اداره اطلاعات گمرک چین اعلام کرد چین در ماه سپتامبر ۳۸۳ هزار و ۹۶۳ بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که نسبت به ماه قبل از آن تغییر چندانی نداشته و تنها ۳/۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، واردات نفت چین از ایران در ماه سپتامبر برابر با یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن نسبت به سال گذشته معادل ۱/۲۴ درصد کاهش داشته و نسبت به ماه آگوست (اوت) ۳/۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. به نوشته این گزارش، افزایش واردات چین از کشور‌های دیگر در ماه اوت سبب شد ایران از رتبه‌ سوم بزرگ‌ترین تامین‌کننده نفت این کشور به رتبه‌ پنجم تنزل کند.

در ۹ ماه نخست امسال واردات نفت چین از ایران ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برابر با ۴۲۲ هزار و ۶۷۹ بشکه در روز بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. عربستان و آنگولا در ماه سپتامبر همچنان بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان نفت چین بودند. عمان با افزایش ماهانه ۸/۷۷ درصدی و افزایش سالانه ۲/۷ درصدی به جایگاه سوم صعود کرده است و روزانه ۴۸۳ هزار و ۷۴۳ بشکه نفت به چین صادر می‌کند. همچنین واردات نفت چین از امارات نسبت به سال گذشته ۶/۸۰ درصد و نسبت به ماه گذشته ۴/۳۱۴ درصد افزایش یافته و به ۲۶۰ هزار و ۱۲۳ بشکه در روز رسیده است.

تلاش سریلانکا برای جایگزینی واردات نفت ایران

در همین حال، وزیر نفت سریلانکا اعلام کرد این کشور قرار است برای تامین نفت تنها پالایشگاه خود که به دلیل تحریم نفت ایران تعطیل شده است چندین محموله نفت خام از عربستان و عمان وارد کند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از کلمبو پیج، ساسیل پرماجایانتا وزیر نفت سریلانکا گفت: کمبود سوخت در این کشور نخواهیم داشت؛ چراکه دولت از منابع دیگر نفت خام وارد می‌کند. بر اساس این گزارش، وی افزود: اعتبارنامه‌ها برای واردات ۲۱۵ هزار تن نفت در ماه نوامبر منتشر شده است و ۲ کشتی با محموله نفت خام در ماه آینده به بندر کلمبو خواهد رسید.

این مقام نفتی سریلانکا توضیح داد: قوانین برای واردات بیشتر محموله‌های نفتی از عمان و عربستان تنظیم شده است.

به گفته یک مقام نفتی این کشور، یک کشتی با ظرفیت ۸۰ هزار تن نفت سبک عمان در ۱۰ نوامبر و یک کشتی دیگر با محموله ۱۳۰ هزار تن نفت سبک عربستان ماه دسامبر به بندر کلمبو خواهد رسید.

در این میان، ایران به سریلانکا خرید نفت بدون گشودن اعتبارنامه به منظور غلبه بر تحریم‌های آمریکا را پیشنهاد داده است.

پیش از این، دولت سریلانکا اعلام کرده بود در مورد بحران نفتی که این کشور به علت تحریم‌های اعمال شده علیه ایران با آن روبه‌رو شده است با سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا مذاکره می‌کند.