از سوی یک مقام آگاه و دو نماینده مجلس صورت گرفت
تکذیب توقف غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم
دنیایاقتصاد- ادعای توقف غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم به منزله اقدامی اعتماد ساز در آستانه مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی اگرچه بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشت، اما به سرعت از سوی ایران و نمایندهای که خبر به نقل از وی اعلام شده بود، تکذیب شد. علاوه بر آن، کاظم جلالی از دیگر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس هم روز گذشته این خبر را رد کرد.
سایت فردو یکی از مراکز غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم است
دنیایاقتصاد- ادعای توقف غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم به منزله اقدامی اعتماد ساز در آستانه مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی اگرچه بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشت، اما به سرعت از سوی ایران و نمایندهای که خبر به نقل از وی اعلام شده بود، تکذیب شد. علاوه بر آن، کاظم جلالی از دیگر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس هم روز گذشته این خبر را رد کرد. خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع آگاه که به نظر میرسد باید از شورای عالی امنیت ملی باشد و نامی هم از او برده نشده است خبر مذکور را تکذیب کرده و نوشت: غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم طبق روال گذشته همچنان در ایران ادامه دارد و هیچ تغییری رخ نداده است. خبرگزاری فارس به نقل از وی افزود: خبرهای مربوط به موضوع هستهای ایران فقط از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام میشود.
روز شنبه همین هفته، یکی از رسانههای داخلی در گفت و گویی که با محمدحسن آصفری نماینده اراک و از اعضای کمیسیون امنیت ملی منتشر کرده بود، به نقل از وی نوشته بود: «در شرایطی که جمهوری اسلامی برای نشان دادن حسن نیت، غنیسازی ۲۰ درصد را کنار گذاشته است انتظار میرود که گروه ۱+۵ دست از تحریمهای خود بردارد؛ چرا که رخ ندادن چنین امری باعث میشود که ایران رویه قبلی خود را برای دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای در پیش بگیرد.»
پس از انتشار گسترده این خبر در رسانههای خارجی، این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، ضمن تکذیب نقل قول منتشر شده از وی در رسانهها گفت: بنده در این مصاحبه اعلام کردم جمهوری اسلامی ایران همانگونه که پیشتر اعلام کرده حاضر است در مذاکرات هستهای درصورت لغو تحریمها، نیاز خود به اورانیوم ۲۰ درصد را برای رآکتور ۵ مگاواتی تهران به طور موقت از خارج از کشور تامین کند. وی تصریح کرد: غنیسازی ۲۰ درصد در ایران متوقف نشده و نخواهد شد.
اما آنچه باعث بازتاب گسترده چنین خبری در رسانههای بینالمللی شد، بحثهای پیشین میان ایران و گروه ۱+۵ بر سر تعلیق غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم بود. تعلیق غنیسازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد و فرستادن اورانیومهای غنی شده به خارج از کشور از جمله شروط کشورهای ۱+۵ در جریان مذاکرات بغداد و مسکو بوده است. علیاصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم پس از آن مذاکرات اعلام کرد که ایران در ازای لغو تحریمها غنیسازی ۲۰ درصدی را متوقف خواهد کرد. محمود احمدینژاد نیز بارها اعلام کرده به دلیل آنکه نیاز ایران به تامین اورانیوم تا مرز ۲۰ درصد تامین نشد، تهران به ناچار دست به استحصال آن زد. رییسجمهور همچنین همواره اعلام کرده است که در صورت ارائه اورانیوم ۲۰ درصدی، ایران حاضر است در صد غنیسازی اورانیوم را کاهش دهد. ارجاع سخن احمدینژاد به بیانیه تهران بود که چند سال قبل با حضور کشورهای میانجی یعنی ترکیه و برزیل به امضا رسیده و از جمله مفاد آن، خروج اورانیوم ۵/۳ درصدی از ایران به مقصد ترکیه و دریافت اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی بود. موضوعی که با تصویب قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران عملا کارکرد خود را از دست داد.
اکنون که از سرگیری مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی به تایید ایران و طرفهای مقابل رسیده است و برخی اخبار هم از ارائه پیشنهاد جدید ۱+۵ به ایران حکایت دارد، ادعای برداشتن برخی گامهای اعتماد ساز از سوی ایران مطرح شد. ادعایی که البته به سرعت با تکذیب هم مواجه شد.
بر همین اساس علاوه بر آصفری که ادعای مذکور به نقل از وی منتشر شده بود، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم تاکید کرد که جمهوری اسلامی غنیسازی ۲۰ درصد را متوقف نکرده است.
به گزارش ایسنا، کاظم جلالی گفت: جمهوری اسلامی غنیسازی ۲۰ درصدی برای تامین سوخت رآکتور تهران را انجام داده است که این موضوع را به مجامع بینالمللی و نهادهای مسوول همچون آژانس بینالمللی هستهای اعلام کرده است و ما غنیسازی را جزو حقوق خود میدانیم. وی افزود: با توجه به کار ویژهای که رآکتور تهران بهخصوص در امور پزشکی دارد، اساسا غنیسازی ۲۰ درصد دارای کاربرد پزشکی، صلحآمیز و استفاده سوخت راکتور تهران انجام میشود.
ارسال نظر