هزینههای دولت ۲۰درصد کاهش مییابد
راهکار مقابله باکسری بودجه
دنیای اقتصاد- معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، کسری بودجه دولت در سال جاری را تایید کرد؛ اما گفت که رقم این کسری، ۵۴ هزار میلیارد تومان نقل شده از سوی رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیست. بهروز مرادی تاکید کرد: با استفاده از راهکارهایی نظیر کاهش ۲۰ درصدی هزینههای جاری دستگاههای اجرایی بخشی از این کسری را جبران میکنیم. او اضافه کرد: دستگاههای اجرایی در سه قوه تا پایان سال به طور میانگین ۸۰ درصد بودجه جاری را دریافت خواهد کرد و حتی یک ریال بیش از آن اختصاص پیدا نمیکند. معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور خبر داد
جبران کسری بودجه با کاهش ۲۰ درصدی هزینهها
رقم کسری بودجه ۵۴ هزار میلیارد تومان نیست
فاز دوم هدفمندی در بودجه ۹۲ در نظر گرفته شد
دنیایاقتصاد ـ دولت تصمیم گرفته کسری بودجه سال جاری خود را با کاهش ۲۰ درصدی هزینههای جاری سه قوه تا حدودی جبران کند. پیش از این برآوردهای مختلفی از میزان کسری بودجه ۹۱ ارائه شده که طبق آخرین اظهار نظرات، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، آن را چیزی در حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان دانسته است، رقمی که معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور آن را تایید نکرد.
«بهروز مرادی» روز گذشته در نشستی با خبرنگاران، گفت: گرچه به علت کاهش درآمد نفتی کشور در سال جاری با کسری بودجه روبهرو خواهیم شد، اما به هیچ وجه رقم ۵۴ هزار میلیارد تومانی را تایید نمیکنیم.
البته وی تاکید کرد که کسری بودجه موضوع جدید و خارقالعادهای نیست و همواره به صورت مزمن وجود داشته است. رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیشتر، کسری بودجه برآوردی سال ۹۱ را رقم ۷۴ هزار میلیارد تومان دانسته بود، اما در فاصله چند روز، رقم برآوردی را اصلاح و آن را ۵۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور اما به تشریح راهکارهای مورد نظر دولت برای جبران بخشی از این کسری پرداخت و عنوان کرد: امسال باتوجه به کاهش درآمدهای نفتی، شاهد کسری بودجه خواهیم بود، اما با استفاده از راهکارهایی نظیر کاهش ۲۰ درصدی هزینههای جاری دستگاههای اجرایی بخشی از این کسری را جبران میکنیم.
به گفته مرادی، دستگاههای اجرایی در سه قوه تا پایان سال به طور میانگین ۸۰ درصد بودجه جاری را دریافت خواهند کرد و حتی یک ریال بیش از آن اختصاص پیدا نمیکند.
البته کاهش بودجه جاری دستگاهها، موضوعی بود که از تابستان در برنامه دولت قرار گرفته بود. مرداد ماه امسال بود که رحیم ممبینی، معاون مرادی ضمن اشاره به ابلاغ اولویتبندی بودجه دستگاهها و لزوم جلوگیری از هزینه اضافی، مطرح کرده بود: طبق تصمیمهای اتخاذ شده، بودجه تخصیصی به دستگاههای مختلف بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
بودجه ۹۲ بدون کسری خواهد بود
مرادی در بخش دیگری از اظهارات خود در نشست دیروز به رویکرد بودجهریزی دولت برای سال ۹۲ نیز اشاره کرد و ضمن تاکید بر اهتمام دولت برای تدوین بودجه مطابق با واقعیات اقتصاد کشور، اعلام کرد: بودجه ۹۲ با کاهش چشمگیر وابستگی به درآمدهای نفتی همراه بوده و تمرکز آن بر درآمدهای غیرنفتی خواهد بود.
وی در این خصوص گفت: در سال جاری از بودجه ۱۰۱ هزار میلیارد تومانی جاری ۶۶ هزار میلیارد تومان از سایر درآمدها و تنها ۳۴ هزار میلیارد تومان از درآمدهای نفتی به دست آمده است که وقتی درآمدهای نفتی با کاهش مواجه شد؛ بنابراین طبیعی است که در لایحه بودجه ۹۲ کاهش بودجه جاری درآمد نفتی در دستور کار قرار گیرد.
مرادی متذکر شد: دولت در نظر دارد با برآوردی دقیق و پیشبینیهای واقعی، بودجه ۹۲ را بدون کسری تنظیم کند. لایحه بودجه با ویژگی انقباضی تهیه شده و در فرصت قانونی به مجلس تقدیم خواهد شد.
فاز دوم هدفمندی در بودجه ۹۲ دیده شد
اما هدفمندی یارانهها، موضوع دیگری بود که مرادی در اظهارات خود گذری کوتاه نیز به آن داشت. وی در جریان تشریح فضای بودجه ۹۲ اعلام کرد: فاز دوم هدفمندی یارانهها از نظر درآمد و هزینه در لایحه بودجه ۹۲ گنجانده شده و اعداد و ارقام آن براساس تجربه اجرای این قانون در نظر گرفته شده است. معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در مورد نرخهای تورمی که از سوی مرکز پژوهشهای مجلس اعلام میشود، نیز متذکر شد: در کشور دو مجموعه رسمی به نام مرکز آمار ایران و بانک مرکزی برای تهیه نرخ تورم وجود دارد که گزارشهای رسمی آنها در تنظیم لایحه بودجه استفاده میشود و ارقامی که از غیر این دو مجموعه ارائه شده رسمیت ندارد.
برگزاری اجلاس وزرای اسکاپ در تهران
معاون رییسجمهور در این نشست از برگزاری سومین اجلاس وزرای اسکاپ (وزرای کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه) در تهران خبر داد و گفت: این اجلاس که در سطح وزرا است و از ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۶۲ کشور عضو اسکاپ هستند، تصریح کرد: ما مدتها به دنبال آن بودیم که مرکزی از طرف سازمان ملل به منظور توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در تهران ایجاد شود تا برمبنای آن بلایا در منطقه غرب آسیا مدیریت شود. براین اساس امیدواریم در جریان برگزاری این اجلاس، قدمهای نهایی برای راهاندازی این مرکز برداشته شود.
عکس: آکو سالمی
ارسال نظر