واکنش ایران به لغو سفر هیات پارلمانی اتحادیه اروپا
دنیای اقتصاد- سفر هیات ۵ نفره پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران لغو شد. به گفته حسین شیخالاسلام، مشاور رییس مجلس، این هیات «پیششرطهایی» را مشخص کرده بود که به دلیل مغایرت با سیاستهای کشور، از سوی جمهوری اسلامی ایران «پذیرفته نشد» و منجر به لغو این سفر شد. رییس گروه روابط پارلمانی ایران و اروپا نیز گفت که پارلمان اروپا با عمل نابخردانه خود مانع انجام سفر به ایران شد. کاظم جلالی گفت که هیات پارلمانی اروپا، سفر خود را با برخی خواستههای «مداخلهجویانه» و «غیرمنطقی» گره زد و به دنبال اعطای جایزه به محکومان دادگاههای صالحه بود که ما این اقدام را محکوم میکنیم. رییس گروه روابط پارلمانی ایران با پارلمان اروپا در خصوص سفر هیات اروپایی به تهران گفت: این سفر بنا به خواست پارلمان اروپایی تنظیم شده بود و ما با درخواست آنها موافقت کردیم اما پارلمان اروپایی با این عمل نابخردانه خود مانع از انجام سفر شده که به هیچ وجه قابل توجیه نبوده و مسوولیت تبعات آن در عدم انجام سفر متوجه آن پارلمان است.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس، کاظم جلالی، با بیان اینکه مجلس از تعاملات پارلمانی با کشورها و به طور مشخص پارلمان اروپایی استقبال میکند، اظهار کرد: در مورد سفر مد نظر هیات پارلمان اروپایی نیز همین نگرش وجود داشت؛ اما متاسفانه پارلمان اروپایی با تصمیمات جدید و درخواستهای غیرمعقول و غیرمعمولی که اتخاذ کرد، موانعی را ایجاد و انجام سفر را با اشکال مواجه کرد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: از نظر ما اینکه در آستانه انجام سفر تحقق آن به برخی خواستههای مداخلهجویانه و غیرمنطقی گره زده شود و به بهانه اعطای جایزه به محکومان دادگاههای صالحه فضاسازیهای سیاسی تبلیغی جهتدار دنبال شود، قابل پذیرش و قابل درک نبوده و در عرف رفت و آمدهای پارلمانی و دیپلماتیک در دنیا امری غیر مرسوم تلقی میشود.
وی ادامه داد: از همان ابتدای بحث در خصوص سفر، لابی رژیم صهیونیستی به انحای مختلف به مخالفت با آن پرداخت و متاسفانه پارلمان اروپایی تحت تاثیر این مخالفتها قرار گرفت و نشان داد در تصمیمگیریهای خود از استقلال لازم برخوردار نیست و تحت تاثیر جریانات مغرض عمل میکند.
وی افزود: معمولا این گونه سفرها با هدف توسعه مناسبات پارلمانی و رایزنی در مورد مسائل مورد علاقه صورت میگیرد و استفاده ابزاری و سیاسی از سفر به قصد اعمال فشار روشی ناپسند و نکوهیده است.
ارسال نظر