تحلیل وزارت اطلاعات از دلایل عدم حمله نظامی اسرائیل
دنیایاقتصاد- وزارت اطلاعات با انتشار گزارشی به تحلیل موانع حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران پرداخته و با مروری بر اختلافات رژیم صهیونیستی و کاخ سفید در این مساله عنوان کرد که آغاز جنگ و توسل به زور، چنان خطیر و سهمگین است که کمترین غفلت از آن، گناهی نابخشودنی است. وزارت اطلاعات در ادامه پیشنهاد میکند که برای بیمه شدن در برابر تهدیدات خارجی باید اختلافات داخلی کاهش یابد. این گزارش در حالی منتشر شده که دو روز قبل تلویزیون اسرائیل در گزارشی اعلام کرده بود که در سال ۲۰۱۰ سران موساد و ارتش اسرائیل با دستور نخستوزیر رژیمصهیونیستی مبنی بر افزایش آمادگی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران مخالفت کردهاند.
اما در گزارش وزارت اطلاعات آمده است: در سالهای اخیر، بعد از آشکار شدن فعالیتهای صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی لحن گفتار و مواضع خود نسبت به ایران را به تندترین حالت خود رسانده است تا جایی که تحلیلگران معتقدند امکان توسل به زور از طرف صهیونیستها وجود دارد. اما دولت اوباما از یک سو به هیچ وجه به سمت حمله نظامی علیه ایران به دلیل زیان بار بودن آن متمایل نخواهند شد؛ اما از سوی مقابل برای اینکه به سران صهیونیست اطمینان بدهد که ایران هستهای را نخواهد پذیرفت، تصمیم گرفت تا این رژیم را از طرح احتمالی حمله خود به تاسیسات اتمی ایران آگاه سازد و به این ترتیب؛ رژیم صهیونیستی را متقاعد سازد تا علیه جمهوری اسلامی به اقدامی یک جانبه دست نزند.
این گزارش میافزاید: انتخاب گزینه اقدام نظامی از سوی رژیم صهیونیستی، بیشتر متاثر از مواضع و اقدامات آمریکا در برابر ایران و این رژیم است تا ماهیت فعالیتهای هستهای ایران. در این میان، اوباما معتقد است که اقدامات هستهای ایران، تهدیدات فوری نیستند و این اقدامات را میتوان با دیپلماسی فعال کنترل کرد.واضح است که با توجه به قدرت نظامی جمهوری اسلامی، رژیم اشغالگر قدس بدون حمایت کافی آمریکا نمیتواند آغازگر جنگ باشد و این جنگ میتواند برای این کشور بسیار پر هزینه بوده و منشا ضررهای فراوانی باشد.
در پایان این گزارش وزارت اطلاعات تاکید کرده است: هرگونه حمله نظامی به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران، نمیتواند هیچ دستاوردی برای متجاوزان داشته باشد و بدیهی است که توان جمهوری اسلامی، به حدی زیاد است که میتواند پاسخ آنها را با تمام توان داده و آنها را از اقدام نسنجیده خود پشیمان سازد. اما واضح است که آغاز جنگ و توسل به زور، چنان خطیر و سهمگین است که کمترین غفلت از آن، گناهی نابخشودنی است. به همین دلیل، برای جلوگیری از جنگ راههای متفاوتی وجود دارد. یکی از آنها اتخاذ تدابیر دیپلماتیک و سیاسی و بهرهگیری از ظرفیت مجامع بینالمللی است که راهی ضروری و البته کم هزینه است. اما در طرف مقابل، آمادگی نظامی برای مقابله با این اقدامات خصمانه نیز از اصلیترین راههای جلوگیری از بروز جنگ است.
طرح مجدد ادعای حمله اسرائیل به ایران بدون همراهی آمریکا
با این حال روزنامه نیویورک تایمز نوشت که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه باردیگر بر تمایلش برای حمله به برنامه هستهای ایران بدون حمایت واشنگتن یا جهان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، نتانیاهو در مصاحبهای که شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی دوشنبه شب آن را پخش کرد، میگوید: مگر وقتی دیوید بن گوریون تشکیل دولت اسرائیل را اعلام کرد، این کار با تایید آمریکا انجام شد؟
بنابراین گزارش نتانیاهو گفت: اگر کسی اینجا به عنوان نخستوزیر اسرائیل بنشیند و نتواند درباره موضوعاتی که برای موجودیت آینده و امنیت کشور اساسی است اقدام کند و کاملا وابسته به تایید دیگران باشد، ارزش هدایت کردن را ندارد. او ادامه داد: من میتوانم چنین تصمیماتی را اتخاذ کنم. این گزارش حاکی است: نتانیاهو در این مصاحبه هفت دقیقهای در عین حال گفت: من اشتیاقی به وارد شدن به جنگ ندارم.
ارسال نظر