حمایت روسیه از تشکیل کمیته سهجانبه برای حل بحران سوریه
پیشنهاد نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان مبنی بر تشکیل کمیته سهجانبهای با حضور ترکیه، ایران و روسیه برای حل بحران سوریه با موافقت روسیه هم مواجه شد. میخاییل بوگدانف نماینده رییسجمهور روسیه در امور خاورمیانه و معاون وزیر امور خارجه این کشور، حمایت کشورش را از ایده تشکیل این کمیسیون سهجانبه برای حل بحران سوریه اعلام کرده است. اردوغان و احمدینژاد در جریان اجلاس اکو که در باکوی آذربایجان برگزار شد، با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. اردوغان پس از اتمام این اجلاس در بازگشت از باکو به آنکارا با اشاره به این دیدار گفت که در ملاقات مذکور پیشنهاد تشکیل گروهی سهجانبه برای بررسی تنشها در سوریه را دادیم.
نخستوزیر ترکیه گفت که این سیستم میتواند از سه کشور ترکیه، مصر و ایران تشکیل شده باشد یا شامل ایران، ترکیه و روسیه باشد. اردوغان همچنین با اعلام اینکه عربستان حاضر به شرکت در نشستهای مشترک با ایران نیست، گفت که میتوان سیستم سهجانبه دیگری که در آن ترکیه، مصر و عربستان حضور داشته باشند تشکیل داد.
عربستان به دلایلی که هنوز رسانهای نشده است از حضور در کمیته چهارجانبه مصر، عربستان، ترکیه و ایران که به پیشنهاد محمد مرسی رییسجمهور مصر برای حل بحران سوریه تشکیل شده بود خودداری کرد و پس از آن ایدههای مختلفی برای تشکیل کمیتههای مختلف ارائه شده از جمله ایده اردوغان. اکنون روسیه حمایت خود را از این ایده اعلام کرده است.
به این ترتیب و به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، بوگدانف گفت: ما از هر شکلی از مذاکره برای حل و فصل مسائل سوریه و پایان دادن به خشونتها در این کشور استقبال کرده و برقراری ارتباط در این زمینه را مثبت ارزیابی میکنیم.
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین آمادگی کشورش را برای بررسی موضوع استقرار ناظران بینالمللی و صلح بانان سازمان ملل متحد در سوریه در آستانه دیدار اخضر الابراهیمی و لاوروف را اعلام کرد. وی در بخش دیگر سخنانش ادامه داد: با توجه به پراکندگی و عدم انسجام مخالفان دولت سوریه، ممکن است برقراری آتش بس میان دولت این کشور و مخالفان آن، در آن واحد و در تمام کشور میسر نباشد.
وی تشریح کرد: با توجه به اختلاف مخالفان دولت سوریه و وجود تفرقه میان آنان، میتوان آتشبس میان دولت و گروههای مختلف مخالف را با وساطت سازمان ملل در مناطق متفاوت برقرار کرد. وی گفت: از آنجا که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، این مساله باید از راههای سیاسی حل و فصل شود و تحقق چنین چیزی نیز تنها در پشت میز مذاکره میسر است.
اجلاس دوحه باید پیام دوستی دهد
همچنین به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه هم در واکنش به اجلاس مخالفان سوریه در دوحه قطر گفت: انتظار میرود نشست دوحه پیام مثبتی را در جهت تکمیل طرح آتشبس و تشویق به گفتوگوی ملی دنبال کند.
وی با اشاره به اظهارات مداخله جویانه وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: هر نشستی که به تداوم خشونت در سوریه دامن زند، خیانت به مردم فهیم سوریه و محور مقاومت است.
امیرعبداللهیان با اشاره به تلاشها و ابتکارات تهران در حمایت از سوریه در محور مقاومت افزود: مساله اساسی در سوریه به مداخلات خارجی، حمایت از گروههای مسلح فاقد مسوولیت و تلاش محور آمریکا و رژیم صهیونیستی در سرکوب مردم و حکومت سوریه با هدف تضعیف و فروپاشی محور مقاومت باز میگردد.
امیرعبداللهیان با اشاره به ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و تلاشهای اخضر الابراهیمی، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: ما توجه جدی به تکمیل آتش بس در سوریه و گفتوگوی ملی با حضور نمایندگان آحاد ملت و حکومت را گامی مهم در کمک به آرامش مردم سوریه و صلح و ثبات منطقه میدانیم.
ارسال نظر