نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته با کلیات طرحی فوریتی مخالفت کردند که در صورت تصویب نهایی مقرر می‌کرد، معادل یک میلیارد دلار قیر از طریق تهاتر نفت خام به پروژه‌های عمرانی تخصیص یابد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، بررسی طرح یک فوریتی الحاق یک جزء به بند(۳) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور در دستور کار جلسه روز گذشته مجلس بود که به دلیل اینکه مخالف برنامه پنجم توسعه کشور بود با مخالفت نمایندگان نیز مواجه شد. غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در دفاع از کلیات این طرح گفت: زمانی که این موضوع در کمیسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفت، نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور با این طرح موافق بودند. ما در این طرح پولی جابه‌جا نمی‌کنیم بلکه تهاتر می‌کنیم و قانون بودجه این اجازه را به ما داده است.

توکلی: مغایر جامعیت بودجه است

احمد توکلی نماینده تهران اما در مخالفت با کلیات این طرح، با بیان اینکه جامعیت بودجه یک اصل مهم است که باید رعایت شود، گفت: اختصاص یک میلیارد دلار به تامین قیر مغایر با جامعیت بودجه است و با برنامه چهارم و پنجم سازگار نیست.

وی تصریح کرد: وقتی ما در این طرح به هزینه‌های بودجه‌ای اضافه می‌کنیم در حقیقت جامعیت بودجه را لکه‌دار می‌کنیم؛ موافقان می‌گویند چون قیمت قیر ۸برابر شده باید یک میلیارد دلار برای تهیه آن اختصاص بدهیم، اگر این دلیل درستی باشد پس قیمت گازوئیل هم ۹برابر شده و باید برای آن نیز بودجه‌ای اختصاص بدهیم.

میرکاظمی: بی‌انضباطی مالی ایجاد می‌کند

مسعود میرکاظمی، رییس کمیسیون انرژی مجلس نیز در سخنانی با اشاره به رد کلیات این طرح در این کمیسیون به عنوان کمیسیون فرعی خاطرنشان کرد: تصویب این طرح ممکن است اقدامات انجام شده در این طرح را متوقف کند. وی ادامه داد: دولت کار اجرایی را شروع کرده و ۶۰ هزار تن قیر به پروژه‌های عمرانی تخصیص داده و تاکنون ۴۹ هزار تن قیر حمل شده است. میرکاظمی گفت: چنین مصوبه‌ای بی‌انضباطی مالی ایجاد می‌کند.

عثمانی: قیر پروژه‌های عمرانی تامین نیست

محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان اما در موافقت با کلیات این طرح گفت: تنها راهی که در بودجه ۹۱ برای تامین قیر پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته شده، اختصاص یک میلیارد دلار از درآمد مازاد فروش نفت است در حالی که امسال مازاد نداریم بلکه با کسری هم مواجه هستیم و نمی‌توانیم یک گرم از این محل قیر تامین کنیم. وی افزود: بنابراین فکری کردیم تا این قیر مورد نیاز تامین شود و از طرف دیگر از ظرفیت بدون استفاده در پالایشگاه‌های مربوطه هم بهره‌گیری شود. عثمانی اضافه کرد: با این طرح وزارت نفت و سایر شرکت‌های تابعه معادل ریالی یک میلیارد دلار نفت خام در اختیار پالایشگاه‌ها قرار می‌دهند که پالایشگاه‌ها آن را به قیر تبدیل کنند و قیر به وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور داده می‌شود.