به دست آمده است. همچنین از تنها متهمی که شب پیش از حادثه با متوفی در بازداشتگاه پلیس فتا به سر میبرده، پیرامون چگونگی حضور متوفی در بازداشتگاه، رفتار ماموران با وی و وضعیت جسمی وی تحقیقات لازم صورت گرفت.
در اطلاعیه دادستانی تهران آمده است: همزمان دفاتر مربوط به ثبت وقایع بازداشتگاه فتا بررسی و تصویر تهیه شده از کلیه صفحات این دفاتر مربوط به روزهای ورود و خروج ستار بهشتی پیوست پرونده گردیده است که موید تحقیقات بازپرس از ماموران انتظامی بازداشت شده میباشد. بررسی پرونده پزشکی متوفی در بهداری زندان اوین و تحقیق از پزشکان این بهداری، اقدام دیگری بود که صورت گرفت. در ادامه از زندانیانی که با متوفی در یک بند از زندان اوین به سر میبردهاند و همچنین از ماموران بند محل نگهداری متوفی درخصوص وضعیت جسمی و نحوه رفتار ماموران با مرحوم ستار بهشتی در هنگام ورود به زندان تحقیقات کاملی به عمل آمده است. ذکر این مطلب ضروری است که دادستانی تهران همچنین در مورد فوت مرحوم ستار بهشتی سوای برخی اتهاماتی که متوجه ماموران بازداشتی است به برخی احتمالات دیگر که ناشی از تبلیغات سوء و نحوه اطلاعرسانی غیر متعارف برخی سایتهای معاند در مورد متوفی ستار بهشتی بوده است توجه لازم را نموده و به تحقیقات خود در این زمینه ادامه خواهد داد. این اطلاعیه اضافه میکند: در اقدام دیگری طبق دستور بازپرس، جسد به پزشکی قانونی انتقال یافت که پس از معاینه جسد، گواهی مربوطه که موید وجود چند فقره کبودی در کتف و دست و پای متوفی بود، صادر گردید. پزشکی قانونی در نظریه اول، اعلام علت قطعی فوت را منوط به وصول جواب آزمایشگاه سمشناسی و نتیجه کالبدگشایی نمود. در تاریخ ۲۱/۸/۱۳۹۱ نظریه بخش سمشناسی و آسیبشناسی پزشکی قانونی واصل شد که طی آن وجود هرگونه دارو یا سم در بدن متوفی منفی اعلام گردید.
علت احتمالی فوت ستار بهشتی
در ادامه این اطلاعیه میافزاید: در نظر ۲۴/۸/۱۳۹۱ اعلام گردیده است در معاینه ظاهری بهعمل آمده چند مورد کبودی در حال جذب در تنه و اندام تحتانی و ساییدگی در قدام ساق چپ مشاهده گردیده و اعلام علت فوت به انجام تحقیقات قضایی منوط گردید. در آخرین نظریه کمیسیون پزشکی ۷ نفره (پزشکان متخصص پزشکی قانونی) که به تاریخ ۳۰/۸/۱۳۹۱ صادر گردیده، آمده است: «در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما نظر به اینکه در معاینه جسد و بررسیهای تکمیلی هیچگونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نگردیده است، محتملترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل میتواند عامل شوک مذکور باشد.» با توجه به مراتب فوق، دادستانی تهران با تاکید بر سرعت در مشخص شدن علت فوت و رسیدگی دقیق به پرونده، روند تحقیقات را بدون هیچ گونه وقفه و ملاحظهای به طور مستمر در جهت احراز واقعیت و احقاق حق ادامه داده و نتایج حاصل از تحقیقات را به اطلاع عموم خواهد رساند.
غیرقانونی بودن نگهداری در بازداشتگاه پلیس فتا
در همین حال، مسوول پیگیریکننده پرونده ستار بهشتی در مجلس گفت: در بازدید از محل مرگ این وبلاگ نویس، نکته برجسته این است که وی در تحت نظرگاه پلیس فتا نگهداری میشد و این در حالی است که بنا به دستور قضایی، متهم را باید به بازداشتگاه پلیس آگاهی که زیر نظر قوهقضائیه است، منتقل میکردند؛ چراکه بقیه مراکز حق نگهداری متهم را ندارند. مهدی دواتگری در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، افزود: از نظر قانونی، تحت نظرگاه فتا، بازداشتگاهی موقتی است و حق نگه داشتن متهم را برای بیش از ۲ الی ۳ ساعت ندارد و این در حالی است که ستار بهشتی را به مدت سه روز در این تحت نظرگاه موقت نگه داشتند. مسوول پیگیریکننده پرونده ستار بهشتی در مجلس تصریح کرد: بر این اساس نگهداری شبانه متهم در تحت نظرگاه فتا، هیچ توجیه قانونی ندارد.
ارسال نظر